Да родиш на 16

• 95 385
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Спомням си една тема, в която болшинството потребилки обясняваха надълго и нашироко колко зрели са били на 16 и сексът на 16 е нормален, някои и на 15 са започнали да правятт секс. "Закъснелите" бяха обявени за... закъснели. А сега изведнъж се оказва, че били деца за бременност и раждане, и гледане на дете, не можели да поемат отговорност. Е, последно - могат или не могат? Ако са достатъчно големи за секс, защо да неса достатъчно големи за родители? Знаем само за един, който е заченат непорочно.

Дева, как ти се събра в устата това за чекненето! дори не искам да го коментирам.

# 241
Проблемът започва първо от родителите, че не са научили децата си на сексуална култура и контрацепция. Всяко уважаващо себе си момиче си носи презерватив и настоява да се използва. Няма нужда от фалшива гордост. Момчетата и те си носят презервативи!!! А сега родителите са пропуснали това просветляване и на лице е резултатът.
Така, че тези мами, които се заканват да си натирят децата незнам си къде, първо трябва да се сърдят на себе си, че не са научили децата си да се предпазват, че не са им изградили и самочувствие да казват НЕ, ако някой си отказва предпазни средства.
Личи си , че имаш малки деца. Знаеш ли как се говори на тези теми с 15-16 годишно момче или момиче , когато всичко си знаят. Аз лично опосредено и от по-малък съм говорила достъпно , и то с примери от живота. Но когато моят син доведе първата си ученическа приятелка у нас на 15 и до завършване на училище бяха постоянно заедно , и се опитвах да говоря , изглеждах ужасно смешна и нелепа. Когато натъртвах за предпазни средства , синът ми лично ми е казвал , че с мен няма да обсъжда интимния си живот. Да съм спокойна. И дотам.  Как родителите да са виновни , е това не мога да разбера. През цялото време , докато не се дипломираха , съм била на тръни. Не ми се мисли , ако момичето , с което и аз бях приятелка / то ми беше като второ дете, и с майката съгласувахме и уж контролирахме ситуациите/ , беше ми казало на 16 , че е забременена от сина ми. Не мога да се поставя в ситуация , ако това ме беше сполетялло , как бих реагирала.

# 242
  • град-държава
Аз нито на 15, нито на 16 съм правила секс, нито го намирам за нормално. Учила съм в училище с пансион и до 10 клас съм имала вечерен час. Поне през 5 години, в които съм била аз в гимназията не е имало случай на бременна, нито слухове за такава. Те какво са правили си е тяхна работа. Моя съученичка се омъжи малко след като завършихме и забременя. Това е най-ранния пример покрай мен.

# 243
Така е, Таис.
Ама като знаят всичко и не искат съвети, после да имат доблестта да вземат решение и да си поемат последствията.

Анди, какво се правиш и ти? Rolling Eyes
Какво толкова неправилно съм казала?

# 244
Спомням си една тема, в която болшинството потребилки обясняваха надълго и нашироко колко зрели са били на 16 и сексът на 16 е нормален, някои и на 15 са започнали да правятт секс. "Закъснелите" бяха обявени за... закъснели. А сега изведнъж се оказва, че били деца за бременност и раждане, и гледане на дете, не можели да поемат отговорност. Е, последно - могат или не могат? Ако са достатъчно големи за секс, защо да неса достатъчно големи за родители? Знаем само за един, който е заченат непорочно.

Ти не разбираш ли, че те не правят секс с намерението да стават родители?
Просто им се прави секс, нищо повече.

# 245
  • София
Жена да напише думи като твоите за чекненето, и то за дори нечия хипотетична дъщеря, е гнусно. На едно ниво е с това да бъде наречена к...а. А после мъжете били груби и не уважавали жените. Ми, как и защо да го правят, като жените сами се обиждат една друга по най-гнусния начин

И възрастните не правят секс, за да станат родители, а защото им се прави секс. Е, с какво възрастните са по-различни от 16-годишните? Точно с нищо, освен с повечето начини да се оправдаят, когато сгафят.

# 246
Аз чакам авторката да се включи с разказ, как е минал разговора с родителското тяло. Rolling Eyes

# 247
  • София
темата е пързалка, но няма как да го проверим на практика.

# 248
Жена да напише думи като твоите за чекненето, и то за дори нечия хипотетична дъщеря, е гнусно. На едно ниво е с това да бъде наречена к...а. А после мъжете били груби и не уважавали жените. Ми, как и защо да го правят, като жените сами се обиждат една друга по най-гнусния начин

И възрастните не правят секс, за да станат родители, а защото им се прави секс. Е, с какво възрастните са по-различни от 16-годишните? Точно с нищо, освен с повечето начини да се оправдаят, когато сгафят.

А как да го напиша???
За мен не е нормално на 16 години да се чекнат, пък ти се възмущавай колкото си искаш! Naughty
Има си време за всичко. Peace

И възрастните правят фалове, ама вече са възрастни и си вземат решения.

# 249

те може да си пишат, ама това не изключва стъргането. вакуумът не е някакво скорошно нововъведение, винаги го е имало. Ти недей да лежиш на ухото, че е медикаментозно или с вакуум, защото винаги има време да заиграе лъжицата.

Аз лично не лежа на никое ухо. Урока съм си го научила, сега се стремя да го предам и на децата си. Вакум е имало винаги ама другия път. Въведен е доста след касапницата със стъргането. Помня преди много години в Пловдив имаше период в който липсваха упойки в болниците. Пак същата приятелка на майка ми разказваше какъв ужас е в отделението. Дали ако е имало вакум са щели да използват старият метод при това положение.
А на 15-16 секс не съм правила. По това време седяхме по бордюрите и си дрънкахме глупости или играехме билярд в една дупка пригодена за билярдна зала. Доста по-късно ми се случи секса. Не намирам за нормално да правиш нещо без да си на ясно нито как се прави нито с последствията.
Двама човека са готови да бъдат родители тогава когато могат да се издържат детето си и да му отделят нужното време. Ако на 16 - 18 не ангажират друг с проблемите си то ок. - да стават родители.

# 250
  • град-държава
Възрастните си носят отговорността и последствията.

# 251
Двама човека са готови да бъдат родители тогава когато могат да се издържат детето си и да му отделят нужното време. Ако на 16 - 18 не ангажират друг с проблемите си то ок. - да стават родители.

И аз казах същото.
И пак повтарям, че тук не е имало идея за родителство, изобщо.

# 252
  • София
Ахам, а възрастните хич не се чекнат - те правят културен секс, ама много културен, със стиснати крака и девствен пояс. Сериозно ли толкова вулгарно може една жена да се изразява за за това как друга жена прави секс? Защото и на 16, и на 36 сексът си е секс и се прави с все едни и същи техники. Щом 16-годишната се чекне, значи всяка една тук в темата се чекне. Сега как звучи, щом се отнася до вас?
Възрастните са същите кухи лейки като 16-годишните, иначе нямаше да има толкова случайно заченати деца, нито направени аборти. 
Има една приказка  - ние не сме родени от целомъдрието на нашите майки.

# 253
темата е пързалка, но няма как да го проверим на практика.
На мен лично ми се иска да е пързалка , но не виждам абсолютно нищо изключително , или нестандартно в ситуацията. Предполагам , че тези неща се случват , щом се прави секс от тази вазръст. То поне момъкът да беше по-зрял ooooh!
Родителите му са го оставили да учи и работи , но и той е ливада росна. Ако беше по-голям , сигурно нямаше да се стигне до забременяване.

# 254
Ми тя темата се превърна в за и против аборта, както всички подобни всъщност. Факта, че родителите са деца и си правят сметката без кръчмар дет се вика, остана на заден план.

Общи условия

Активация на акаунт