Да родиш на 16

• 94 480
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 245
Но да се твърди, че всички се раждали здрави едно време и колко сме разглезени, манипулирани и тъпчещи се с боклуци - няма нужда.

Прекаляваш, никъде и никой не е твърдял, че всички са се раждали здрави едно време- както е тъпо да твърдиш, че сега всички се раждат здрави, защото приемат фолиева киселина. Mr. Green

Забрави да напишеш култовото си "колко си ЕнтЕлЕгентна", както ти е навик като ти свършат аргументите. Peace

# 1 246
  • София
Поразгледах специално за спина ббифида, макар набързо. между 75-та и 85-та, при ползването на фолиева киселина от  32 на 10 000 е спаднало на 22 на 10 000 за САЩ70 процента спад(. Обаче имаше една доста шарена карта на САЩ, където честотата е различна. Причините са в околната среда и съвсем малък процент някакви други.
По нашенско няма официална статистика, така че не зная откъде казват че е 1-4 на хиляда (което като го погледвем, е колкото и спадът в САЩ след фолиевата киселина. Не зная доколко тук жените пият., но това за 70-те процента, което е в интервюто по БНР, е взето точно от статистиката на САщ за спада със 70 процента. Има разлика между твърдението  70% от случаите могат да се предотвратят..." и "70 процента спад след употреба на фолиева киселина...: (и то твърдението е спад за 10 години). Ако искате, ще ви копирам точно слайда и казаното по БНР.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 18:17 от Andariel

# 1 247
  • София
Но да се твърди, че всички се раждали здрави едно време и колко сме разглезени, манипулирани и тъпчещи се с боклуци - няма нужда.

Прекаляваш, никъде и никой не е твърдял, че всички са се раждали здрави едно време- както е тъпо да твърдиш, че сега всички се раждат здрави, защото приемат фолиева киселина. Mr. Green

Забрави да напишеш култовото си "колко си ЕнтЕлЕгентна", както ти е навик като ти свършат аргументите. Peace
Ще ти се, за да заметеш недомислиците си.
Запазвам последните постове, нарочно не ги скривам- хайде, да видим кой с какви аргументи борави..........

# 1 248
  • Пловдив
Никога не съм пила фолиева киселина (никой не ми е казвал да го правя, а съм ходила редовно на консултации) и имам 3 живи и здрави деца.
По темата - не бих искала нито дъщеря ми, нито синовете ми да изпадат в такава ситуация. То за синовете ми вече е късничко, особено за големия, който е на 26.

# 1 249
  • София
то не се знае, може да се залюби с някое 16-годишно.

# 1 250
Това към кого е? За писането на глупости.

Към вас двете с Мамасита. Отново.
Как да е нямало витамини за бременни?
Моето дете е по-голямо от вашите, на 18, и съм пила витамини. Премама.
Ти ако не си се интересувала е друг въпрос. И за фолиевата киселина се знае отдавна.
А също и, че не се пие само от бременни. Аз я пия за нисък хемоглобин.

# 1 251
  • София
Ха, много добре, че се включи! Докато пишех за случката с промоутърките пред консултацията, точно същите витамини ме убеждаваха да си купя, дорри бяха разлепили някакви рекламни постерчета, дори мога да ти ги опиша - една руса бременна, очевидно небълкарка, ама много бременна на корем, много слаба на крака, вляво на плаката, а надписът, пак розов, беше в дяснатастрана. Помня го, защото го разгледах внимателно, докато чаках. Значи нещата съвпадат по време и дори по марка витамини. Едва ли смяташ, че случайно са тръгнали да агитират точно за тази марка. А сега е редно да ми се извиниш.
 А ти можеш да пиеш каквото си искаш и каквото са ти предписали. Да ти изброя ли лекарствата, които аз пия? Щом аз ги пия, значи и ти трябва да ги пиеш.

# 1 252
Пак свободни фантазиии! Laughing
Никой не ме е агитирал! Помолих мъжа ми да ми купи, заедно с други неща, защото постъпих в болница с кървене в начални седмици. И тези са му препоръчали. Аз бях минала само начален преглед и потвърждение на ехограф. Даже не бях записана още за ЖК.

# 1 253
  • София
Дева, какви фантазии? сега ще изкараш, че съм си изфантазирала описаното. Ми, такива е имало по товавреме, такива са му дали и на мъжа ти, такива ми рекламираха и на мен. Въпросът е в това, че ти си била в болница и си ги пила, те са лекарство, а на мен ми ги пробутваха, независимо, че бях здрава бременна, без никакви показания за прием на витамини.Сега схващаш ли или ти е по-важно да ми скачаш?

# 1 254
Добре, мир! Peace
Просто оспорих твърдението ти, че е нямало витамини, в твой преден пост.

# 1 255
  • София
Имало е, но не се приемаха като нещо като профилактика, задължително. А след това витамините се превърнаха в задъжителни, едва ли не, ако не взема витамини, и край, нещо няма да е наред. Разликата е в нагласата, разбираш ли? живо създаване на потребност, точно като по учебник, защото една здрава, права бременна, с добро хранене, няма нужна от пиенето на витамини, и на всичко отгоре бебето си набявя всичко, което му е нужно и това зависи от плацентата, а не от витамините. В противен случай в концлагените е нямало изобщо да се раждат здравии бебета, а те са се раждали, документирано е. Природа, какво да правиш, така го е измислила,  че да има за бебето, независимо как се храни майката. Да, майката е прецакана, ако гладува, но не и бебето, ако плоцентата е добра. Затова все гледат плацентата.

# 1 256
  • София
На здравата права бременна схващат ли ѝ се прасците?

# 1 257
  • София
нна здравата бременна нищо не й се схваща, а щом й се схваща, значи трябва да ходи на лекар и да се разбере какво й е. Здравата бременна ходи на задължителните консултации и си живее нормално, няма нужда нищо допълнително да пие.. Е, да може да й тежи, да я боли кръста накрая, и т.н-, но е здрава. А прасци могат да се схванат от дискова херния заради притискането на коренчетата на определени периферни нерви, а в края на бременността бебето много тежи и стойката се изкривява.

# 1 258
  • София
http://www.bg-mamma.com/?topic=319886 Това не са "болни" бременни...

# 1 259
  • София
да съм писала нещо за болни бременни? Сори, ама като йсе схващат прасците, отива при лекаря, който й следи бременността или при ЛЛ и казва какво й е, ако трябва да й предписват нещо. Не разбирам какво искаш да ми кажеш. Ако ще е да си говорим по гадния наин "апък аз....", на мен нищо ми нямаше и през двете бременноости. И кво сега? Защо ми я пускаш тази тема с крампите?

Общи условия

Активация на акаунт