Да родиш на 16

• 95 047
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 260
Защото може и да не си в болница и пак да имаш някакви проблеми. Затова са витамините, комбинирани и имат всичко.
Крампи не съм имала, но имах други дертове.

# 1 261
  • София
Пуснах линка към старата тема, за да покажа, че света не се върти около собствения ни пъп и че има много неща, които не знаем, защото не са ни се случвали лично, но се случват на много други хора. Това, че ние някога сме си карали бременостите по един начин, не значи, че сега масово фертилността на мъжете и жените не се е променила и че определен вид хранителни добавки не са нужни:'

http://www.independent.co.uk/news/science/sperm-count-west-men-h … ife-a7859491.html

# 1 262
  • София
моят пъп няма нищо общо, а се знае какво е здрава бременна. Именно, че ако се е променила фертилността, износването на бременност и т.н. не е причина да кажем, че здравата бременна вече не е това, което е било преди двайсет години и повече, а което е сега - с всичките му проблеми. А добавки и витамини не се пият профилактично, а по предписание. Витамините са лекарсттво, добавките също са лекарство. Иначе да отиде и да яде магданоз от двора.
А това с витамините си е направо учебникарски случай по маркетинг - за потребностите.

# 1 263
  • София
Пак свободни фантазиии! Laughingи
Никой не ме е агитирал! Помолих мъжа ми да ми купи, заедно с други неща, защото постъпих в болница с кървене в начални седмици. И тези са му препоръчали. Аз бях минала само начален преглед и потвърждение на ехограф. Даже не бях записана още за ЖК.

Става все по- забавно- постъпваш в болница с кървене и караш мъжът ти да ти купи някакви витамини, и тези са му препоръчали, и ти ги пиеш на права вяра, щото някъде си чула, че ти са нужни!?
Ми, пийте кой каквото ви препоръча- на сляпо, без да знаете дали ви е нужно, а после се чудете, че сте алергични към какво ли не, или че сте дебели, въпреки диетите и броенето на калории. Mr. Green

# 1 264
  • София
На здравата права бременна схващат ли ѝ се прасците?

Да, с напредването на бременността.
И бедрата в ябълчната сглобка се схващат, и е много гадно ако се случи докато пресичаш на зебрата. Simple Smile

# 1 265
Нито съм дебела, нито съм алергична, успокой се. Simple Smile
47 кг съм, 164 см. Simple Smile
Даже и като бременна не станах дебела. 7 кг качих само. Simple Smile

# 1 266
  • София
Именно, АбсурТ.

# 1 267
  • София

О, аз съм спокойна! Peace
Ти написа, че си на 47 години и държиш едни и същи килограми със спазване на диета от години.
А, дали са 47 не знам, но да гладуваш цял живот и да се тъпчеш с кой каквито добавки ти препоръча, си е за съжаление.

# 1 268
Жива да ме ожалиш. Grinning Grinning
И кой ти каза, че гладувам?

# 1 269
  • София
Жива да ме ожалиш. Grinning Grinning
И кой ти каза, че гладувам?

Ти, когато ме нахука, че съм била дебелеела, а после отслабвала- не помниш ли? newsm78

# 1 270
  • София
накрая и мозъкът ти може да се схване, не само прасците. А и изяснихме, че тези неща стават накрая, а не по никое време.
Айде, тига сте се карали и сте си ги мерили! Презпървата бременност наддадох двайсет кила-. Докато родя и търгна да отслабвам, пак бях бременна и наддадох още. И кво? Айде, сега кажете, че съм кит, как може да съмнадебеляла толкова, кажете си вие колко сте били супер и мирясайте! Wink

# 1 271
  • Tам през Атлантическия океан

О, аз съм спокойна! Peace
Ти написа, че си на 47 години и държиш едни и същи килограми със спазване на диета от години.
А, дали са 47 не знам, но да гладуваш цял живот и да се тъпчеш с кой каквито добавки ти препоръча, си е за съжаление.

Еми всеки си има различни цели и приоритети в живота :О))))))))))))))))
.....поводи за гордост Wink

# 1 272
Можеш да планираш неща, които са измислени от хора, и то пак няма гаранция, че ще стане по план (иначе нямаше да падат самолети), но не и свързани с природата, особено свързани със зачеването и раждането. Там е Божа работа, дето се казва, може и случайност да го наречем или както всеки си реши. Но не и планиране.
Мисля, че всички ще се съгласим, че забременяването не подлежи на планиране, обаче НЕзабременяването поддава на планиране, Анди - поне в по-голямата част на света в наши дни, за щастие.

Прибави и онези 270 000 с репродуктивни проблеми- не малка част от тях  ги имат точно поради напъните за стриктно планиране.

Това е доста неточно казано и без статистически данни звучи като градска легенда. Репродуктивният проблем няма как да възникне от ползването на презервативи, даже е доста вероятно точно обратното. А ако се има предвид проблем, породен от аборт, първо - абортирането не е част от планирането, а действие при издънване на плана. Второ - направи ми впечатление, че в темата жените, които са обикаляли клиники по стерилитет твърдят, че повечето пациентки не са там заради проблеми, възникнали заради предишни аборти, а жените, които никога не са стъпвали в такава клиника, убедено твърдят, че абортът е едва ли не основният причинител на репродуктивни проблеми (с една лека нотка на "така им се и пада", но това е друг въпрос). За да не си правим просто вятър на клавиатурите, някой може ли да покаже някакви достоверни данни в подкрепа на едното или другото твърдение?

# 1 273
  • София
Причини за вторичен стерилитет, не за първичен. Първичен може да има по всякакви причини, включително вродени и същите жени да са в клиниките, но за вторичния абортите са важен показател, защото носят голям риск от недобро изпълнениие заради сляпото правене, също и висок риск от възпаление и т.н. като всяка оперативна рана. а абортът си е рана, не е като да ти изтискат черна точка. Най-често става възпаление и се запушват тръби, а по-гадните неща дори не искам да ги пииша. Едва ли си мислите, че докторите питат за предишни бременности и аборти от нездраво любопитство или само за статистиката. Няма никаква нотка "така им се пада", а това са факти. Който не вярва, да отиде да си разпита доктора, а и дори не е нужно кой знае колко да анализира човек какви проблеми може да са бонус след аборта. А ако някой не иска да ги види тези ефети, то вече е друг въпрос. Очевидно една жена не прави аборт от красив живот или бляскави персппективи, а от безизходица. И се моли в душата си да й се разминат последствията. А ако много държи, може да си вярва, че е безопасно.

# 1 274
  • out of space
Андариел ме отказа да забременявам за 4-тиш път. Ше взема да се гътна.

Общи условия

Активация на акаунт