Да родиш на 16

• 95 173
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 975

Да, съвсем сериозно и отговорно смятам, че и без това драпане, ако човек се огледа, може да си докара от раз подобна заплата, дори без образование. Щото като погледнеш- наистина са загубени много години за никакви пари. То по-добре да роди две деца и да стои у дома, а мъжът й да си увеличи доходите със 700 лева и да компенсира нейната загуба. Иначе ще бачка залудо, да се развивала...след като за 7 години е доникъде, може и още 20 така да изкара.

Ех, ако не беше намерила и хванала богатия мъж.

# 976
  • Велико Търново
Счетоводството е неблагодарна професия освен ако не си я практикуваш на частно.  Но пък затова се иска значителен опит и знания. Иначе е лесно всички да се правим на големи бизнесмени. Надявам се и до там да стигна. Млада съм. Ако не друго със сигурност ще опитам. Не е съвсем до никъде да не съм стигнала. Но да,за повече пари хората в моя град правят вафли и торбички. Не е лошо или срамно, просто не се губят 5 години образование за тези дейности.

# 977
  • София
И кое точно в постовете на авторката ви дава основание да мислите, че тя има тази потребност?

# 978
Ами на татковците това им е работата- да търсят начини. Кандидатстване, преговаряне, преквалифициране, пробване. Ако не пробва, със сигурност няма да стане- но ако пробва, може и да стане. Ако само седи и обяснява как не може да стане, със сигурност няма да стане.

# 979
  • Велико Търново

Хаха не е нужно да е богат,а да взема повече от моите 700

[/quote]

Ех, ако не беше намерила и хванала богатия мъж.
[/quote]

# 980
  • София
В София трудно се намират reliable счетоводители, а тези с чужд език пък взимат отлични пари в смесени или чужди компании. А квалификация по SAP те прави дори международен кадър.

# 981
Ами на татковците това им е работата- да търсят начини. Кандидатстване, преговаряне, преквалифициране, пробване. Ако не пробва, със сигурност няма да стане- но ако пробва, може и да стане. Ако само седи и обяснява как не може да стане, със сигурност няма да стане.

Разчитай ти на татковците. Първия го видя, че не става, а ако и втория му писне и си вдигне шапката? До кога ще можеш да раждаш деца на различни мъже с надеждата да издържат и предишните ти? Макар, че по писанията ти, смятам, че неглижираш първородното си дете.

# 982
  • София
а аз ви се чудя, половината от вас нямат изобщо дъщери, та за тях е обяснимо лесно да стържат чуждия задник и да говорят за провален живот и срамота, как аз с породеноте, дето са ми давали били пари, имам глупостта да си мисля, че може едно момиче да се справи. Обаче другата половина имат дъщери, те повече ме изненадват. Гледам едни Султани, ще извинявате за клишето - ни повече, ни по малко. Невероятна е лекотата, с която отсичат. И убедеността, разбира се, без нея не може. Във всеки случай си обясних много неща.

# 983
Таткото в случая е на 18 и поработва, не се е юрнал пари да изкарва, по-скоро си заработва джобните. Освен това е много малка вероятността изведнъж да порасне, да се почувства отговорен и да си постави за цел да осигури блогополучието на майката и дофина. Къде ти на 18 ще прави всичко, което се очаква от съвременния баща, нищо няма да прави и горкото бебе ще бъде отгледано от майка и баба, което е ужасно и за майката, и за бебето.

# 984
Това , че на 18, при заможно семейство, поработва, е много добра индикация.

# 985
  • София
Кое му е толкова ужасното? Колко деца на разведени или неомъжени майки, при това зрели жени, се отглеждат така, и то не само по нашенско? От древни времена, когато стане нещо със семейството, бащата на жената отива и си я прибира с челядта и толкова. Инстинктите за съхраняване на родната кръв надделява, дето се вика, бащата може да е всеки и да не се знае, но майката се знае и децата първо и основно са на майката и на нейната рода, защото кръвната линия е сигурна.  И сега сума деца се отглеждат от майки  и баби, когато бащите дезертират, а по време на война хич ги е нямало. Все още разширеното семейство работи, само тук във форума през половината време става голямото пънене на тема самостоятелност. Половината реват, че никой не им помага, а другата половина, че им помага.

Даун, мерси за шизофреничнотоо. Подсети ме, че точно така изглежда тази тема - шизофренична. Зрели жени се държат като 3-годишни деца и казват "искам си живота, пък, не искам да гледам внуче, не искам бременна дъщеря+, и измислят сто причини, за да оправдая и да придадат по-приемлив вид. Е, те, такива неща и в учебниците ги няма какво нещо е живият опит!

# 986
Кое му е толкова ужасното?

В моите очи, назад написах, че само като си представя как с майка ми заедно отглеждаме бебе, а бащата не участва в картинката, потръпнах от ужас. Наистина няма гаранция, че в бъдеще семейството ще е здраво, но предварителното знание, че ще гледам бебе без баща и няма да живея с мъж, а с майка ми, ме изпълва с чувство на обреченост и отчаяние.
Познавам този модел много добре - родителите не пускат щерката и дори на нормална възраст да е, правят всичко възможно да изпъдят зетя, за да си живеят, както преди, само че и бебенцето да гледат. За мен такива хора обслужват себе си и угробват дъщеря си да бъде с тях, колкото се може по-дълго и как не - нали бащата не играе и тя отново е зависима от мама и тате. В този ред на мисли, смятам, че майките, които ще накарат дъщеря си да роди, го правят заради себе си, а не за дъщерите си, да си я гледат още 10 годинки, а и бебето да гледат, някаква болна потребност да се грижат, ама много болна.

# 987

Разчитай ти на татковците. Първия го видя, че не става, а ако и втория му писне и си вдигне шапката? До кога ще можеш да раждаш деца на различни мъже с надеждата да издържат и предишните ти? Макар, че по писанията ти, смятам, че неглижираш първородното си дете.

Вече съм на 35, спрях с раждането, оттук нататък само sugar daddies:) а първородното го неглижирам, защото е лято и общо взето го изкара под открито небе. А първият финансово ставаше- и той успя да компенсира моята загуба на доходи. Вторият също. Та говоря от опит, това са си нормални неща, като тръгнеш да раждаш деца, да търсиш по-добри възможности.

# 988
  • София
такива има, да. Има и от другите - не искат да си приберат дъщерята с децата, защото как можело, що можело, и накрая жената се оказва пребита или дори убита. Няма угодия в тоя живот, а аз безкрайно подозрително се отнасям към т.нар. обществени норми по отношение на личния живот, защото тези норми може и да регулират живота, но са като прокрустово ложе - ако не му пасваш е пагубно, и то не защото ти нещо не си наред, а защото според другите трябва да станеш по мярка. Е, да, ама това често убиво, а днес пасваш на ложето, а утре вземат, че го сменят. Едни такива изводи си правя, включително от тази тема.

ами, не, може да изглежда обреченост, но ако се стигне дотам, значи е нямало накъде повече. Вярна е приказката, че на страха очите са големи. После идва момент на осъзнаване и справяне.

# 989
За поотрасналите деца е много полезно да бъдат "неглижирани", което всъщност значи да бъдат оставени на мира, защото много неща вече могат и сами, не може за 8-годишен и за 3-годишен да се грижиш еднакво, освен ако целта не е да отчуваш неспособно поколение, което не може и да пръдне ако пръднята не е предварително дирижирана от майката-орлица.
Напоследък, когато си говорим с майки за децата, най-честият ми съвет на въпроса "какво да го правя" е "остави го на мира", задушени са направо от грижи тези деца и това не е добре за тях.

Общи условия

Активация на акаунт