Да родиш на 16

• 95 493
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък се чудя защо момиче на 16 да е чааак толкова незряла, че да не може за няколко месеца да се усети и да се превърне в майка...
Да родиш толкова рано си е тотално съсипване на живота. И на 20 да си пак е рано! Животът един път се живее и не трябва да се пропилява Simple Smile

Уоуулл.. съсипване на живота .. всеки има различни ценности и интереси Simple Smile Аз съм на 20 бременна в 4 месец, с кое по точно си съсипвам живота?ThinkingClose

# 451
  • София
с всичко - утре можеш да останеш без мъж, без доходи, безработна, нямаш образование (накъде с гола диплома от гимназията, трябва ти поне висше)... И майка ти да каже, че не й се гледа внуче, защото тя не го е поръчвала и иска да си ходи по екскурзии и сама ще си переш насраните гащи. (обобщавам в едно изречение всичко, написано до момента)

# 452
Andariel , сипеш огън и жупел но не отговаряш на въпроса ми  с какво един пълнолетен мъж доказал се единствено като лъжец и безотговорен и криещ се зад родителите си заслужава да получи ръката и сърцето на детето на което е причинил всичко това?

Защо родителите на това дете  вместо да му потърсят сметка за стореното зло на най скъпото им ,да му направят подарък-щерка си на тепсия ,че и на всичко отгоре да са му благодарни че я е взел?
Що за примитивно и супер нерационално мислене?!

# 453
  • София
Мислих я и аз темата вчера - истинска-неистинска, кара те да се замислиш. За моите деца ми е общо взето ясно как ще постъпя, по-скоро мислих върху ситуацията защо 16-годишно момиче иска да ражда и да прави семейство - защото за мен това е най-странното в този казус.
Сетих се за една психоложка, с която работих покрай развода си и с която коментирахме факта, че 18-19годишната нова любима на бившия ми мъж се изнесе да живее при него (той на 32 тогава) и аз й се чудех на акъла. Та психоложката ми каза, че това се случва обикновено с момичета, при които има тормоз в дома - бой, психически терор, ей такива неща - и които по този начин гледат да избягат от дома си и да свият свое гнездо, където да им е уютно. Оказа се абсолютно права в конкретния случай, тогава не го знаех, после разбрах.
Та в случай, че темата не е пързалка, бих си помислила, че в семейството на момичето има някакъв вид терор, от който тя се опитва да избяга с бебето като билетче за нов живот.

Анди, убедена съм, че вътре в себе си и ти си наясно, че разликата между бременност на 16 и на 19, да речем, е космическа, не знам защо така ги извърташ нещата.

# 454
Какво е причинил мъжа на детето, с което детето не е било съгласно. Отдвна не живеем във времена в които жената дава на мъжа. Колкото е виновен мъжа толкова е виновна и жената/момичето. Мъжа трябва да сложи презерватив, а жената да настоява за такъв. Той не е сложил, тя не е отказала да рискува и .... ей така стават нещата. Взаимно.

# 455
  • София
...
Уоуулл.. съсипване на живота .. всеки има различни ценности и интереси Simple Smile Аз съм на 20 бременна в 4 месец, с кое по точно си съсипвам живота?ThinkingClose
И да ти кажа, няма да разбереш. След 10 години ще ти пробие до мозъка какво съм казала сега. Казвам го като жена, забременяла първия път на 20 и родила на 21.

# 456
Като чета какви майки пишат в тази тема вече не се изненадвам защо обществото ни деградира. Жал ми е за децата, честно...

# 457
с всичко - утре можеш да останеш без мъж, без доходи, безработна, нямаш образование (накъде с гола диплома от гимназията, трябва ти поне висше)... И майка ти да каже, че не й се гледа внуче, защото тя не го е поръчвала и иска да си ходи по екскурзии и сама ще си переш насраните гащи. (обобщавам в едно изречение всичко, написано до момента)

Дали с дете или без дете никой не е застрахован в утрешния ден от нищо. Майка ми е в чужбина .. изобщо не разчитам на ничия помощ, както не съм и разчитала никога.. Много съдите хората .. каква е гаранцията, че на 40 пак няма да си в същото положение?

# 458
  • Монтана
Имам чувство, че майките пишещи по темата за раждали по задължение.

# 459
...
И да ти кажа, няма да разбереш. След 10 години ще ти пробие до мозъка какво съм казала сега. Казвам го като жена, забременяла първия път на 20 и родила на 21.

Не знам просто ме изумявате .. майка ми е родила на 20 .. две деца, два развода, побоища до смърт ии какво ли не .. но никога не е казала, че е съжалила, че е родила на 20 .. за нея по ценни от мен и брат ми няма ..
Какви изобщо са ви ценностите?

# 460
а на мен ми е любопитна сценката
-мамо, брременна съм
-как можа.... И какво ще правим сега, ще направиш аборт... ще си съсипеш живота иначе... толкова е трудно да се гледа дете, а училището...
- аз съсипала ли съм ти живота?
- Не, защото не съм родила на 16.

# 461
  • София
Мислих я и аз темата вчера - истинска-неистинска, кара те да се замислиш. За моите деца ми е общо взето ясно как ще постъпя, по-скоро мислих върху ситуацията защо 16-годишно момиче иска да ражда и да прави семейство - защото за мен това е най-странното в този казус.
...
Като изключим детинския тоговор "Защо не", бих дала друго обяснение:

Защото това са им ценностите. Това са Николета, Златките, футболните съпруги - всички си "подлагат" доживотна издръжка посредство бебе.  Това са им ценностите - секс, пари, прическа, маникюрче, силиконче, някой друг да те издържа, да не работиш. Образованието, професионалната реализация не са никаква ценност за тях. Вероятно и за майките им не са били и не са ценност и сега. "Долуподписаната" им е най-ценния актив и с нея си пробиват път напред.

# 462
  • Под Сините камъни
Ти да не говориш от личен опит?
Нали се сещаш ,че в днешният живот във всеки един момент може да останеш без мъж,работа и доходи?И какво?То по твоята логика не трябва въобще да създаваме семейства,защото видиш ли всичко споменато може да ни се случи.И висшето образование не е гаранция за успехи.

# 463
  • град-държава
ginger style, какви майки? Такива, които не подкрепят леко поведение? Не подкрепят деца да имат деца? Не подкрепят секс в малолетна възраст? Почивки и преспивания с гаджета? Да, само заради тези майки пропада обществото... ✌

# 464
Колкото е виновен мъжа толкова е виновна и жената/момичето. .
Съгласна !
С не до там тънката разлика , че  16-годишните са деца , а 18 годишните пълнолетни и носещи отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт