Да родиш на 16

• 94 989
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 365
Ти, около себе си виждаш малък процент от майките, а и наблюденията ти над стандарта им на живот се свеждат до нещо, което си видяла, а то може да е еднократна покупка. Не знаеш какви са им разходите и как ги покриват.

Е не, наблюденията са доста подробни. Като се почне от дрехите на семейството, колата, начин на празнуване, почивки...и да се чудиш защо са се борили за държавна ясла. При това и майката май дори не работи, но детето пак е на ясла, по някаква причина...
За себе си ли говориш?
Защото се чудиш на същият модел, в който живееш...
Ясла не е мръсна дума, но докато имам възможност и ако не съм притисната до стената, не бих си пуснала детето на такава. Около мен се сещам само за едно бебе, което се гледа вкъщи до 2+год. Въпрос на личен избор и възможности.
Не знам ти къде си, но майките на 2 годишни в САЩ отдавна са свикнали че детето е на дей кеър по цял ден, и нямат угризения...
Нима?
Мога да ти пусна фрагменти на чатове от подобен форум на майки в САЩ и Канада, които пишат колко им е ок всичко.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 16:05 от Анонимен

# 1 366
  • Пловдив
Едно време не е имало платено майчинство от 2 години.
absurT, аз се чудя защо съм невъзпитана ... ами като са ме дали на ясла на 10 месеца, за да си "хвана" място, че после майка ми е трябвало да се връща на работа, така се получава.
Не се сърди човече, не знам кои хора са доплащали за апартамент в блок, построен на мястото на къща. На хората, които аз познавам са им давали поне по два, та даже и по три апартамента като обезщетение за имота. А това за изчезващите хора направо ме разби.

Тази тема плаче да бъде заключена от модератор.

# 1 367
  • град-държава
По въпроса с апартаментите, собственикът на парцела, върху който е построена кооперацията ни и е била къщата на родителите му, е обезщетен с 2 апартамента и има ресторант също така долу. Не знам точно как се води но е партер + първи етаж. Апартаментите са отделно. Не знам дали са доплащали, но са си ОК хората. 😆

# 1 368
Аз около себе си виждам все майки, които могат да си позволят детето да не е на ясла, но все пак го пращат. И не е като да работят, за да може семейството да свързва двата края. Ползват се доста лукс. стоки и услуги- тоест явно има резерв, но не се насочва към това майката да е у дома.

Това е въпрос на лично разбиране. За мен яслите и градините са полезни, защото учат детето на ред и дисциплина; учат го да се социализира и да живее и " работи в екип". Също така вече има много образователни програми, които помагат много на децата, все неща, които бабата в къщи едва ли би могла. Аз имам опит с едно дете гледано от баби и две в градини и ясли още от 10 мес възраст. Разликата за мен е огромна - от няколкото ката жилетки и шушони и тъпченето на детето, до каляването и социализирането на децата от друг страна. В градините (говоря за чужбина) от моментав който детето може да сяда, го учат да яде само- първо с ръце парченца плодове и зеленчуци и по-късно с лъжица, докато в БГ, бабите до първи клас ги хранят в устата(ако не и повече). Но както казах, това си е лично мое мнение и не го налагам на никой, просто исках да обясня на тези които обвиняват майките, които избират децата им да ходят на градина, "въпреки, че имат избор и да не ги пратят", че явно те си имат причина за това! 👍 В крайна сметка всеки решава как да гледа собственото си дете и никой няма право да го съди!

# 1 369
  • София
absurT, аз се чудя защо съм невъзпитана ... ами като са ме дали на ясла на 10 месеца, за да си "хвана" място, че после майка ми е трябвало да се връща на работа, така се получава.
Не се сърди човече, не знам кои хора са доплащали за апартамент в блок, построен на мястото на къща. На хората, които аз познавам са им давали поне по два, та даже и по три апартамента като обезщетение за имота. А това за изчезващите хора направо ме разби.

Навремето на баба ми са й взели 3 къщи, срещу които са й дали един тристаен и една гарсониера. Трябвало е доста да доплаща.

И да, изчезвали са хора.

# 1 370

Навремето на баба ми са й взели 3 къщи, срещу които са й дали един тристаен и една гарсониера. Трябвало е доста да доплаща.

И да, изчезвали са хора.

Направо и по три даваха. Simple Smile. Умряха бабите и дядовците ни с мъка в душите, гледайки как се съсипва, изграденото от тях.

# 1 371

Цитат

😂😂😂
Да! От къде тръгна - да родиш на 16, та кой знае до къде ще стигне?!...💩

# 1 372
  • София
Моя приятелка роди на 16, таткото беше на 22 и работеше. И тяхното бебе не беше планирано, но решиха да го оставят. Нейните родители са от малко градче и бяха в огромен шок. Те имаха планове за дъщеря си да учи, да успее в живота и бебе на 16 г. не беше и в техните планове. Но в крайна сметка бебето се роди, майката беше зарязала училището, но под натиска на бабата записа вечерна гимназия и избута средното образование. Помня колко много и се живееше на майката, нейните приятелки ходеха на дискотеки, флиртуваха, забавляваха се, а тя буташе бебето в количката по улиците. После започна да ходи заедно с него по кафета, басейни, дискотеки, като приятелките и се редуваха да дундуркат бебето. Да си майка на 16 години е трудно, сложно и ограбващо. Онова бебе днес е 27 годишен мъж, моята приятелка е на 43 и му е като сестричка. Истината е че дори родителите на девойчето сега да са шокирани и разочаровани, с времето ще им мине и ще се грижат както за бебето, така и за майка му. Изборът е много личен. Моята приятелка години наред се опитваше да има още едно дете, но уви. Съдбата и даде само онова бебе, когато тя беше на 16...

# 1 373
  • София
Първо не ходя "по никой". Второ, съм ти споделяла, че исках второ дете. Няма значение. Хапи си на воля.

Даун, стига вече, дори не помня да си ми казвала такова нещо! Защо ми е да те хапя, кажи! Хайде де, защо ми е да те хапя? Какво ще спечеля? ми, мерси, защо ми е да падам толкова низко? Именно такъв род хапане ми е бил най-гнусен и никога не съм го правила, нито ще го направя. Бъди спокойна! И повече няма дори с една буква да коментирам нито една твоя буква, пък данО това те успокои! Баси предателката ме изкара!

# 1 374
Казвала съм ти го в лични разговори, а и напоследък ти ме репликираш навсякъде, че и ме диагностицираш. Разбирам, че ти е скучно, но се надявам със започването на учебната година да се спреш.

# 1 375
  • София
Даун, изнасянето на лични разговори ми е чуждо като начин на мислене и поведение. Никога ничий чужд разговор не съм изнесла. Ако исках нещо да коментирам от личен разговор, щях да го направя отдавна. Но не съм и никога няма да го направя. Ти сега написа за детеродната възраст и си помислих, че може да намекваш за бебе. Най-доброжелателно те попитах, все пак бебетата по хората ходят, малко ли народ във форума се сдоби с още едно бебе. Наистина не знам какво ти става, затова повече нищо няма да коментирам. Предпочитам да е така, отколкото пак да ме обвиниш в нещо, което нито съм мислила, нито съм направила. Каквото щеш пиши, в каквото щеш ме обвинявай - няма да отговарям, няма да коментирам никой твой пост в никоя тема. Няма да общувам с човек, който ме обижда по този начин.

# 1 376
Прекрасно, но надали.

# 1 377
Ясла не е мръсна дума, но докато имам възможност и ако не съм притисната до стената, не бих си пуснала детето на такава. Около мен се сещам само за едно бебе, което се гледа вкъщи до 2+год. Въпрос на личен избор и възможности.
Не знам ти къде си, но майките на 2 годишни в САЩ отдавна са свикнали че детето е на дей кеър по цял ден, и нямат угризения...

Тук защото са мързеливи средиземноморци и пращат лапетата на Day Care като навършат четири месеца. Толкоз са майчинските и жените, които работят въобще нямат дилема дали да работят след майчинските или да стоят няколко години до безценните деца. Всъщност ако вземеш майчински и не се върнеш на работа за поне шест месеца, трябва да връщаш парите.
Има и денонощни Day Care и две млади български семейства наскоро се хвалеха, че намерили много модерна и въобще хубава. Работят всичките на едно и също място на смени, а и нямат баби под ръка.

Пак ли едни и същи фосили ще обясняват колко са зле тези, които работят вместо да отглеждат поколението до 15 поне?

# 1 378
Пак ли едни и същи фосили ще обясняват колко са зле тези, които работят вместо да отглеждат поколението до 15 поне?
Е, не виждаш ли, че има и нови попълнения.Joy

# 1 379
  • град-държава
Поименно, дами. Аз работя, откакто детето стана на 1,4год.✌

Общи условия

Активация на акаунт