Да родиш на 16

• 95 129
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 30
Няма завършено средно образование,тази година завършва.
Учи и работи.
Родителите му за доста заможни,той живее с тях.Но да те биха ме приели просто са друг тип хора.
Какво означава "друг тип хора"? Мигранти? Роми?

Добър въпрос.

Това, че авторката я харесват като за гадже на сина си не означава, че ще плеснат щастливи ръце от факта, че е бременна на 16.
По принцип да, но ако са едно от предположенията ми, може и да са много доволни.

# 31
  • София
Дессс, това, че в Америка се приема едва ли не нормално да се ражда на 15-16 г., не би следвало да ни вълнува. Слава богу, не сме Америка.

Имам дъщеря и изобщо не искам да си представя, ако ми сервира, че е бременна на 16 г. Мога да кажа само, че не бих искала за нея живот с дете, родено на такава все още крехка възраст. Искам да си изживее подобаващо тийн годините, да граби с пълни шепи от живота, за се забавлява, да се изучи... За деца има време.

# 32
Не родителите му не са нито роми,нито мигранти.
Просто както ви казах,са доста заможни,а приятелят ми е единственото им дете и те изцяло са му дали да прави каквото иска.Тоест ще го подкрепят,ако той им каже ,че съм бременна  и искаме да родя и да живеем в тях  Tired

# 33
Просто както ви казах,са доста заможни,а приятелят ми е единственото им дете и те изцяло са му дали да прави каквото иска.Тоест ще го подкрепят,ако той им каже ,че съм бременна  и искаме да родя и да живеем в тях  Tired

Тоест-моест нищо не знаеш, докато не говориш с тях. Това, че са богати и са изпуснали сина си е едно, бременност друго.

# 34
Защо не почетеш една тема за свекърви,да се подготвиш  психически как се живее заедно.Дали ще искат да те отглеждат,че  и детето ти,след като своето са оставили да прави каквото иска?Това,че са заможни не  е достатъчно да  го направят.Пък и  твоята преценка може да е грешна,не живееш  с тях да ги познаваш  ...
Мисли ти лично на какво си готова .

# 35
  • Варна

Това са само твои съчинения. Не си им сервирала още новината, не разбирам как си толкова сигурна, че няма да имат нищо против. А и заможните хора си имат едно наум относно снахи/зетьове и божа работа дали няма да решат, че си златотърсачка, която се опитва да впримчи единственото им чедо с бебе. Е, тогава, стой та гледай.

# 36
  • София
Момиче, много често очакванията и надеждите се разминават с действителността.  Peace От личен опит ти го казвам. Деца се раждат, за да се отглеждат от собствените си родители, а не в очакване на помощ (и финансова, и физическа) от баби и дядовци.
Все пак седнете и поговорете, да видим какви ще са реакциите от семействата ви.  Peace

# 37
  • София
Ти си знаеш най-добре какви са отношенияна с хората около теч. Моето дете го родих 4м. преди да навърша 18г. Завърших училище. Имала съм много трудни моменти, но и баща му се оказа боклук и се разделихме детето като беше на годинка и половина. Баща ми беше в шок, убеждаваше ме за аборт. Като видя внука си ме попита какво съм щяла да правя без детето ако ги бях послушала. Сега го обича ужасно много. Детето ми вече е на 9г. Със сигурност съм допуснала много грешки, докато беше малък, но като поотраснах и аз си пренаредих целите и живота.
Никай не може да ти каже как да постъпиш, защота това е ваше решение. Успех каквото и да решиш.

# 38
Имам позната, която е на 40, с дъщеря на 23 и син на 17. Забременяла в училище, с бащата съученици, но нейното е било цветна бременност и се е разбрало прекалено късно. Родителите и на двамата строги, бащата на момчето беше военен. Тропнаха с крак, че трябва да се поеме отговорност. Сега са едно щастливо семейство, но са разказвали колко им е било трудно. Бабите са отгледали дъщерята, родителите на училище. Майката завърши и висше, същевременно помагаше на дъщеря си с домашните. Не е невъзможно, но само с подкрепата на родителите.

# 39
Здравейте,

Просто изтръпвам, когато чета подобни теми... Ако бяхте моето дете знам прекрасно какво щях да Ви кажа, но по никакъв начин не бих си позволил да давам мнение по подобен въпрос на непознат човек на 16 години. Говорете веднага с родителите си! Каквито и да Ви се струват, те са Ви най-близките хора, биха умрели за Вас, Вашето щастие и благополучие им е първи приоритет. Вие няма как да си формирате адекватно мнение, защото сте много млада и нямате житейски опит и в повечето ситуации тепърва ще научавате как се случват нещата и тепърва ще откривате себе си, стремежите си, мечтите си... При това положение е много голяма грешка да се повдига подобен изключително критичен за Вас въпрос в анонимен форум - някои хора са тук за забавление, много са дошли за съвет и помощ със своите немалки житейски грешки и най-важното - вие няма как да разграничите кое мнение какво е и кое да послушате.

Говорете първо с родителите си, после с родителите на таткото, чак после може да изчетете мненията в темата, които до няколко дни ще са станали стотици сигурно. Но не отлагайте разговора с родителите си, изслушайте ги, помислете върху това, което ще ви кажат и им дайте някакво време и на тях да обмислят ситуацията преди да сте решили на база този форум "какво искате".

# 40
Защо я надъхвате, че решението си е изцяло нейно, когато това изобщо не е така? По закон няма право да вземе това решение самостоятелно, така че в крайна сметка ще направи, каквото кажат родителите ѝ. Ако аз имах дъщеря на 16, която ми цъфне бременна, няма да роди на 16, много съжалявам, ама и да реве, и да не реве, няма да роди.
Моят съвет е като на НСЧ - час по скоро признай на майка си, защото каквато и да е първоначалната реакция, ще те подкрепи и ще ти помогне да преминеш през това, изобщо няма да те изгони, това са глупости, родени от въображението ти, което си търси повече драма.
Изобщо не леж на кълката, че родителите на гаджето ще те приемат, това няма да стане и ти го казвам като майка на тийн, който отскоро мъкне гаджета и ако някое ми се появи бременно и "изгонено" от родителите си, ни най-малко няма да го взема под крилото си за отглеждане, ами ще се обядя на родителите му.
Опичай си акъла и не си мисли, че 18-годишният е много надежден.

# 41
  • София
Единственият начин на 16 да се гледа дете е да го гледат родителите на майката. Толкова по въпроса. Ако родителите кажат не, не искаме да гледаме още едно бебе, въпросът е решен. Момиче не 16 не може да гледа бебе само, по никакъв, абсолютно никакъв начин. А да го гледат свекърите е просто смешка.
Реално ако родиш, ще си родиш братче или сестриче, защото ще го гледат вашите, докато ходиш на училище. Само че извън училище няма да разполагаш и с минутка от времето си.

# 42
Говори час по-скоро с родителите си и решете заедно какво да правите. Гледай на живота с дете от днес нататък така, сякаш бащата не съществува, защото днес го иска, утре си грабва шапката и е свободен човек. Ти ще си тази, която трябва да поеме цялата отговорност, което на този етап е невъзможно, така че ще трябва да разчиташ най-вече на родителите си.

# 43
Колкото хора - толкова и истории. Аз пък като бъдеща майка на тийн - ако ми цъфне с бременна приятелка изгонена от техните и с обмислено решение да задържат живота, който са направили (безотговорно, случайно или както и да е там), бих помогнала докато си стъпят на краката. Да, ще им е по-трудно; да, ще трябва да прескочат етапа с 'наживяването'; да, ще има много лишения откъм 'удоволствия' и 'изживявания', но съдбата не е еднаква за всички. Без излишни драми (от страна на родителите също), всяка ситуация може да се реши и да се извлече най-доброто от нея - за всички. Включително и за нероденото дете.

Успех на момичето, каквото и да реши.

# 44
  • София
Янечек, Бърди, добре че се включихте, защото точно това е и моето мнение, макар че реших да не прозвуча сурово. Самата аз се чудя как едно момиче на 16 г. е почти навито да роди дете. С кой акъл?! Е, сигурно с този, с който е допуснало това да се случи, но поне да мисли за бъдещето си. Има време за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт