Да родиш на 16

• 94 999
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 350
Преди 30 години нито 1 семейство не е било обременено от кредит, а сега много семейства имат такъв. Естествено, че жената ще предпочете да си взима цялата заплата, вместо майчинството втората година, ако се налага. Не виждам къде е трагедията, децата си искат и пари, не само внимание - това е. Големи спорове, голямо чудо.

# 1 351
Какъв е проблема детето да ходи на ясла? Щом има места, приемат го, свиква. На 2 години може да ходи на ясла.
Пък коя майка за какво си харчи парите си е нейна работа. Дали ще си ги дава за "маркови дрешки", козметик, или ще ги внася за обучение на детето, не разбирам какъв е проблема? Моля пояснете, защо ясла е мръсна дума?!

# 1 352
  • София
Даун, да честитим ли? бебе, имам предвид.

Е, хайде, какво толкова, за бебе и един пъът стига, за десет миинути работа на който и да е мъж, а после може да си ходи. Вие пък, да не е казано, че непременно трябва да е част от картинката след секса?

Сега се сетих за една млада жена, която по стечение на обстоятелствата наблюдавам от доста време, по-скоро още от времето, когато беше бременна. Появява ми се в полезрението през месец-два, да речем. Личи си, че хич я няма материално, дрехите й не са особено чисти,, първоначално помислих, че е на ръба на клошарството, но пък май има мъж, защото като говори по телефона си личи, че говори с близъ мъж, който работи. Та, тази млада жена бременя и взе, че роди. В момента може би детето е на сигурно две години, защото вече има доста зъби. У всяка у нас тук би предизвикала силно неодобрение откъм хигиена - бебето вечно изцапано около устата, дрехите лекьосани, ръцете му също не изглеждат осообено чисти. Обаче шокиращото на този фон е, че това бебе е изключително обичано. Горе-долу я засичам за по петнайсет минути. Откакто бебето се е родило, майката постоянно му говори много нежно, сигурно го целува по десет пъти за  това време, и то не да речеш насила, а толкова естествено. И вече попорасналото бебе го гледам е абсолютно нормално развиващо се, живо, контактно, закача се с другите хора, мъчи се да говори. Ха, сега как трябва да постъпим при това положение - очевидно не е майка за пример откъм материални възможности и хигиена, но от друга страна е толкова отдадена на бебето, че са като за реклама! И противно на моите очаквания, околните много положително ги възприемат - бебето ги закача и те отвръщат, майката и тя много приветлива. Не го пиша специално с някаква цел, просто ми направи впечатление.

# 1 353
Анди, много ниско падаш. Ако има бебе, аз сама ще се похваля. Казах само, че аз, за разлика от Абсурт съм все пак в детеродна възраст. Разликата ни е все пак 20 години.

# 1 354
  • София
Какво се остриш сега, защо да падам ниско? Ти така написа нещата, че останах с впечатление, че намекваш за бебе. Затова питах. Нещо лошо ли съмм направила?
А  заАбсурТ сефте научавам на колко години е. Нито мога, нито искам да зная всичко за всички (ех, Мохито, изоставам с екселските таблици за компроматите на потребителите, къде си да ми напомниш да ги попълвам навреме!)

# 1 355
Не се прави на света вода, правиш коментари, за да засегнеш. Няма да имам второ дете, защото не смятам, че емоционално ще се справя, което не означава, че физически не може да се случи. А Абсурт намекваше за липсата ми на партньор Simple Smile. и ти се включи Simple Smile.

# 1 356
Преди 30 години нито 1 семейство не е било обременено от кредит...
Напротив, много семейства си изплащаха имотите с ДСК.
Да не говорим, че много от тях бяха такива, които си имаха къщи, но им ги отнеха, дадоха им апартамент, но и кредит, защото по техни сметки струвал повече от къщата Grin
А много хора и изчезваха, защото така бяха решили отгоре.
Несигурност има във всяко едно време, за съжаление, но не е това водещото, ако човек иска деца нищо не може да го спре...

Това обаче по принцип, раждането на дете от дете е съвсем отделна тема.

# 1 357
  • град-държава
Ясла не е мръсна дума, но докато имам възможност и ако не съм притисната до стената, не бих си пуснала детето на такава. Около мен се сещам само за едно бебе, което се гледа вкъщи до 2+год. Въпрос на личен избор и възможности.

# 1 358
  • София
Даун, защо ми е да те засягам? И защо точно за бебе да те засягам? За пръв път в тази тема чета, че говориш за имане на време за раждане и ми стана любопитно да не би да има за какво да честитим. Какво ти става, изобщо? Кога съм писала специално на някого нещо относно личния му живот, за да го засегна? Дори в най-лютите спорове и скубане коментирам само неща, които са били обект на обсъждане в темата или публично са писани от съответния потребител. От пролетта насам се държиш така, все едно са те сменили - агресивно и параноично, ходиш по мен и други потребители и им обясняваш как не са наред, колко са нагли и не знам какво.

# 1 359
Ясла не е мръсна дума, но докато имам възможност и ако не съм притисната до стената, не бих си пуснала детето на такава. Около мен се сещам само за едно бебе, което се гледа вкъщи до 2+год. Въпрос на личен избор и възможности.
Не знам ти къде си, но майките на 2 годишни в САЩ отдавна са свикнали че детето е на дей кеър по цял ден, и нямат угризения...

# 1 360
  • град-държава
Е, със сигурност не съм майка в САЩ, нито ме интересуват другите изобщо.
Аз не осъждам  чуждия избор, а от угризения не страдам съвсем. Имаме нашите мотиви и се справяме според възможностите ни.

# 1 361
Е, със сигурност не съм майка в САЩ, нито ме интересуват другите изобщо.
Аз не осъждам  чуждия избор, а от угризения не страдам съвсем. Имаме нашите мотиви и се справяме според възможностите ни.
Не казвам, че си ти, но масово се осъжда решението детенце да е на ясла.

# 1 362
  • град-държава
Аз го написах вече - решението е въпрос
на условия, възможности и мотиви, в една или друга посока.

# 1 363
  • София
Преди 30 години нито 1 семейство не е било обременено от кредит, а сега много семейства имат такъв. Естествено, че жената ще предпочете да си взима цялата заплата, вместо майчинството втората година, ако се налага. Не виждам къде е трагедията, децата си искат и пари, не само внимание - това е. Големи спорове, голямо чудо.

Преди 30 години всеки имаше вноска за жилище и изплащаше кредит като му дойде реда да му "дадат".
За съжаление, все повече хора са склонни да дадат повече пари на децата си, вместо повече внимание и оставят първите 7 години да ги възпитават ясли и градини, а останалите- улицата.

# 1 364
Едно време всеки имаше работа. Може да не е била много добре платена, но, ако не надигаш много, много глава, никой няма да те изгони. Майките си гледаха децата по 2-3 години, връщаха се, мястото им се пазеше, хората нямаха притеснения дали ще вземат заплата, дали ще могат да излизат в отпуск или дали ще успеят да си вземат детето от градина.

Наистина е хубаво детето да е при майка си поне до 3 г., но, когато си притиснат от обстоятелствата, нямаш баби на разположение, даваш го на ясла. Не е краят на света. Даже се научават по-бързо на самостоятелност и стават по-контактни. Зависи от детето, разбира се. Обаче не е кой знае каква драма...
Всеки си решава за себе си и детето си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт