GoT 30 - Winter has come

• 57 056
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
из интернет
"Любопитна подробност от развитието на английския език е употребата на неформална и учтива форма на местоимението "ти", съответно "Вие". Докато в повечето езици двете форми са съхранени, в днешния английски има само една форма - "you". Повечето хора биха заключили, че английският е много по-неформален език от останалите европейски езици. Всъщност, в известен смисъл, е точно обратното. В староанглийския думата "thou" се е използвала със значението на "ти", но е била по-неформална от "you". С течение на времето употребата на "thou" се преустановява и днес човек може да я срещне само в някои по-стари текстове, като напр. сонетите на Шекспир. Накратко, в днешния английски се е запазила само учтивата форма "Вие" - "you". За сравнение, в испанския и френския езици са запазени и двете форми, но по-учтивите се използват все по-рядко."

И на немски, и на италиански пак едно от местоименията играе и учтивата форма. Като учтивостта както и на английски може да се изразява и с глаголи.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 17:02 от Tiffany А

# 406
  • София
ОК, но главни букви при you не видях в този текст Wink

# 407
  • Вестерос
Главните ги написах , за да наблегна, а не че се пишат. Бях от тела и затова не дообясних , че ми забива мамата там Grinning

# 408
 да, но в немския има малко  sie - тя
 и главно Sie -Учтиво Вие, например напр. Вие, Ваше светешейство ще дадете аудиенция?

# 409
да повечето филми с кралици и крале и въобще благородници се използва при превод Вие. не се бях замисляла, ще засека сега в кой сезон спират така да превеждат

# 410
  • Варна
Немският актьор Марк Рисман се е присъединил към каста, героят му ще се казва Хари Стрикланд (Хари Бездомника), който е главнокомандващ на Златната дружина.
Скрит текст:

Нещата за мен все повече се заплитат Crazy, защо им трябва на Ди Д да вкарват Златната дружина, а може би и Блекфирите в сериала.. ?? Сега?!
Ако някой се чуди кой беше Хари Стрикланд, слагам един цитат от една от главите на Конингтън:
Скрит текст:
„Призраци и лъжци“, помисли Гриф, докато оглеждаше мълчаливо лицата им. „Привидения от забравени войни, изгубени каузи, пропаднали бунтове, братство на провалените и пропадналите, на опозорените и обезнаследените. Това е моята армия. Това е най-доброто, на което можем да се надяваме.“

Обърна се към Хари Стрикланд.

Хари Бездомника малко приличаше на воин. Пълен, с кръгла глава, с кротки сиви очи и оредяла коса, която беше вчесал настрани, за да скрие плешиво петно. Седеше на походен стол и киснеше краката си в корито със солена вода.

— Ще ме прощаваш, че не ставам — каза за поздрав. — Походът ни беше уморителен, а краката ми хващат мехури. Проклятие е.

„Белег за слабост е. Говориш като бабичка.“ Мъжете Стрикланд бяха в Златната дружина от основаването й, след като прадядото на Хари бе загубил земите си, когато се вдигнал с Черния дракон по време на първия Бунт на Блекфир. „Злато за четири поколения“, често се хвалеше Хари, сякаш четири поколения изгнаничество и поражения бяха нещо, с което може да се гордее човек.

И ако не сте разбрали, Софи се е сгодила за Джо Джонас:
Скрит текст:

# 411
СЕГА?
Разбирам СТрикланд да се бе появил в предния сезон, че дори в по-предния (в книгите Станис има намерение да наема Златната дружина, тъй като не знае, че тя вече е наета - в сериала разполага с Вторите синове. Можеше още в шести сезон да направят сливане на персонажи. ИЛи пък да пуснат линията на ЕГон. Но сега???? когато трябва вече да изчистят всички линии освен 4-5 персонажа.)

# 412
  • Разпиляна във въображението
Ще ги изчистят в последната серия.

# 413
Нещата за мен все повече се заплитат Crazy, защо им трябва на Ди Д да вкарват Златната дружина, а може би и Блекфирите в сериала.. ?? Сега?!
20000-на армия със слонове, ще стоят ефектно на екран. Едва ли ще задълбават в историята им, нищо чудно и въобще да не споменат Блекфирите.

# 414
сега се сещам че в последните серии на миналия сезон Церсей искаше да купува наемници с парите на  ЖБ...ама тя голяма шефка ще стане 10 000 души и 2000 слонове, отделон 4000 железно на хиляда кораба, 8000 души гзлатни плащове, отделно Джайм и Тарли командват още към 30-40 000 души....А Горкият Джон Сняг се мъчи с някакви си 10 000 души и трябва да коленичи пред Дани, на която пък и убиха единият дракон....мъкаааааа

# 415
  • Варна
20000-на армия със слонове, ще стоят ефектно на екран. Едва ли ще задълбават в историята им, нищо чудно и въобще да не споменат Блекфирите.
Ако не задълбават в историята, можеха да кръстят дружината с някакво  друго име. Thinking

Ако се установи, че Варис е Блекфир ще бъде чудесен обрат.

# 416
 Няма за кога Варис да бъде Блекфир. Тепърва да прави кампания, да цака Денерис, да се съюзява с ??? кого? С Церсей? хайде бе? А видяхме че Варис не става за военачалник, ако изведнъж се превърне в такъв ще е  мегатъпо. ОСвен това останаха три-четири Фракции Церсей и Юрон, Джон и Санса и Дани (макар че Дани  е по-скоро автономна), и за финал -Другите;и сега да се вкарва съвсем нова фракция съвсем само за седем епизод, при това - мащабна фракция, само заради гонене на ефект ми се вижда безмислено. Но на мен ми изглежда и нелогично някой да произведе 1000 кораба за два дена, при почти пълан липса на дърво и злато и да ги праска с телепорта на огромни разстояния - пък Юрон го направи hahaha

# 417
  • Варна
Няма за кога Варис да бъде Блекфир. Тепърва да прави кампания, да цака Денерис, да се съюзява с ??? кого? С Церсей? хайде бе? А видяхме че Варис не става за военачалник, ако изведнъж се превърне в такъв ще е  мегатъпо. ОСвен това останаха три-четири Фракции Церсей и Юрон, Джон и Санса и Дани (макар че Дани  е по-скоро автономна), и за финал -Другите;и сега да се вкарва съвсем нова фракция съвсем само за седем епизод, при това - мащабна фракция, само заради гонене на ефект ми се вижда безмислено. Но на мен ми изглежда и безсмислено някой да произведе 1000 кораба за два дена и да ги праска с телепорта на огромни разстояния.
Е, що трябва да е военачалник, ако е Блекфир? Съвсем не е задължително.
Скрит текст:
Може просто да предаде Дани с думите "Демън Блекфир сенд хиз регардс."  Mr. Green Laughing
Освен това Мелисандра му предсказа, че той ще умре във Вестерос и ми е чудно при какви условия ще се случи това. Очевидно няма да е на бойното поле.

# 418
 последното не е особено трудно - Другите идват и всички измират. Включително и Варис.
ако има 10 000 бойци с 2000 слона, значи готви военна кампания. В такъв случай или му трябва невероятно способен генерал (знаем че Стрикланд не е такъв - той е по-скоро "бизнесмен") или сам да поведе войските, което не умее.

# 419
Ако не задълбават в историята, можеха да кръстят дружината с някакво  друго име. Thinking

Ако се установи, че Варис е Блекфир ще бъде чудесен обрат.
Имат си готово име от книгата, що пък да не го ползват?

Няма за кога да обясняват за Блекфирите. То в основната поредица има твърде малко за тях и човек трябва да мине Дънк и Ег или Светът, за да схване за какво иде реч, какво остава за оставащите 6 серии в ставащия все по-плитък сюжетно сериал. Твърде много надежди възлагаш на Д&Д.

Общи условия

Активация на акаунт