Да родиш на 16

• 95 358
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 690
  • град-държава
Зависи от гледната точка, Бърди. За мен да се плодиш на невръстна възраст, не е никаква ценност. Но седмица в Уфици е, и още как. Там и трябва да е един човек на 16, а не на ЖК.

# 691
Оф, Трещерица, знам, че твоите отдавна са над 16 и си над тия неща, обаче може 100 пъти да учиш на нещо детето и то да не ти изпълни повелята.

# 692
Защото Уфици ще изчезне, когато този човек, който днес е на 16, стане на 26 ли? Или на 36? И с кого ще отиде 16-годишният там, с досадната си майка най-вероятно, забавление на квадрат.

# 693
  • град-държава
Не, няма да изчезне, но колко от раждалите на 16, на 26 знаят дори какво е това?

# 694
Винаги ще има хора, които няма да го знаят. Даже и такива, които не са родили на 16. Даже и мъже, представете си, които хич няма и да родят Simple Smile

# 695
  • град-държава
Говорим за ценности, за мен плоденето при непълнолетни и малолетни е ценност при един конкретен етност. Да, не е моя такава.

# 696
Както сме ги научили, вместо да чукаме на дърво. 

Ама то е много лесно да се тупаш в гърдите как ти си си научил децата да ползват презервативи, когато вече са на по 30и са имали късмет да не забременеят на 16! Винаги има и късмет - понякога лош, когато говорим за секс в тийн възраст, ако и всеки ден да слагаш лично гумичка в джобчето на детенцето.

# 697
Да, но се случва и на чисти българи. Лично го видях с очите си. Момиче на 15, с гадже на 22. приятелят й казвал, че ще се оженят, залъгвал я, станало късно за аборт. Тя роди, бебето беше здраво и хубаво и в болницата го бяха вече уговорили за осиновяване. Майка й дойде и подписа вместо нея. Не мисля, че това момиче осъзнаваше точно какво му се случва. И не само не бяха цигани участниците, ами бяха интелигентни и красиви майка и дъщеря. И досега ми е криво като се сетя понякога.

# 698
  • Варна
Уважаеми дами и господа, моля позволете да изразя голямото си несъгласие със всеки един от вас. Ще започна с това, че всеки живее във собствена реалност или поне си създава такава. Запълва я с предмети вещи и хора, остойностява я и я обзавежда според своите представи, виждания, разбирания и прочие за света. Всеки един човек като уникален индивид има различни страхове, мечти, надежди и очаквания. Да, някои са доста по-ограничени от други, но никой от вас не знае и няма как да разбере какво ги поражда у другите хора. Никога няма да разбереш защо някой се страхува от нещо, дори и ти да се страхуваш от същото, повярвайте ми, ако си направите експеримент ще откриете, че причините са различни. Та да се върна към случката, не можете да давате съвет в тази ситуация, както и никой от вас не е прав, понеже прекарвате всичко през вашата призма на минало сегашно и бъдеще, не сте били в същата ситуация породена и обградена от същите обстоятелства в същия времеви период. Мило момиче, не съм много по-голяма от теб, но когато бях на твоята възраст ми се случи нещо лошо. Моят приятел ме беше убедил, че "гумите" са само за некадърниците и тези които не могат да правят секс, също така ми даде пример, че не можеш да ближеш сладоледа през опаковката.. звучи много глупаво и още по-глупаво е някой да се съгласи, факт е обаче, че го направих. Имаше фактори като бурния ми пубертет, влюбването ми в него и нагласата, че майките искат да ти отнемат всичко което те "кефи". Една вечер се събудих с много режеща болка в областта на яйчниците. Оказа се, както сте се досетили, че се е случило нещото наречено спонтанен аборт. В болницата майка ми се опита да се свърже с гаджето ми, за да му каже къде съм и какво се е случило. Той каза, че най-вероятно съм му изневерявала и детето със сигурност не е било от него. Мама само ме прегърна и каза, че всичко ще бъде наред. Никога не е предполагала, че с човека който е възпитавала може да се стигне до такава ситуация. Винаги ме е учила да бъда внимателна, да мисля за себе си и да се пазя, да бъда отговорна и сериозна, но и да нося белезите и последствията от грешките си. Днес 9 години по-късно, когато съм вече на 26, все още нямам деца. От 7 години щастливо си живея с мъжа си, не е онова гадже от случката. Честно да ви кажа, мисля си, че във всеки случай по някое време през живота си ще съжалявате за нещо сериозно. Имам предвид, че аз наистина не знам как бих постъпила в такава ситуация, ако бях разбрала по-рано и не беше такъв резултата. От една страна де радвам, че ми се "размина", защото разбрах, че това изооообщо не е бил човека за мен, но от друга страна това е едно дете, което изобщо няма вина, за това че ти не си мислил навреме и си сексуално необразован. За съжаление се превръща в тенденция. Младите си мислят че знаят всичко, но колкото и грозно да звучи знаят само кое къде трябва да влезе. Не винаги родителите са виновни, нито децата, всичко е следствие от много ситуации, случки и всякакви емоции и отношения между хората. Не се е случило нещо толкова фатално, но трябва да решиш: искаш ли да станеш майка и да рискуваш всичко(образование, развитие, работа, финанси, лично време) и да докажеш на себе си, че когато искаш значи можеш или искаш всичко да е по старому. Винаги ще се чудиш "ами ако", минуса е че в историята този израз не играе. Успех и извинете за дългия коментар!

# 699
  • Варна
Не, няма да изчезне, но колко от раждалите на 16, на 26 знаят дори какво е това?
Ми аз не съм родила на 16, а на 36 и сефте го чувам това Уфици. Отивам да питам Гугъл какво е.

# 700
А аз знам какво е, но никога не съм била там - хем късно почнах да раждам, брей

# 701
  • град-държава
Биянка, защо го буташ това осиновяване във всеки пост? Някой изобщо споделил ли е, че би постърил по този начин?
Много принципни решения и действия бяха споделени в темата и нито едно от тях не беше свързано с осиновяване и убийство на живородено дете, защото и тази изродщина беше хвърлена в лицата на противниците деца да раждат деца.
Всичко се случва при всеки и никой не го отрича. Гаранция няма за нищо и за никой.

# 702
Както сме ги научили, вместо да чукаме на дърво. 

Ама то е много лесно да се тупаш в гърдите как ти си си научил децата да ползват презервативи, когато вече са на по 30и са имали късмет да не забременеят на 16! Винаги има и късмет - понякога лош, когато говорим за секс в тийн възраст, ако и всеки ден да слагаш лично гумичка в джобчето на детенцето.

Късмет винаги има, но друго е да го учиш и възпитаваш, а не да разчиташ само на късмета.

# 703
Така е, може би понеже е единствения пример, който съм виждала на живо. Казвам го в смисъл, че не се случва само на малцинствата. Иначе нямам забременели на 16 познати - реални.

# 704
То не е само до презерватива в чантата или в джоба, а във формираното отношение у децата от родителите за бъдещето им. Проблемът е в превенцията. Ако не си подготвил сина или дъщеря си за последиците, ще си станеш тъща и на 37 , и свекърва на 42. Пък може родителите , в края на краищата , на нямат нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт