Да родиш на 16

• 95 309
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Прочетох последния пост на авторката и не мога да преценя с точност, но според мен или темата е тотална пързалка, или въпросното девойче е мега глупаво и просто. Залагам по-скоро на първия вариант. Не знам за балъци ли взема списващите във форума, но от разказа й единствено ми стана ясно  Wink, че и свекървата, и нейната майка са настоявали да направи аборт, след което дружно са плеснали с ръце, прегърнали са се и са се съгласили момето да ражда. О, да!!!
Не ми се връща да чета отново, но ми се стори, че свекърите са посетили сватовете си в 10 ч. сутринта. Интересно, и двете семейства са фрий по това време на деня. Блазе им!
Тук е редно да сложим shortcut към темата "Какво ли работи..." и да навържем загадките от онази тема със сферите на професионална реализация на семействата на тукашните сватове.

# 796
Добре де, за 2-3 години тийнове от езикова гимназия с курсове могат да се превърнат в програмисти, графични дизайнери, репортери, фотографи- има доста "портативни" професии, които искат най-вече опит и малко начално обучение. Не е само продаване на картофи.

# 797
  • София
Тук е редно да сложим shortcut към темата "Какво ли работи..." и да навържем загадките от онази тема със сферите на професионална реализация на семействата на тукашните сватове.
Шарки, залагам, че и четиримата броя родители са от тайните служби.  Joy

# 798
  • София
Мамасита, последните три от изброените печелят колкото продаващите картофи. Първата група не става такава с едномесечен курс, не ги баламосвай, току-виж някой се вързал. И няма смисъл да се опълчваш по традиция на мейнстрийма с тези, в които не вярваш, личи си.

Тoнка, Mr. & Mrs. Smith, a?Smirk Или както 10на пъти каза Дебеланка79:"бандити".

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 14:56 от Sharky*

# 799
  • Под Сините камъни
Не е задължително децата да ходят на частни уроци,да им се слагат шини или да ходят на курс по английски.
Права сте не е. Но отварят много врати ,които остават затворени за останалите. Но попитайте  16-годишната си дъщеря дали не би искала да говори перфектно поне един чужд език , да има усмивка като на ангел и да успее без проблем с кандидатстването  също като другите ,които с нищо не са по-умни от нея.
Ако отговора е не е ок ,но ако иска да учи и да се развива ,то би било супер гадно да я ограничава вашия егоизъм да станете родител мислейки само за себе си без да сте помислили за нея.
"Попитах" 19 годишната си дъщеря,която говори английски без да е ходила на уроци има усмивка  
 на ангел(мога и да го докажа),без да е имала шини, кандидатства без да е ходила на уроци, и е приета първо желание 3 по успех.Да се повторя родена от майка тийн.Е значи не винаги са необходими тия неща.А и детето ако не иска да учи насила ли трябва да го водим?

# 800
Тия професии печелят много различно- според това на кого си продават услугите. Но въпросът е, че чистачка не е единствената опция, а другите макар на младшите нива да са нископлатени, имат перспективи в бъдеще. И да, учат се лесно, особено ако по-възрастните не набиват канчета, ами запрятат ръкави, намират ментори и научаването става по-бързо.

И не говоря за едномесечен курс, но дори и една година не е чак толкова много време. Дори и две години. Пак е по-малко от 5 години ВУЗ с неясни перспективи. Просто си разсъждавам какво точно значи "да издържаш тийнейджъри с бебе" и сравнявам със стандартното задължение да издържаш студент. Щото всички ясно виждаме колко точно полезно е следването и колко плява има в тия пет години, щото са разчетени не само за учене, ами и за купон.

# 801
А и детето ако не иска да учи насила ли трябва да го водим?
Tц .Пращайте я в родилното .Има нужда и от такива.
Мир и щастие всекиму!
Hands Pray

# 802
Между другото, бутате ли колички Чиполино? Нали знаете, че директор им е жена с гимназиално образование- вярно, от Английската, но след това се е омъжила и си е останала само с тази диплома. Ама върти бизнес за много пари.

# 803
Моя близка вече няколко години си гледа у дома сина студент и гаджето му. Момичето не внася нито 1 лев в семейния бюджет, техните й дават само малко за джобни и толкова. Аз пък това не бих го издържала. Ако искат да живеят заедно - да намерят начин да са отделно. Не искам половинки на децата вкъщи и това е. Искам си спокойствието.

# 804
  • Под Сините камъни
Мир и щастие всекиму!
Hands Pray
А ако е момче и то ли трябва да роди?

# 805
Моя близка вече няколко години си гледа у дома сина студент и гаджето му. Момичето не внася нито 1 лев в семейния бюджет, техните й дават само малко за джобни и толкова. Аз пък това не бих го издържала. Ако искат да живеят заедно - да намерят начин да са отделно. Не искам половинки на децата вкъщи и това е. Искам си спокойствието.

Ама синът е студент, нали? Учи за заветното вишУ.

Те и 30-годишни има да живеят с майките си. Това е друго. Говоря за примерно 2-3 до 5 години с включено изучаване на професия и намиране на работа. Между другото, ако си го поставиш за директна цел, без да минеш през задължителните 5г. в университет, не е изключено да се излезе на позиции.

Журналист мога да направя всеки с едномесечен курс- говорим все пак за грамотен гимназист. След това ако има акъл, може да изкарва и 2-3 хил. лева. Може и продавачите на картофи толкова да изкарват, ама мисля, че си е добро заплащане като за тийн без вишУ. Познавам човек с мозък като варен картоф, който обаче има късмета да е телегеничен и има доста успехи като журналист и репортер.

Та идеята ми е, че въобще не всичко е загубено. И има много варианти отвъд това да се срамуваш. Ми малко ще напуснат пистата, дето са им избрали дъртите и ще търсят нови пътища. Има ги тия пътища.

# 806
  • София
Между другото, бутате ли колички Чиполино? Нали знаете, че директор им е жена с гимназиално образование- вярно, от Английската, но след това се е омъжила и си е останала само с тази диплома. Ама върти бизнес за много пари.
И си 100% сигурна, че си е останала само с тази диплома? Че не е следвала задочно някъде? Имам една единствена съученичка, която не завърши висше и работи като санитарка, но тя и в гимназията влезе като дете на активни борци...Но не роди на 16, завърши си гимназията и влезе медицина.

# 807
Не е задължително децата да ходят на частни уроци,да им се слагат шини или да ходят на курс по английски.
Права сте не е. Но отварят много врати ,които остават затворени за останалите. Но попитайте  16-годишната си дъщеря дали не би искала да говори перфектно поне един чужд език , да има усмивка като на ангел и да успее без проблем с кандидатстването  също като другите ,които с нищо не са по-умни от нея.
Ако отговора е не е ок ,но ако иска да учи и да се развива ,то би било супер гадно да я ограничава вашия егоизъм да станете родител мислейки само за себе си без да сте помислили за нея.

Това са пълни глупости mamamari. Аз завърших средното си образование с отличен, не защото съм ходила на частни уроци и курсове. С оценките от матурите пък ме приеха студентка, без да се е налагало да полагам допълнителни изпити. Даже и на училище не ходех много редовно.

# 808
Имаше статии за нея, преди няколко години беше на 30 и се знаеше, че е завършила само гимназията. Сега гледам, че иска да влиза в политиката, като нищо може да е завършила нещо полу-фиктивно, но фирмата едва ли я е направила с университетски учебникарски знания.

Пък и Английската не е какво да е училище, там на 18 не излизаш в пълно главозамайване все пак.

Във ФБ й пише, че е Politician.

# 809
  • Варна
Мир и щастие всекиму!
Hands Pray
А ако е момче и то ли трябва да роди?

JoyJoyJoy ако не може да ражда, то поне трябва да се опита да забремени, хахаха. Много сериозни станахте всички. Прекрасно е, че всеки има твърдо мнение и позиция по въпроса. Сега е време да проверим дали нашите деца са наясно с тях и какво е тяхното мнение по въпроса. Време е вместо ожесточени спорове за чуждия живот да разберем дали нашите деца са достатъчно образовани по темата, защото както казах, преживяла съм аборт на 17 по непредпазливост. Въпреки, че съм учила в частно училище имала съм само отлични оценки и съм завършила университет. Имам различни удостоверения дипломи и грамоти от литературни конкурси и за художествена гимнастика. Родителите ми много се постараха да имам добро образование и добра култура, но идва ред на приятелите от квартала/училище, кафенетата и осъзнаването на предимствата и недостатъците на половите различия. Идва ред на въпросите и любопитството и нещата си се случват без значение как сте ги възпитавали и дали си мислите, че "моето дете никога няма да бъде такова" и "Тя никога не би направила това".
Неоспорим факт. Вие виждате 30% процента от същността на децата си, не си мислете, че знаете всичко, така и трябва. Не гледате растение, а човек, който трябва да взима някои решения сам и да носи последствията от тях независимо дали ще бъдат само спомен или факт. Ваша работа като родители е да ги подкрепяте, когато трябва, а не да им обръщате гръб, да бъдете до тях, не да плащате за техните грешки, но да им бъдете и приятели.

Общи условия

Активация на акаунт