Да родиш на 16

• 95 486
  • 1 411
  •   2
Отговори
# 540
  • някъде в орбита...
Абе честно казано като гледам по площадките майки на нормална възраст с какви идеи и похвати си гледат децата, се чудя на 16 какво толкова няма да може да направи. Даже може да се справи по-добре...

То пък все едно родилите над 30 не са в небрано лозе, ами всички са минимум сертифицирани Монтесори експерти с изкаран курс по домашно готвене на органик бебешка кухня...

Пак казвам, не ми е за това че е на 16.
Когато се появи бебе, нормалното е да го гледат родителите му, не да се търсят желаещи баби, лели, стринки и т.н., на които да се преметне отговорността.
Нормално е да могат “младите“ да си плащат сметките и да са адекватни родители, не да се чудят кой ще покрие разходите, и достатъчно заможни ли са свекърите.
Както и трябва такава важна стъпка да се обмисли трезво, и адекватно, а не да се преметне крак връз крак, и да се реши проблема с "що па не".

Има добри родители на 17, има и на 40. Не възрастта ги прави готови за дете...

# 541
В интерес на истината, преди да родя изкарвах прилични пари...които всички заминаваха нанякъде доста бързо. И пак се чудех как ще ми стигнат за дете. Така че и изкарването на пари е относително.

На 16 ако наистина държат на кариера, не знам дали наистина ще имат време за шматаросване, личен живот и гаджета. По-скоро яко ще са забили в учене и то извънкласно учене в някаква специфична област, за да имат преднина.

Иначе желаещи баби се търсят на всяка възраст, особено ако ги има. Много помагат. Макар че има един почин да се правиш на герой, да я караш без почивка и накрая гордо да изтипосаш във форума, че за 14 години сумарно бабите са ти гледали детето не повече от 8 часа, 34 минути и 18 секунди.

# 542
М/у помощ и основна грижа има огромна разлика. В случая как да помага тази баба - да напусне работа на 40 г., за да може дъщеря й да ходи на училище? Или да започне още една, за да издържа внуче и непълнолетна майка, която прекъсва училище?

# 543
  • някъде в орбита...
М/у помощ и основна грижа има огромна разлика.
Точно - огромна. И не ми изглежда тук да се говори за помощ. Едно пеленаче понеже много добре се вписва с ходенето на училище, баш основна грижа ще си трбява...

А изкарването на пари че е относително, така е. Но едно е да се окажеш на тясно и да поискаш заем от майка ти, друго е да не си платил ток веднъж в живота си, наем пък хич, а гримовете да са ти основно перо в разходите...

И да, на 16 дори да държиш на кариера и да учиш здраво (4 дни седмично ходех на допълнителни уроци по едно или друго), пак имаш време за гаджета и личен живот GrinYum

# 544
  • Tам през Атлантическия океан
М/у помощ и основна грижа има огромна разлика.
Точно - огромна. И не ми изглежда тук да се говори за помощ. Едно пеленаче понеже много добре се вписва с ходенето на училище, баш основна грижа ще си трбява..

А изкарването на пари че е относително, така е. Но едно е да се окажеш на тясно и да поискаш заем от майка ти, друго е да не си платил ток веднъж в живота си, наем пък хич, а гримовете да са ти основно перо в разходите....

И да, на 16 дори да държиш на кариера и да учиш здраво (4 дни седмично ходех на допълнителни уроци по едно или друго), пак имаш време за гаджета и личен живот GrinYum
Е , то пеленаче и при студенти трудно се вписва тогава Nerd
или пък  при хора отдали се на кариерата  Simple Smile

# 545
  • някъде в орбита...
Не се опитвай. Бях редовно обучение (единствен вариант за специалността ми), и работех на пълен работен ден. Да не говорим за отсъствията по майчинство. Ясно е, че присъствието в университета (в зависимост от специалността) е по-гъвкаво изисване от присъствието в средното. А на 16 тя е в средното все още.

# 546
  • град-държава
Сирен, малко са тези, които ще откажат помощ. Никой не примира да е парцал и да се ппави на герой, но като няма кой се спасяваш. В случай някой трябва да му отгледа детето на това дете, да издържа и двете деца и да им осигури дом, стабилност и бла бла. Това е нещо съвсем различно.

# 547
Каквото и да се приказва тук,на 16 год. не е време за раждане на деца.Погледнете циганите каква са я свършили и до къде са я докарали и те и децата им.Ако бабите решат да отгледат детето е възможно да се  справят,но тогава какъв е смисъла и каква ще е ролята на младите безотговорници?

# 548
Не се опитвай. Бях редовно обучение (единствен вариант за специалността ми), и работех на пълен работен ден. Да не говорим за отсъствията по майчинство. Ясно е, че присъствието в университета (в зависимост от специалността) е по-гъвкаво изисване от присъствието в средното. А на 16 тя е в средното все още.
Училището е на смени не си цял ден там !
А и можеш да завършиш задочно Simple Smile
До , човек е Wink

Скрит текст:
п.п.интересно и си работела и си учела редовно
и кога си била с бебето , вечерите Wink
и не си имала Помощ Wink
Браво !

# 549
  • някъде в орбита...
и кога си била с бебето
За какво бебе говориш?

# 550
Грешката е моя Simple Smile

# 551
Добре де защитава се тезата, че няма нищо ненормално 16 годишно момиче да има бебе щото ще се справи.

Вие бихте ли оставили вашето бебе за седмица гледане на 16 годишно? Ама честно.

Вие бихте ли поверили поддръжката на животоподдържащата си система на грижите на 16 годишно /за мен дете/? Нямам предвид то да я настройва или някакви сложнотиии - просто под час да включва и изключва копчета, да слага консумативи и така.

# 552
Досега само ви четях няколко дни. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 20:55 от Анонимен

# 553
Цитат
Вие бихте ли оставили вашето бебе за седмица гледане на 16 годишно? Ама честно.

Вие бихте ли поверили поддръжката на животоподдържащата си система на грижите на 16 годишно /за мен дете/? Нямам предвид то да я настройва или някакви сложнотиии - просто под час да включва и изключва копчета, да слага консумативи и така.

Зависи от човека
има много по-възрастни индивиди на които не бих си поверила бебето примерно :О))

Нещата не само черно или бели Wink
Дорис Simple Smile

# 554
Дорис, никога ли не си виждала тийн да се грижи за брат/сестра. Доста родители или са принудени или злоупотребяват с подобно нещо...

Общи условия

Активация на акаунт