Да родиш на 16

• 94 473
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София

А преди 20 години или 30 хич не са се раждали ей така здрави деца. Имало е и доста проблеми. Но решението е било- нищо, булка, млада си, друго ще си родиш.

Освен това точно по стария стандарт наддаването при бременност е било 10-12 кг. Това с 20-30 кг. си е модерно изобретение и не ми се струва нормално.

Ей това ми е най- забавно в теб- с каква категоричност на краставичар краставици продаваш! hahaha

# 1 231
  • София
абе, виж сега, то и здравеопазването си е индустрия и при нея важат принципите на маркетинга, както се продават и кренвирши. При едно нормално хранене няма нужда от витамини, а ако е толкова зор нещо да се пие, то е при отклонения в изследванията, а не ей така, профилактично, защото жената е бременна. Но хората са много чувствителни на тази тема и купуват на принципа "по-добре да пия, защото ако не пия, после ще е е яд, ако се случи нещо". опитват се да се застраховат, нормално е желанието, но то биива експлоатирано. Преди двайсет години в България идеята с витамините за бременни точно прохождаше. Спомням си как висяка разни дистрибутори пред женската консултация и раздаваха листовки и агитираха, включително мен. Изслушах въпросната агитаторка, а като й казах, че няма да стане, горката беше много разочарована и ми каза, че нищо не съм разбирала, не съм била грижовна към нероденото си бебе...  И в интерес на истината в консултацията не са ме карали нищо да пия профилактично, нямало нужда всичко си е наред.

# 1 232
Аз съм раждала преди 17 години и мога отговорно да кажа, че говориш глупости. Приятелките ми са раждали преди 20-25 и няма голяма разлика нито в грижите, нито в моделите като цяло. И тогава, както и сега има питащи "да соля ли бебето".

Просто отвори първите теми във форума.

Ако семействата наистина са я подкрепили, е явно, че тя няма за какво да събира пари. Бебета и сега, и преди 20 години са се раждали и с платен избор и без. Слава богу, и в двата случая, фаталностите са малко.

# 1 233
  • София
Това към кого е? За писането на глупости.

# 1 234
  • София

И тогава някои са раждали здрави деца, а други болни деца. Науката се развива, който желае, да си живее в миналото хилядолетие и да си поема рисковете.

Всеки си поема рисковете- тези, които заради пуста мода и " защото живеем в 21- век", се тъпчат с всякакви боклуци- също. Peace

# 1 235
абе, виж сега, то и здравеопазването си е индустрия и при нея важат принципите на маркетинга, както се продават и кренвирши.

Това ясно. Не знам колко ще се обогатят от фолиевата киселина точно, 1 бурканче със 120 таблетки е 5 лева и стотинки и стига за 4 месеца. Сега много съвременни жени са на диети с кой знае какви ограничения, храната като цяло е различна и приемам, че не е зле да се проучат нещата.

absurT, щом витамин Б9 е "тъпчене с боклуци" за теб и знаеш повече от докторите - хубаво.

# 1 236
Това към кого е? За писането на глупости.

Към Мамасита.

# 1 237
  • София
НаправИ кампания за важността да се пие колко месеца беше, три ли, и то в световен мащаб и я насочИ към десетки хиляди бременни само в България, пък нека едно бурканче да е 5 лева! И ако произвеждаш не само фолиева киселина, а и витамини за предбременни, витамини за бременни, витамини за следбременни, кърмачки.... Ехе, такъв живот! (както се пеше в онази песен)

# 1 238
НаправИ кампания за важността да се пие колко месеца беше, три ли, и то в световен мащаб и я насочИ към десетки хиляди бременни само в България, пък нека едно бурканче да е 5 лева! И ако произвеждаш не само фолиева киселина, а и витамини за предбременни, витамини за бременни, витамини за следбременни, кърмачки.... Ехе, такъв живот! (както се пеше в онази песен)

Отдавна е направена тази кампания, както е направена и връзката между спина бифида и Б9. Затова и се предписва на бременните масово. Здравето на плода би ми било по-важно от теорията, че ще обогатя с 5 лева Лошата Фарма, или пък от мнението на absurT, че едно време все здрави деца са се раждали от здравата българка, което е абсурдно само по себе си. За витамини за кърмачки и т.н. нищо не съм писала. Peace Лесно е да си над нещата и над страховете, след като са ти минали успешно бременностите и вероятно не планираш бъдещи такива.

# 1 239
Нищо лошо няма в предпазните мерки, но наистина стават бременности без планиране, а се раждат здрави деца. Фолиевата киселина е открита в Австралия, където % от деца, страдащи от спина бифида са в пъти над % в Европа и Америка. Специфична бедна почва. Страхотен пробив в медицината (лекарката, открила зависимостта е още жива и здрава).

# 1 240
Стават непланирани бременности със здрави деца, също както може да шофираш без колан и да не се пребиеш с колата. За толкова малко неща имаме влияние, че за мен е срамота да не се вземат мерки поне там, където можем... Разбира се, който не е съгласен, може да го кара както си знае. Едно време и ехографи не е имало, и перални, и компютри - и пак са оцелявали хората. Но да се твърди, че всички се раждали здрави едно време и колко сме разглезени, манипулирани и тъпчещи се с боклуци - няма нужда.

# 1 241
Авторката появи ли се да каже как е минал гинекологичният преглед?

Явно е минал, макар да си трае маймунката малка, че даже и пола са разбрали, защото в момента се чуди Симеон или Александър да се казва малкият дофин. Знам, че образната диагностика се развива много бързо, ама чак в шеста седмица да се види пишка, голям майстор ще да е таткото.

# 1 242
  • София

absurT, щом витамин Б9 е "тъпчене с боклуци" за теб и знаеш повече от докторите - хубаво.

Така, обяснявам.
Всичко,  което взимаш, само защото на някого другиго са казали да взима, е тъпчене с боклуци.
Дори и фолиевата киселина.
Най- елементарното, от обща култура в днешно време е да знаеш, че между мен и теб, и която и да било друга жена, общото е само пола.
От там нататък, коя в какво здраве е, с какво се храни и от какви витамини, соли и каквото там се сетиш, има нужда- само с изследване може да се определи.
Но, има една чудесна пословица за тези, които държат да са в крак с модата, защото " докторите така казват":

"Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак". Mr. Green

# 1 243
  • София
Тази със Симеон и Александър е друга. А нашето момиче вече се отчете, че е минал прегледа и е в 6-та седмица. Малко по-назад в темата.

# 1 244
  • София
Но да се твърди, че всички се раждали здрави едно време и колко сме разглезени, манипулирани и тъпчещи се с боклуци - няма нужда.

Прекаляваш, никъде и никой не е твърдял, че всички са се раждали здрави едно време- както е тъпо да твърдиш, че сега всички се раждат здрави, защото приемат фолиева киселина. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт