Да родиш на 16

• 95 101
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 195
Ах,колко е плитко морето когато си само на 16. Майката я харасвала,че даже си и споделяла. Незнаеш тази майка как ще реагира когата и изтърсите новината. Ще ти разкажа набързо как се обръщат нещата когато една майка реши,че чедото и е застрашено. Бях много близка с едно момиче,навсякъде заедно ходехме. В тях,в нас. Аз "приятелка" с майка и,а тя с моята. Ех,Р. каква готина майка имаш! Да ама не. Готината майка един ден реши да клюкари по квартала,че провалям щерка и. Карала съм я да пуши и съм я водила по съмнителни купони. За справка казвам-пропушихме заедно,никой никого не е карал,а съмнителните купони бяха събирания,за да играем Плейстешън в едни комшии. Та така с милите майки-приятелки.

Скоро писах в едно друга тема,че в тийн годините толкова ме беше страх от бременност и от раждането като цяло,че се пазех по най сигурният начин,чрез въздържание. Правех много глупости понякога,но не съжалявам. Лудите тийн години съм си изживяла качествено. Помисли искаш ли да буташ бебешка количка докато твоите приятелки са заминали на море примерно.
А да,и последно нещо. Неможеш да си сигурна в никой. Нито в 18 годишен,нито дори в 35 годишен мъж. Вероятност да те зареже с бебе на ръце винаги има. Но на 30 по лесно ще се оправиш в живота сама,отколкото на 16.
Късмет!

# 196
  • София
Оф, почна се вече със сърчицето дето тупти, с видите ли ужасните психически последствия от аборта, изобщо как има жени, които са абортирали и о, боже, останали са психически нормални, без да се тръшкат от ужас за безценния живот, който са отнели. Само липсва някоя да се появи и да ни нахока какви сме подстрекателки към убийство на невинни,  а в същото време толкова бездетни се борят с години за дете. Но и от тях някоя ще се появи съвсем скоро.

Абе, забременяването на непълнолетна не попада ли под ударите на закона всъщност?

Кое и кой да е под ударите на закона?

А онова за аборта и как жените правят аорти, сърчицето и т.н. си има име, дори няколко процеса вървят и се определят от това дали бременността и съответно бебето са желани от жената. Ако са желани - още от двете чертички вече е бебе, има индивидуалност, доринякои им слагат и имена. Ако е нежелано става обратното - вече е прост обект, "то", "нещо", "купчина клетки" (което формално е вярно, но и при желана бременност, пак е купчина клетки). За момента бремненността е проблем, който съсипва живота сега, а и съсипва живота после. Рационализация, вид защита на психиката.

# 197
Досега не съм чула майка да е съжалила, че е родила детето си, нито баба да е съжалила, че дори нежелаано в началото внуче, вече го има.

Няма да чуеш, но то се вижда. Имам познати, дъщерята забременя точно когато влезе в университет. Майка й се тръшка, рева, обаче го прие какво да прави като 19-20 годишната се беше затръшкала да ражда. После всичко улегна, появи се детенцето което и до сега не знае на кой да каже "мамо" - на майка си или на баба си, която практически го отгледа. Дъщерята прекъсна, за да работи и така и не записа пак, а с таткото са разделени .. естествено. Познавам и случай отново с ранна "грешка" с усложнено раждане и отново избягал "баща". Сега обаче, когато жената е щастливо влюбена и омъжена не може да има други деца. Сигурна съм, че обича детето си до известна степен, но и много грозно я обвинява да случилото се. Това е психологическа травма.
Детето, което вероятно ще роди авторката съм убедена че ще го отгледат родителите й, искат или не. Хич да не разчита на другите такива, които едва ли ще си помръднат пръста за каквото и да било. Сега може да й се струват либерални, но нека им снесе новината ...

# 198
  • Варна
Таткото не попада ли под ударите на някой закон, че е забременил непълнолетна, това ми беше идеята.

# 199
  • София
Янечек е много права.
Дано родителите успеят да вразумят децата си.

# 200
  • Ловеч
Ти най-добре можеш да прецениш заедно с родителите ти, но аз не бих родила на 16. Със сигурност ще се справите, независимо дали заедно, дали сама с детето, дали без родители зависи от развитието на събитията, но минусите са повече според мен. Аз учих бакалавър с 2 деца и си беше приключение, а за вас ще е още по-голямо.
Успех и дано вземете правилното решение!

# 201
Нина, няма как чужда майка да уреди аборта на 16-годишната ти дъщеря. Само нейната майка има право. Другото е подсъдно.
Момичето хипотетично може да е и 18 годишно, но още ученичка. Но и при непълнолетни, самият факт, че помагаш със съвети за аборт зад гърба на родителите й, е показателен.

Брак с непълнолетна /над 16 год./ е разрешен, така че таткото не попада под ударите на закона.

# 202

А да,и последно нещо. Неможеш да си сигурна в никой. Нито в 18 годишен,нито дори в 35 годишен мъж. Вероятност да те зареже с бебе на ръце винаги има. Но на 30 по лесно ще се оправиш в живота сама,отколкото на 16.
Късмет!

Напълно съм съгласна с Вас. В мъжете вяра не можеш да имаш на колкото и години да са станали!!!

# 203
Според мене го роди и го остави на техните на гаджето ти да му вземат детегледачка.Като имат кинти няма никъв проблем!Така ще можеш да си караш живота и да учиш и да излизаш с твоя човек ,даже не трябва  да го храниш щото има спец.храни за бебе.Споко,като станеш примерно на 20 то ще е на 4 г. и ще можеш повече да го гледаш тогава. thumbsup
Ти би ли искал да си дете на такава майка, която те подхвърля насам натам и те гледа, когато й е удобно?

# 204
  • Варна
Мммм, НСЧ, ако не греша ника му той май е точно такова дете. Ако греша, извинявам му се.

# 205
Доста подло се измъкваш. Аз задавам конкретен въпрос, който описва конкретна ситуация.
Дъщеря ти е бременна и си иска детето, да, за мен е нормално да я подкрепиш, ама ти едва свързваш двата края, дали ще ти е ок?
Момент, момент. Леко объркахте сметките. Аз ако съм майка на 16-годишна дъщеря, значи трябва да съм някъде на около 40 (+/- няколко години). Нали уж до сега опявахте как човек по-добре да ражда на 35+, защото и тогава можело да го зарежат и да няма на кого да разчита, ама щял да може да разчита на себе си, защото щял да има образование/кариера/доходи и жилище. И как така се оказваме в положението майката да е толкова закъсала, че едва да свързва двата края? Пък тя както е отгледала 16-годишната дъщеря, така ще може да помага и за бебе, нищо, че едва свързва двата края. Един тийн на 16 години гълта в пъти повече средства от бебе. Всъщност средствата за бебето са най-вече времето, което му се отделя. Другите разходи са незначителни.
Бебето е скъпо, защото единият родител няма възможност да работи и се лишава от заплатата си за известно време. Ако 16-годишната си отделя времето, през което така или иначе не получава доходи, ситуацията не е толкова драматична финнсово.

А ако и на 40 едва свързваш двата края, какво значение има от финансова гледна точка дали ще родиш на 17 или на 35? От здравословна обаче на 17 е далеч по-добре, колкото и да е модерно сега да се ражда късно. Да не говорим, че има огромна разлика дали бабата е на 45 или на 66 и в първия случай може доста по-активно да се включи и да помогне, докато във втория вече шансовете драстично падат и тогава наистина помощ може и да няма. А както се видя от темата, някои майки и на 30 да са родили, пак си бленуват за кафенета и купони и друго си е да има кой да ти помага.

# 206
  • Под Сините камъни
Аз родих на 18г. планувани бебе.С татко и сме все още заедно,вече почти 21г.Бях 16 годилна когато се запознах ме,а той на 25г.Не мисля че съм си провалила живота с това че съм родила малка.Помощ от родители не сме получавали нито финансова нито друга.Отгледах ме  си децата сами и пак не сме се лишавали от забавления.Сега с дъщеря ми сме като приятелки всичко си споделяме.Но авторката добре даси помисли.След един аборт също може нещо да. сеобърка и да не може да има после деца.Не мисля,че и родителите и няма да я подкрепят и за двете решения така че действай смело.

# 207
Ами да ти кажа,личи си,че не си ходила на училище,а си въртяла любов от малка.Confused

# 208
Помощ от родители не сме получавали нито финансова нито друга.
Не сте имали помощ от родителите си, но не смяташ, че други родители биха отказали такава.
Отгледах ме  си децата сами и пак не сме се лишавали от забавления.
От представените цифри си около моя възраст. На 18-19-20 забавленията ни бяха дискотеки и купони. Нямали сте помощ, но не сте се лишавали от забавления, значи ли това че си навирала бебе в окадена дискотека?

# 209
   А относно дали тя ще ходи на училище и ще завърши - ще бъде на самостоятелно обучение и ще се явява на изпити. Имах две бивши съученички, които забременяха и така завършиха средното си образование. Много ми стана мъчно за едната ми бивша съученичка, тъй като беше много умна и интелигентна, а също така ми беше приятелка. Sad Става на въпрос преди 12 години. Може образователната система да се е променила относно бременните ученички!

Общи условия

Активация на акаунт