Да родиш на 16

• 95 200
  • 1 411
  •   2
Отговори
# 300
  • Под Сините камъни
Няма ли сме помощ,защото не сме я търси ли.Щом сме решили да имаме дете е редно ние да си го гледаме,а не бабите.А забавленията не са само окадени дискотеки.От къде знаеш че и аз като теб съм си падала по дискотеките?С появата на едно дете преоритетите ти стават други.

А не, забавленията не са окадените дискотеки. ВърхЪ на забалението е смяната на насрани памперси и кърменето с разранени зърна. Коликите и зъбите са друго забавление. Всички тези екстри са най-подходящите забавления за 18 годишните.
Аз съм имала и други забавления на тази възраст. И по дискотеки съм си падала, ама и по книжките също. Последните ми бяха и все още са особена страст. Нещо за което нямаш време когато имаш бебе на ръце.
Книжките и на мен са ми слабост.А смяната на наакани памперси и кърменето с разранени зърна не е приятно забавление и на 28г. Моето първо раждане на 18г. е напълно осъзнато, както и второто ми след 8г. И двете ми деца са планувани.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 23:43 от Пепински

# 301
  • Варна
Искрено съжалявам родителите на авторката. Утре ще бъдат изправени не само пред дъщеря си и бъдещия зет, не само пред перспективата за внуче съвсем скоро ами и пред тъстовете. И всичко това ще им се сервира напълно неочаквано, с все публика насреща, като свършен факт. Горките.

# 302
Лягам си спокойна, че поне едната баба е уведомена. Сигурно вече е на шести лексотан и осмо уиски.
Ми наздраве за младите. Щом се обичат да се взимат.

# 303
  • София
Леле, аз съм на възрастта на неговата майка. Имам син на почти 16.

Бъдещата свекърва вече си е казала, че помощ от нейна страна няма да има.
Не знам какво очаква авторката, но определено заслужава да си поеме абсолютно сама всички грижи и отговорности.

# 304
Ами аз имам дъщеря и никое чекнене няма да е достатъчно грубо пред това, което планирам да 'и рекна, като му дойде време. Жалостивост към откровената тъпотията нямам и дъщеря ми ще го разбере в даден момент. 

Ами ако ти заяви че иска да остави детето , какво ?!
Ще я убедиш в обратното , ще и поставиш ултиматум !?

Ето в случая с авторката , тя е решила че иска детето , говорила е и с приятеля си , остава да го сервират /обсъдят с родителите си и те ако кажат НЕ , какво ?!
Ще я принудят да абортира......
ще я подкрепят в аборта но не и че иска да го остави/оставят те са двама - момчето и момичето )

Успех на авторката )
няма да е нито първата нито последната на която се случва да роди в млада възраст.
Абортите  са пъти повече от ражданията в тази възраст Wink
тъй че да не очаква разбиране и одобрение от хората Wink
Има подкрепата от важните и близки за нея хора Wink
Тъй че наслука )

# 305
Пъзуллллл, пързулллл, пързуууул .... лятя със кънките  Rolling Eyes

Уважаема съфорумке пишеща като 16 годишно момиче, ако някоя на 16 минава през подобни изживявания и е толкова спокойна, уверена и знаеща какво иска /в противовес на околните авторитети/ то процента да е сериен убиец или поне опасен за обществото индивид е просто 99%. Реално личността, която се опитваш да изградиш е невъзможна - момиче, което много ясно знае какво иска ама пък иска мнение във форум. Иска мнение, пък не послуша ни едно мнение, защото мнение не иска "тя ще си реши". Ама влиза и чете във форума какво са и написали ииииии нормална човешка реакция няма.

На 16 вече година се секси ама използва лелкински начин на говорене/писане и изразяване.

Оставяйки настрана невъзможната личност, която не само не се разви в темата, ами се показа като терминатор то трябва да се обърнем към жената стояща зад тази история. Осъзнаваш, че имаш проблеми от емоционално и психическо естество, нали?  

# 306
  • Под Сините камъни

Не знам какво очаква авторката, но определено заслужава да си поеме абсолютно сама всички грижи и отговорности.
За това и аз не съм получавала помощ от свекърва си.Каза ми , че който си има деца да си ги гледа. Аз съм горд човек и не съм молила за помощ.С майка ми не сме в топли отношения и нея не съм я търсила за помощ. Но може би благодарение на това между нас и децата ни има много силна връзка.

# 307
А вие подкрепящите раждането ще идете ли да и гледате бебето докато тя ходи на училище? Ще и пълните ли хладилника и банковата сметка докато тя разхожда количката след училище?
Много е лесно да се раздават съвети, ама зора е на чужд гръб.

# 308
Искам да родя,защо не.А и приятелят ми не е против,ще можем да се съберем да живеем като истинско семейство,детето ни ще ни свързва завинаги  Heart Eyes

Мдаа, защо не? Мноо ше е яко! Като големите. Да си вземете и мармот-домашен любимец (за станиола).

Провалът в комуникацията с родителите е видим и не е много чуден - милениалче, родено от 20 годишно момиче, малко след най-тъмните периоди на прехода, което не иска да говори с родителите си по подобен въпрос, а пише в бг-мама и чете избирателно доста по-редките мнения. Тенденцията я виждате - нищо чудно пък след 13-14 години вече Вашето дете да пише в каквото е модерно тогава за как е решило да задържи бебето без да е говорила с Вас.

# 309

Мдаа, защо не? Мноо ше е яко! Като големите. Да си вземете и мармот-домашен любимец (за станиола).

Провалът в комуникацията с родителите е видим и не е много чуден - милениалче, родено от 20 годишно момиче, малко след най-тъмните периоди на прехода, което не иска да говори с родителите си по подобен въпрос, а пише в бг-мама и чете избирателно доста по-редките мнения. Тенденцията я виждате - нищо чудно пък след 13-14 години вече Вашето дете да пише в каквото е модерно тогава за как е решило да задържи бебето без да е говорила с Вас.
щото вие така и така няма да сте ок. с идеята, ама тя не ви включва в плановете си. Свекърите са заможни и готини и ще я подкрепят. Вие вървете на майната си със задръстените си виждания.
Извинявай бгтатко81, не се сдържах.

Я, авторката е разконспирирана. Баси, много съм наивна, хич не мога да различа пързалка от истински проблем.

# 310
Искрено съжалявам родителите на авторката. Утре ще бъдат изправени не само пред дъщеря си и бъдещия зет, не само пред перспективата за внуче съвсем скоро ами и пред тъстовете. И всичко това ще им се сервира напълно неочаквано, с все публика насреща, като свършен факт. Горките.

И стотици хора в интернет са научили добрата новина преди тях... Че и съвет са дали една немалка част.

# 311
  • София
Авторката може да се окаже студентка по социална психология, някаква сътрудничка от неправителствена организация или кой знае какво, но пързалката е яка. Много интересни са реакциите на болшинството от включилите се в темата. И най-интересното е, че надушвам явен хъс за кръв. Ако приемем, че темата е истинска, то не мога да си обясня защо и каква полза имат зрели жени, вече имащи деца, да продължават да навиват едно 16-годишно бременно момиче да прави аборт. Сякаш гледам тълпа, която не е доволна от изхода на битката и сочи с пръст надолу. Предполагам, че накрая някой ще каже "ми, тя като е толкова тъпа да ни слуша, ние тук сме никои, можем да си пишем каквото си искаме - нали си има майка, тя защо не си гледа дъщерята как се чекне и бременее на всичко отгоре, че и иска да ражда, вместо да склони срамежливо глава и да се покае на път за операционната". Че и множеството се самоожали как така ще става баби на възраст, когато  хич не трябва да дундурка внуци. А после вайкане колко лоши били свекървите. Wink

И пълния член, и пълния! За правописа.

# 312
  • Tам през Атлантическия океан

За това и аз не съм получавала помощ от свекърва си.Каза ми , че който си има деца да си ги гледа. Аз съм горд човек и не съм молила за помощ.С майка ми не сме в топли отношения и нея не съм я търсила за помощ. Но може би благодарение на това между нас и децата ни има много силна връзка.

С човека до теб на една възраст ли бяхте ? )

Двама млади родители под 20 г не е лесно да се отгледа дете без минимална помощ от баби , но пък не и невъзможно )

# 313
Възможно е толкова много роми го доказват! Няколко дена назад пак имаше подобна тема ама там таткото беше ром и не искаше бебето. В тоя сериал има по-бели актьори.  :mrgreen Simple Smile

Аз пък се чудя що за сектант трябва да си да навиваш 16 годишно момиче да роди.  Shocked

# 314
Мелани , намери начин да поднесеш новината на родителите си преди срещата. И без това шокът ще е голям , не ги унижавй с такава неизвестност. Жестоко и нечестно е .
Ако трябва , остави им писмо , бележка , съобщение през фб или смс.
Пощади ги , и без друго ще разчиташ най-вече на тях.
Виждаш , че очакваната от теб реакция на благоразположение, от бъдещата ти свекърва, не се е състояла .
Ох , а после защо се месили тъщите и свекървите  ooooh!
Тези два влюбени  гълъба , ако ги оставят да летятттт #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт