Да родиш на 16

• 95 316
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 315
Зашото Анариел се поставяме на мястото на майките на тези деца. Синът ми е на 18, като героят в историята. На 10 септември има матура и евентуално влизане в университет. Ако ми цъфне с новината, че ще става татко - заминава да си търси работа за да издържа жена си и детето си. За университета забравя на момента. Ако е упорит и оправен ще си намери начин да съчетае нещата, но аз няма как да осигуря средства и жизнено пространство за още двама човека. Ако *снахата*, както *девойката* от историята си прави сметката, че ще ми се тръсне да и помагам без да ме е питала искам ли не искам ли - имаме проблем още преди да е дошла.
Та така. Нещата са прости за обяснение и много, много сложни за изпълнение.

Къде бе лепенка ги видя тия 35+ годишни ненаходили се по кафета и крещящи по децата си майчета? И защо ги намеси в темата?
Не отричам, че има и такива, но аз лично не познавам. В една друга тема ме обявиха за хеликоптерна майка, защото вървя залепена за хлапето. Та на местата където ходя, такива като описаните от теб няма.

# 316
  • София
Възможно е толкова много роми го доказват! Няколко дена назад пак имаше подобна тема ама там таткото беше ром и не искаше бебето. В тоя сериал има по-бели актьори.  :mrgreen Simple Smile

Аз пък се чудя що за сектант трябва да си да навиваш 16 годишно момиче да роди.  Shocked
Няма никакво сектанство, а умереност или поне неръсене на съвети за аборт, рисуване на апокалиптични картини за живота и личността на едно бременно момиче. Никой няма право да подтиква друг човек към драстични мерки като аборта, особено ако бременната е непълнолетно момиче. Също така няма право да му вменява вина или да го депресира и плаши допълнително чрез описания на съсипан живот, морално порицание и т.н. Затова дадох примера с репликата от филм, нищо че филмът е художествена измислица, но понякога героите от художествени произведения говорят красноречиво - вие дори не можете да изречете думата, а мен ме карате да го направя.

Іхр, аз също се поставям на мястото на майката на момичето, но се поставям и на мястото на момичето. Никоя дъщеря не заслужава такова отношение, само защото е забременяла. А както написах, дори не става въпрос само за възрастта 16 години, а и за всяка възраст една дъщеря може да се окаже в положението на случайна бременност и тогава да има нужда от майка си. А свекървите са ясни - за тях по подразбиране момичетата и жените, с които спят синовете им са... недостойни, меко казано.

# 317
Някой писа ще я принудят да абортира, то хубаво ама как става този номер. Водиш насила момиче в клиника, насила и слагат упойка...това законно ли е?

# 318
  • някъде в орбита...
Никоя дъщеря не заслужава такова отношение, само защото е забременяла.
Естествено. Тук проблема идва не от забременяването като такова, а от цялата картинка около него.
Ако авторката беше самостоятелна, трезво преценила ситуацията, и взела решението да задържи бебето защото има реална мисъл вложена в този процес, а не защото “Защо не“, нямаше да й говорят толкова много хора за аборт. Тя обаче подхожда като към поредното излизане на кафе - дали, или, може би, ама пък..., Абе “Що пък не“, и ако може някой друг да плати за всичко Unamused

Скрит текст:
Трябва да има и задръстеняци като нас, които не искат да съветват младо момиче да чегърта от утробата си нероденото си дете. Пардон, да прокара бременната тъкан с две хапченца. Но не се отчайвай - има надежда. Много сте, силни сте! И най-вече, сте достатъчно решени да промените мухлясалото патриахално статукво, друсайки цици по паради и настоявяйки за безплатни аборти, джендърен флуидизъм, сексуална просвета в детските градини и анална слобогия по парадите. Я виж приятелите ти от Антифа как добре напредват в Щатите. Ти направо защо не отвориш филиал в Бг - чувам Сорос щедро спонсорира visionaries като вас Simple Smile Успех!
“Пардон“, едва сега осъзнах от коя група си. Приятен живот.

# 319
Е стига де, чак пък недостойни ... Аз харесвах и приемах девойчето на синът. И това, което май ще е следващото харесвам въпреки, че не го познавам много. Не подхождам с предубеждение и лошо отношение към децата на другите, защото и моите деца са чужди за хората. За да си спечели някой негативно отношение от мен трябва да се потруди.

Девойката от тази тема обаче .... има нещо, което не ми хареса още в самото начало. Тя беше твърдо убедена, че родителите и няма да са щастливи от това, че ще стават баба и дядо обаче не и пука, свекървата ще поеме отговорност и ще помага. Не пропусна да отбележи и че семейството на момчето имат възможности. Подозирам сметки тук. А и това заключение - че ще са семейство и детето ще ги свърже завинаги съвсем ми избоде очите. Може и да греша, ама публикациите и са пълни с едни такива незрели идеи или пък хитри сметки .... не знам.

# 320
  • София
Да, бе, харесваш девойчетата на сина си, ама да не ти  се бъркат в сметките и да внимават какви ги вършат. На достатъчно груби думи относно момичетата се начетох тук, само някоя тема против снахите може да съперничи като внушение.

# 321
Ама разбира се, че държа да внимават какви ги вършат. И да не ми се бъркат в сметките също държа. Нито разполагам с неограничени средства нито с неограничено време, че да ги раздавам. Кой родител не държи на тези работи? И какво общо имат моите виждания с харесването на приятелките на синът ми. Както казах - не подхождам с лошото докато не ми дадат повод да си променя отношението. Момичетата с които излиза са съвсем нормални млади хора като него. Няма как да не ги харесвам само защото са чужди деца.

# 322
  • София
а повод може да бъде всичко, особено ако момчеенцето на мама ще става тати.  тогава момичето като мръсно коте навън - да сеоправя с майка си. Защото каквито и да ги приказваш, няма да посочиш вратата на синчето. естествено, момичето, уж нормално и много харесвано, ще е имало наглостта да забременее баш сега.

# 323
Ами аз казах какво ще се случи на момченцето ми в подобна ситуация. Пази Боже.
А момичето ще го натиря при неговите родители разбира се. Коя съм аз, че да взимам решения вместо майка и. Нито имам такива правомощия, нито желания. Още по-малко пък ще отглеждам още две деца. На 40 съм. Ако искам бебе все още мога да си го родя. За да не го правя значи нямам възможност и желание. Не съм на принципа - още един черпак вода в супата още едно дете изхранено.
А момичето ми харесва докато не ми докаже, че не е за харесване. И това казах. За една бременност са нужни двама. Ще обвинявам нея точно толкова колкото ще обвинявам него.

# 324
Ти нямаш смелост да кажеш на родителите си и затова не си им казала. Като започнеш да раждаш, ако те е страх, пак ли ще кажеш "няма сега да раждам, по-добре утре".
Не бих си го причинила това, на детето ми също... Излез от филма и приказката и помисли пак.

# 325
Понеже видях едно 15 годишно момиче (българка) да ражда и детето да го оставят за осиновяване - не бих си причинила това, или на детето си. Стигне ли се до раждане - бебето ще намерим начин да го изгледаме. Не се изхвърлям, просто да знам, че някъде там дъщеря ми има дете и сме го оставили в чужди ръце - не мога да го преживея.

Но ако разбера в ранна бременност, че моя дъщеря на 16 е бременна - вариантите са два. Ще се съобразя с нея изцяло. Тоест ако не й се става майка, ако съжалява и иска да си продължи живота на свободно момиче - ще намеря добър лекар и ще я подкрепя да мине през това изпитание. Ако настоява, че си иска бебето и не иска да направи аборт - няма да я притискам излишно. Ще го роди и пак казвам, ще го изгледаме някак. Нямам точен план, но поне знам как се гледат бебета, какво струват и какво изискват. Не е непосилно, щом има желание! Родителите на младежа слабо ще ме интересуват, признавам. Ако помагат - добре, ако не - ще минем и без тях.

# 326
Понеже видях едно 15 годишно момиче (българка) да ражда и детето да го оставят за осиновяване - не бих си причинила това, или на детето си. Стигне ли се до раждане - бебето ще намерим начин да го изгледаме. Не се изхвърлям, просто да знам, че някъде там дъщеря ми има дете и сме го оставили в чужди ръце - не мога да го преживея.

Но ако разбера в ранна бременност, че моя дъщеря на 16 е бременна - вариантите са два. Ще се съобразя с нея изцяло. Тоест ако не й се става майка, ако съжалява и иска да си продължи живота на свободно момиче - ще намеря добър лекар и ще я подкрепя да мине през това изпитание. Ако настоява, че си иска бебето и не иска да направи аборт - няма да я притискам излишно. Ще го роди и пак казвам, ще го изгледаме някак. Нямам точен план, но поне знам как се гледат бебета, какво струват и какво изискват. Не е непосилно, щом има желание! Родителите на младежа слабо ще ме интересуват, признавам. Ако помагат - добре, ако не - ще минем и без тях.
Хубаво, от ваша гледна точка. Ами ако семейството няма нужните финанси? Едвам са изгледали 16 годишната, дори не са и обяснили за презервативите...Тогава как да стане хватката? Тя каза, че на нейните не може да се разчита.

# 327
Чакайте малко! Тя като бъдеща самотна, непълнолетна майка не и ли се полагат помощи като на циганчетата? Предполагам брак няма да сключат, ако момчето не припознае детето по документи и се запише на майката, не би ли трябвало да получи помощи ор държавата? Защо само циганите да получават? Все пак това е българче. Не знам колко са тези помощи колко време ги дават, но чисто финансово ще осигурят основните потребности на бебето. Ако има компетентни да се изкажат.

# 328
Е, ако нямаме нужните финанси, същото е, пак ще се решава пак на момента. То аз нямам никаква гаранция какви финанси бих имала в този момент. Животът е променлив. Оправям се поне от 20 години без помощ от  родители и роднини и се надявам и занапред да е така. Но да карам насила дъщеря си да прави аборт - няма да успея. Ако тя се заинати и не иска, колко акъл мога да й налея в главата как се гледа бебе?? Не се заричам и се надявам да не ми идва до главата.

Добре, ако имате 16 годишна дъщеря, която категорично не иска да прави аборт, как ще я убедите?? То че е безумие е ясно, ама как да си насиля детето, та после цял живот да ми натяква, че заради мен не си е родила бебето?

# 329
Чакайте малко! Тя като бъдеща самотна, непълнолетна майка не и ли се полагат помощи като на циганчетата? Предполагам брак няма да сключат, ако момчето не припознае детето по документи и се запише на майката, не би ли трябвало да получи помощи ор държавата? Защо само циганите да получават? Все пак това е българче. Не знам колко са тези помощи колко време ги дават, но чисто финансово ще осигурят основните потребности на бебето. Ако има компетентни да се изкажат.

Не съм сигурна, но ромите имат допълнителни помощи от техните си фондове. От има е по-голямата част от помощите, които получават. Тоест трябва да е циганче за да получава техните помощи.

Общи условия

Активация на акаунт