Да родиш на 16

• 95 405
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм казала, каквото съм искала. Всеки има глава, чете, разбира/не разбира. Wink

Не стига дето Авторката си прави труда да поддържа темата, ами се явяват е дами да ехидничат. Ми извинете, ама аз ако съм на авторката ще ви тегля няколко дълги. :>

Па като се трогнем дъртите ехидни Tired

Да станем дърти ехидни има куп неизменни правила като:
- Да надушваме като ни правят на балъци и то балъмски;
- Да можем да теглим майна без обидна дума да кажем;
- Да се подсмихваме още по-ехидно на бръмчащи по нанагорнището.
.......

# 601
Е, нали отложиха аборта. Не пускай пак мухата.

Aвторке, освен сега да те призовем да дойдеш да кажеш след прегледа какво се случва, друго не остана.

Ай, че толкоз женоря на едно място ще си "изскубЕм веждите" за няма и една бременност на 16. :>

# 602
  • Tам през Атлантическия океан
Па дори и пързалка , на мен темата ми бе интересна Wink
по-скоро менията в нея Wink

# 603
Да наричаш леке, който се справя сам с живота си  не е ли малко прекалено?  Не е ли леке този, който се чука на голо на 15-16 и чака някой да му изпере насраните гащи после?
Ми не искат и е тяхно право, който иска да гледа бебета си ги ражда и се ги гледа. Мен не ме интересува какво ще кажат хората, интересува ме, че моята дъщеря сама ще си пере насраните гащи, ако допусне подобно поведение и сигуация от нейна страна. Същата е в конфликт единствено с моите поглед и разбиране за нещата - дете не трябва да има дете и толкова.

Възмутителен е начинът ти на изразяване и изобщо категоричното ти заклеймяване и убеденост, че именно твоята позиция е най-вярна. Така категорична, но без реално да имаш опит -  затова, изкушавам се да ти го пожелая да го добиеш от първо лице. Да те видим тогава колко си ербап.
 По темата - в подобна ситуация - преглъщам горчилката и правя най-доброто за детето си - ако иска да го маха, намирам най-добрия вариант за безопасен аборт. Ако държи да роди - ще направя всичко, с което мога да помогна. Без ултиматуми, и без това ще й е достатъчно трудно и тежко.  В крайна сметка това е дете, не е доживотна тегоба, най-важно е да сме здрави, а за всичко друго - има ли желание, ще се намери и начин.

# 604
Ми значи всичко завършва добре.
Да се заключва темата, да пием по едно малко за здравето на младите и те така.
Амин.
И заживели щастливо... married married txtloves txtloves 1stroller 1stroller newsm30 newsm30 smile3504 smile3504 Misc Baby Bottle 1crib 1crib sling sling prostor prostor clean clean clean clean clean Kissing Heart Kissing Heart

# 605
Tо прегледът може и да е за психиатър, аз на мястото на мама точно при такъв специалист бих пратила побърканата си щерка, дето не знае ученичка ли иска да бъде, майка ли.

# 606
  • София
абе, тегоба си е, не можеш едно кафе да пиеш на спокойствие, с мъжО да излезеш да си отживееш, пък и трябва да го гледаш, бабите и те не искат да си гледат внуците, защо сме им ги раждали тогава... оффф,..

# 607
  • Tам през Атлантическия океан
На ССФ нЕма как да се случи
неприкосновенни са/сме )))))

# 608
В бг мама мухите никога не излитат.

Андариел, твоята позиция нещо не успях да я хвана напълно - ти по принцип ли си за раждането на 16-години, тъй като не видях да правиш разлика между въпросното на 16 или на 30 или конкретно в случаи, в които е станала белята?

# 609
Значи за по лесно избута приятеля и мама-свеки да говорят с майка ти,а ти се свиваше до тях....А ти не можа да намериш кураж да и кажеш насаме преди това...Не е проява на голяма зрялост това.Толкова ли се страхуваш от нея или нямате силна връзка и не си говорите по "такива въпроси",та отиде първо при чуждата мама щото тя нали къде е по-готина и либерална,ама не скочи от щастие да гледа внуче,а ти спомена за аборт.....Пък после твоята мама ще опъва каиша май,като женска майка...то къде ще иде.
Ами баща ти-не вярвам да е полетял и той от щастие?

# 610
Па дори и пързалка , на мен темата ми бе интересна Wink
по-скоро менията в нея Wink
Да. Те, мненията правят темата. Поставеният въпрос не е маловажен. Утре някое 15-годишно девойче ще изпадне в същата ситуация, ще попита чичко Гугъл и като прочете осъдителните коментари на наборките на майка си и баба си, не ми се мисли в какви по-големи гадости би могло да се набърка от единия страх... И далеч не е невъзможно това да е вашата дъщеря или внучка...
Спокойна вечер!

# 611
Чакайте сега. 16-годишната очевидно не е особено далновидна, но като умни съвременни майки, как точно бихте предотвратили забременяването на щерката? Тези глупости как на 16 не трябва въобще секс да правят или приятелят да има винаги презервативи не са релевантни. Някоя модерна мама тук водила ли е тийнейджърката си при гинеколог за да й изпише противозачатъчни, след като знае че има гадже или поне би трябвало да знае? Или план Б се състои в мощно биене на шут само?

# 612
Чакайте сега. 16-годишната очевидно не е особено далновидна, но като умни съвременни майки, как точно бихте предотвратили забременяването на щерката? Тези глупости как на 16 не трябва въобще секс да правят или приятелят да има винаги презервативи не са релевантни. Някоя модерна мама тук водила ли е тийнейджърката си при гинеколог за да й изпише противозачатъчни, след като знае че има гадже или поне би трябвало да знае? Или план Б се състои в мощно биене на шут само?

Че каква ще да е тази майка да кара детето си да пие хормони, които могат да го убият, за да е спокойна?

Няколко дами вече споменават как агитиращите за аборт щели да "бият шута" или да "изгонят" момичето си.  Чие мнение визирате? И ако има единично такова защо правите кардинални обобщения?

# 613
  • София
не съм за раждане на 16, но ако белята вече  е станала, трябва да се вземат решения, защото портокалът цъка. Бременността не е нещо, което ще изчезне от самосебе си, или ще остане "един страшен сън", а е сериозна житейска ситуация, която засяга живота на цялото семейство, а и здравето на момичето. Абортът може да е най-лесното решение, но се съмнявам да е най-правилното. Повечето момичета и майки реагират точно така, както реагираха болшинството потребители в темата - ужас, как може да се чекне, ще си съсипе живота... А дяволът не е толкова черен и едно бебе може спокойно да бъде отгледано ., ако момичето и нейните родители го искат и са  готови да поемат основната тежест и за двете. Умишлено махам от картинката таткото и неговите родители, защото обикновено създават повече неприятности и дезертират.
И тъй като от непланирана бременност няма застраховка и може да се случи винаги на едно момиче и на една жена във всяка възраст и положение, ако някой ден се окажа в такава ситуация (и разширявам картината - няма значение на колко години е и дали има мъж, няма мъж...), вземам си детето, барабар с корема и толкова. "Обществото" ще охка, ще ахка и ще замлъкне,  с времето всичко ще се успокои, бебето ще се роди и всичко си отива по местата. Раждането на дете в гимназията не е някакво чудо невиждано и при морална и всякаква подкрепа от родителите, животът на младата майка и детето ще бъде достатъчно нормален. При добра организация и желание може и училището да завърши, и всичко да си е нормално. Животът учи.

# 614
Аз съм против противозачатъчните при жените. Имат отвратителни странични ефекти, пробвала съм, действат ми кошмарно, не бих препоръчала и на детето си. Но при момче и при момиче бих задължително препоръчала да използват презерватив.
За радост в нашето семейство нямаме проблем на тази тема – да говорим свободно за секс, зачатие, предпазване. Което не означава, че съм застрахована от изненади като ситуацията на авторката.
Така че, харесва ми да чета мненията тук и да си обогатявам опита.

Общи условия

Активация на акаунт