Да родиш на 16

• 94 531
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И то акъл за аборт дават все жени с деца, някои с дъщери. Хайде, да кажем, че чуждата дъщеря не е важна, нали няма синчето да го стържат, ама собствената?
На собствената дъщеря съм обяснила кога се слага презерватива. Навреме съм й обяснила. За 11 години връзка с НМ нямат нито един "гаф", забременяха, когато те решиха, че могат да си позволят да имат дете.

И на синовете съм си обяснила същото. С големия явно имам успех, защото е на 26 и още не ми довел бременна кандидат-снаха. За малкия, който е на 15, не знам, още е на етап първи сърдечни трепети, без достъп до креват. Relaxed

# 136
  • София
Andariel, при това детето не само краде живота на майките, ами и на бабите- таман резервират круиз и пак трябва да сменят памперси:)

Аз съм на 35 и по критериите на форума трябваше да нямам деца...хич даже...

Мамасита, на круизи се ходи и с 2-4 месечно бебе. Това с неподвижните царчета само в България го има. Хората си пътуват и почиват и никакви бебета не ги спират, навсякъде са с тях.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 15:55 от Sharky*

# 137
  • Варна
Муза, изключения винаги има. И за съжаление, на всеки един такъв пример като твоя има доста повече примери, при които нещата не са се наредили добре. Казвам за съжаление, защото родителите правят избора, но после децата страдат от този избор. Адмирации за твоята позната, но за мен тя е голямо изключение.

# 138
Аз пък точно сега наблюдавам учили и преучили млади момичета как въобще не могат да се пласират, само драпане, конкурси, бачкане, и накрая на 35 още са на много ниско стъпало, яка експлоатация, но те си мислят, че правят нещо. И към 50 може да са додрапали до някой пост някъде и да се мислят за нещо много...

# 139
  • София
И собствена Андариел и собствената. На 16 мястото и е в училище, а не пред женската консултация и по градинките с количката. Ще подкрепя единствено решение за аборт. Баба/мама няма да бъда дори и да са решили да ме правят такава.

И какво, ще я замерват с камъни ли, ако ходи на училище бременна? Или няма да може да завърши училище след раждането? Ми, както на работещите жени бебетата им са с бавачки или на ясли, така и бебето на една 17-годишна ученичка може да е с бавачка или на ясла. Те и без това вече на по 19 години киснат в училище с този дванайсти клас, та едва ли бременните или родили ученички са чудо невиждано. Не живеем в началото на 20-век, а сме вече в 21, акоо някой не е забелязал все още. С помощта на родителите може да ходи на училище, а ако не може, минава като частен ученик или на индивидуален план и пак ще вземе средно. Сума студенти са завършили с деца, и все са им помагали активно бабите и дядовците.

Даун, ако въъпросът ти е към мен, да, ако лично ме засегне, точно така ще постъпя, без никакво колебание не бих бих си пратила да прави аборт, защото иначе щял да й свърши животъ, било рано и не знам какво. Рано-нерано, вече фактите са налице и няма какво да се разсъждава дали било рано.. Вземам си детето и внучето, пък ако ще земята да се продъни! Кръвта вода не става. Няма неотгледано дете. Точка. А останалите... знаят какво да правят, ако нещо не им е по сгодата. Ако няма да помагат, поне да не пречат с празни приказки.

# 140
  • Пловдив
HighSpeed, то сред образованите и платежоспособните всичко е цветя и рози сигурно. И там се развеждат/разделят, че и по два, и по три пъти. Във взаимоотношенията между двама души всичко може да се промени за много кратко време. Гаранция няма за нищо.

# 141
говорим си сега с колежката на следобедно кафенце, тя е с 16-годишна дъщеря и разцъкваме темата, че нали и двете сме майки на момичета. и изведнъж леко посърнала ми казва “бе, знаеш ли, че на моята гаджето е на 18 и работи почасово след училище. то т'ва да не е моята, ти представяш ли си?!?". сега хукна да звъни на дъщеря си да я подпитва има ли нещо ново... Scream

# 142
Сигурно довечера ще разбере.

# 143

бебето на една 17-годишна ученичка може да е с бавачка или на ясла.
Които ще се плащат от ?
На 17 години как се предполага, че ще се идържат и ще ходят на училище? Щото да се раждат деца, а друг да се ангажира финансово и морално с тях е лесно, но все още слава Богу е разпространено сред една друга група от която много държим да се разграничим. И какво като сме в 21 век? Означава, че трябва да сме модерни и да приветстваме идеята децата да създават деца ли или нещо се е променило от когато бяхме в 20 век?
А 40 годишните не умират да стават баби. Ако искат да гледат бебета все още могат да си родят такива.

# 144
Не всички 35-годишни жени имат собствено жилище, голяма банкова сметка и стабилна доходоносна работа. Даже и смислено образование, макар да е висше. И те ли да не раждат?
Една жена на 35 има житейския опит да се справи. Не е толкова важно дали ще живеят в лукс, но може да им осигури залъка в устата.
Едно дете на 16 не може. Самото то за себе си няма правата, които имат големите, няма как да ги има за друг човек.

Andariel, законът не позволява да ходи бременна на училище. Завършват като частен ученик.

Това е само в сферата на предположенията. Никой не знае какво му е приготвила съдбата...
Естествено, някои умират още при раждането.

Аз съм на 35 и по критериите на форума трябваше да нямам деца...хич даже...
Явно пишем в различни форуми или говориш за мнението на 1-2 човека. Излишно е преувеличението Joy

# 145
  • София
бабата и дядото ще плащат. Поне тези, чиято е дъщерята. Другите, ако ги е хвванало шубето, ще са се покрили още приновината за бременността. И дори няма да бъдат уведомени за раждането, няма и бащата да бъде вписан в акта за раждане, ако е дезертирал. И съм сигурна, че не е до парите, а до срама - как може, бяло момиче, българче, от добросемейство, нормални родители, тц-тц-т;, да вземе така да се изложи и да забременее на 16, да вземе да рови на 17, че и без брак, бащата на детето я зарязал... тези родители къде са гледали... Ето, за това е цялата работа, а не в парите, не в бъдещето, не в отговорността! От срама на родителите на момичето, чунким на някого му дреме кой кога и от кого родил! А, да, и че 40-годишните не искали да стават баби!
Момичета на 16 забременяват, не е някакво чудо невиждано сред бялото население и сред 4средната класа". И ще забременяват - биологията не можеш да я отмениш, а дори контрацептивите дават фира понякога.

# 146
   Миличка, ако още четеш коментарите тука - много е рано да раждаш. Не съсипвай бъдещето си на толкова ранна възраст с дете. Приятелят ти знае ли, че си бременна? Дали заплатата на приятелят ти ще бъде достатъчна да издържа 3-ма човека? Приятелят ти може да бъде до тебе за момента, но до кога? Като му писне да си играе на семейство, ще изостави тебе и детето!!! А твоето бъдеще какво ще стане? В днешно време дори и с образование е трудно да се намери работа!!! Едва ли без образование ще бъдеш приета някъде на работа. Животът е ужасно труден и жесток!!!

Моят съвет е да абортираш, докато още не е станало твърде късно! Да, ще ти бъде тежко, че убиваш живо същество, но помисли, че това живо същество, след като се роди, ще страда много!!!

# 147
  • София
Кой закон не позволява ходенето бременна на училище? Може ли линк, цитат или каквото и да е там доказателство по въпроса? И на какво основание не се позволява?

# 148
Анди, как точно ще поемеш издръжката на дъщеря си и семейството и, състоящо се от пубер баща и бебе?
Надявам се да имаш доходите за това, но се съмнявам.

На мен ще ми е много трудно да поддържам финансово още трима души, дори и зетя да поизкарва някой лев, но явно за теб не е проблем.

За мен не би били срамно, но си давам сметка за отговорността и за това, че никак не е лесно.

# 149
  • град-държава
Аз не бих подкрепила дъщеря си да ражда на 16. За мен въпросът стои по един единствен начин - дете не трябва да ражда и да гледа дете. Не ме интересуват никакви фризьорки и простотии.
Да, като родител нося отговорност, за това детето ми да е адекватно информирано и да следва принципи, които биха я предпазили от подобна ситуация. След като аз за 12 годишна връзка имам дете, когато сме пожелали,  преценили и решили да го имаме, и то без никога в живота ми някой от родителите ми да ми е набивал в канчето сексуално образование с изключение на едно изречение от баща ми -опичай си акъла, защото това води до неща, от които няма връщане назад(и това не се отнася единствено до бременност,  защото има и сифилис, и СПИН и т.н.), значи и отговорността на бабите не се изразява в това да издържат, осигуряват и отглеждат децата на техните деца, докато същите са още такива. Така, че в една такава ситуация не бих чувствала никакво задължение да го направя. До пълнолетие на децата, родителят е този, който взима решенията за тях, а последното, което бих искала за моето е самото то да става родител в 10 клас. Което не означава, че няма да се понесат последици и отговорност от всички страни, но няма да са в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт