Да родиш на 16

• 95 192
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 330
Бианка, ами тя като види какво е, може цял живот да ти натяква защо не си я спрала да роди бебето.
50:50 са нещата.
Затова аз казах, ако иска, да го ражда, но да си търси начин да се справя сама.
Тогава ще вземе найно си решение и няма да се сърди на никого.

# 331
Скучно му на детето, решило да има бебе и да си играе на семейство. И финансово се подсигурило - родителите на момчето ще плащат и ще ги вземат в къщи.  Може би не се разбира със собствените си родители и решило да ги смени .

# 332
Абе така е, ама на 16 тя не може да се справи сама - та няма как да я пратя навън сама и то става затворен кръг Sad

Иначе за себе си гарантирам, че не бих искала да родя на 16, аз тогава и гадже нямах, така че майчинството би ме уплашило ужасно. Живот със свекървата още повече. Така че аз самата най-вероятно бих направила аборт, обаче не мога да натрапя избора си на друг човек.

# 333
  • Под Сините камъни
Леле, аз съм на възрастта на неговата майка. Имам син на почти 16.

Бъдещата свекърва вече си е казала, че помощ от нейна страна няма да има.
Не знам какво очаква авторката, но определено заслужава да си поеме абсолютно сама всички грижи и отговорности.
За това и аз не съм получавала помощ от свекърва си.Каза ми , че който си има деца да си ги гледа. Аз съм горд човек и не съм молила за помощ.С майка ми не сме в топли отношения и нея не съм я търсила за помощ. Но може би благодарение на това между нас и децата ни има много силна връзка.

С човека до теб на една възраст ли бяхте ? )

Двама млади родители под 20 г не е лесно да се отгледа дете без минимална помощ от баби , но пък не и невъзможно )

Не.Аз писах и по напред.Аз бях на 18 , а той на 27г. когато се роди дъщеря ни. Той работеше и живееше в собствен апартамент.

# 334

Като майка на момиче няма как тази пързалка (евентуално) да не ме разтърси .
Нямам съвети ,а като гледам и никой не търси такива.
Имам обаче въпроси:
 Aз ли нещо изпускам или мина видеозон и е ясно че бебето е едно ,а не повече? Че е здраво ,а няма да се нуждае от допълнителни специални грижи например. Тогава?
Не питам друго ,а като сте решили че ще го раждате сте длъжни да знаете как ще му (им ако са повече) осигурите всичко нужно ,защото децата са човешки същества а не играчки.
 Обърнете внимание как декларираната безусловна подкрепа ,когато е било ясно че не е нужна се изпари в момента когато се оказа че разчитате на нея. Въпроса ми е вие с такива хора ли искате да свържете живота си?
За младежа , мамин нямам думи за това че не те е опазил. НО един мъж първо би се изправил пред твоите родители ,би поискал извинение и би помолил за подкрепа (в предвид взетото решение).
Един мъж не би допуснал майка му да те хока в другата стая за нещо което е и негова отговорност.
Един мъж не би допуснал делегацията с мама и татко при вашите.
Ти на такъв ли мъж искаш да се облегнеш?
Не си ли чувала приказката ,че близките ще ги познаеш в най-трудния момент?
Е според теб тези дето определи за ''близки'' те предадоха ,а собствените ти родители без да им дадеш шанс ги игнорира.
Е след като не можеш да прецениш и да различиш кой приятел и кой враг ,как  ще продължиш?
Решенията в този живот не са да се тръснеш казах и толкоз. Решенията са да обмислиш внимателно всички варианти и уверено (а не разчитайки на ненадеждни опори) да имаш ясно решение за всяка ситуация за всеки проблем.
Живота е жесток учител и никого не гали с перо. Най-уязвимите винаги плащат най-жестоко. В тази история си ти и евентуалното (евентуалните ) ТИ деца.

# 335
Не подкрепям нищо, нека авторката (истинска или не) сама да си реши или със семейството и и т.н.
Интересно ми е коя според вас е най "подходящата" възраст да родиш .., кога човек е готов .., вашите майки и баба на колко години са били? И описвате гледането на дете и семейния живот, като най-ужасното нещо на света... ? Защо ?
Не се заяждам, подкрепям или нещо такова, просто питам Simple Smile

# 336

Искам да родя,защо не.А и приятелят ми не е против,ще можем да се съберем да живеем като истинско семейство,детето ни ще ни свързва завинаги  Heart Eyes

Типично 16годишно мислене-та тя си живее в Wonderland все още.. Съчувствам на всички забъркани в тая ситуация,най-много на бебето! 😞😞😞

# 337
Бианка, ами тя като види какво е, може цял живот да ти натяква защо не си я спрала да роди бебето.
50:50 са нещата.
Затова аз казах, ако иска, да го ражда, но да си търси начин да се справя сама.
Тогава ще вземе найно си решение и няма да се сърди на никого.
Така казваш, но съм сигурна, че ако реши да роди, няма да гледаш безучастно отстрани, а ще и помагаш с каквото можеш.

# 338
Аз родих първото си дете на почти 27 години и си мислех, че ми е рано. Обаче всъщност е било съвсем навреме! Simple Smile

Иначе в момента съм по-голяма от майката и евентуалната свекърва на авторката и имам малко бебе, за внуче не искам и да помислям.

# 339
Не подкрепям нищо, нека авторката (истинска или не) сама да си реши или със семейството и и т.н.
Интересно ми е коя според вас е най "подходящата" възраст да родиш .., кога човек е готов .., вашите майки и баба на колко години са били? И описвате гледането на дете и семейния живот, като най-ужасното нещо на света... ? Защо ?

Никой не дава възраст.. Има някой и на 40 не са готови.. Стига с тая възраст.. Но на 16 години момичето въобще ама въобще не знае как се въртят нещата в света,колко е гаден живота и как бързо ще "порасне" за жалост.. Не казвам съсипано бъдеще,казвам неподходяща възраст за майка! МАЙКА! То хубаво ще го гледа някой,ще помага ама това ли е целта? Не мисля

# 340
Аз имам чувството, че ако всички ѝ бяхме казали да роди, щеше да направи аборт.
Със сигурност не осъзнава какво ще се случва следващите години, но пък е сигурна, че знае, което е още по-зле.

# 341
  • град-държава
Когато един човек навърши пълнолетие, носи отговорност сам за себе си, пред обществото и закона е свободен да взима решения и да действа, както намери за добре и както иска.
Аз не подкрепям дори оскубаните вежди и лакираните нокти на 13 годишни пикли, нито кросарките и бъгитата на 15 годишните лигльовци. Не подкрепям сексът в другата стая, нито почивките с гаджета под 18год.
Няма как да подкрепя шестнадесет годишна да ражда и да си играе на семейство, а след като са толкова големи, както вече казах да се стягат в кръста и да си взимат живота в ръце.

# 342
Навремето са раждали на по 18-19, моята майка ме е родила на 19. Как се е справила, ами с малка помощ от свекърва си. Според мен сега идеалната възраст за раждане е между 26-29. В този диапазон долу-горе си приключил с образованието, долу-горе си си намерил "попрището", а и ако имаш партньор, когото обичаш и можеш да му разчиташ, какво по-добре. Знам, че това, което изброих, е много занижено за критериите на повечето от съфорумките, но това е лично мнение. Сега аз си гледам първото детенце, което е още бебе съвсем сама, като мъжа ми ми помага, когато се налага, но основно аз се занимавам с детето. Нямам помощ нито от майка ми, нито от свекървата, трудно ми е на моменти, но понякога като се погледна отстрани се чувствам доволна от себе си, че се справям сама и не ми е нужен никой. А и не ми се слушат приказки след време - "видиш ли, ние ти отгледахме детето". Та така, има си трудни моменти, но не е нещо страшно. Казвам го от позицията на жена, която е над 25 вече. Но едва ли бих родила на 16, нямам тази смелост.

# 343
Може би не се разбира със собствените си родители и решило да ги смени .

Toчно такава е работата и го разбрах от първите ѝ постове по темата - нейните родители щели да я изгонят (нищо че още не са информирани и това никак не е ясно), но няма страшно, защото свекърите са либерални и готини, а и заможни, и са позволили на мамин златен да прави, каквото си поиска.
Харесала си е ново семейство и си въобразява, че бебето ще ѝ осигури място в него, само че не си прави сметка, че родители, които са избрали да бъдат само с едно дете, принципно не си падат по родителството, а още по-малко по циганските фамилии, в каквато авторката планира да се превърнат. А "дали са на сина си пълна свобода" означава, че са го разглезили безкрайно и този човек отговорност не носи, защото така е научен така е научен, това е повече от сигурно - единствено синче на заможни родители е възможно най-лошият избор за партньор, макар в началото да изглежда приемлив.
Авторката, реална или измислена, ще трябва в крайна сметка да разчита на собствените си родители, както я предупредих, така че най-добре да им каже, вместо да си прави планове за смяна на адресната регистрация.
пп: бийте ги повече тея синове, че да не правят такива глупости! И им купувайте презервативи без да ви е срам, че иначе ще плащате аборти, които ще ви тежат на съвестта. Колкото и да се потрисат някои, днес младежите правят много рано секс - на 14 поне половината са го правили, при това говоря за прекрасни и умни момичета, а не за издънките на уайттраша.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 09:39 от Янeчeк

# 344
  • София
Ами аз казах какво ще се случи на момченцето ми в подобна ситуация. Пази Боже.
А момичето ще го натиря при неговите родители разбира се. Коя съм аз, че да взимам решения вместо майка и. Нито имам такива правомощия, нито желания. Още по-малко пък ще отглеждам още две деца. На 40 съм. Ако искам бебе все още мога да си го родя. За да не го правя значи нямам възможност и желание. Не съм на принципа - още един черпак вода в супата още едно дете изхранено.
А момичето ми харесва докато не ми докаже, че не е за харесване. И това казах. За една бременност са нужни двама. Ще обвинявам нея точно толкова колкото ще обвинявам него.

Руснаците имат една фраза "шаг в лево, шаг в право - и стреляют".

Общи условия

Активация на акаунт