GoT 30 - Winter has come

• 57 072
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ако някой се е притеснявал за Берик и Тормунд, може да спре. Забелязани са в Белфаст на четенето на сценария, така че са оцелели след срутването на стената. Ед Скръбния също.

Скрит текст:
Спекулира се, че гръцкия актьор Панос Музуракис ще участва в новия сезон.
Скрит текст:

Като мерки срещу папараците и феновете щели да използват соколи , които да нападат дроновете.  ooooh!

# 391
  • Вестерос
хааххаахха

# 392
Защо направо не опънат едни шатри и под тях да снимат  Joy
Аз не вярвах, че Тормунд е загинал. Ед Скръбния не се сещам кога го дадоха последно

# 393
Що направо не го направят анимационно, хем по-секретно, хем по-евтинко.
Що за глупости...соколи...

# 394
Защо направо не опънат едни шатри и под тях да снимат  Joy
Аз не вярвах, че Тормунд е загинал. Ед Скръбния не се сещам кога го дадоха последно
като си дойде Бран от земиет ОТвъд Вала.  тогава Ед го посрещна с шест-седем мъже. не съм сигурен дали не го дадоха за секунда-два, като се завърнаха Дани и  седморката на Блейк  ( Джора, Тормунд, Хръткат,Берик, Джендри-Светкавицата, Давос) само че без Джон. hahaha

# 395
Що направо не го направят анимационно, хем по-секретно, хем по-евтинко.
Що за глупости...соколи...
да бе, като Междузвездни войни.... докато  правята сериалите, може да пуснат и едно анимационно сериалче за Фалшивата пролет, вместо да ни занимават със спин-офи. Много по-бързо и по-евтино ще бъде. hahaha

# 396
  • Варна
И един хентай: "Приключенията на младия Тирион." 

Попаднах на тази статия в Блиц. Роуз и Кит не са женени още или съм пропуснала нещо?  Outta Joint
https://www.blitz.bg/stsena/dzhon-snou-ot-igra-na-tronove-naprav … o_news549611.html

# 397
Аз сзнаех  че са сгодени ама... https://www.actualno.com/showbusiness/potvyrdeno-djon-snou-i-igr … -news_635334.html - това е от 27 септември т.г.

https://Https://woman.---/zhulta-shpionka/dzhon-snou-poiska-ruka … hkata.51972.html- тук с малко по-стара дата - юли месец, пише че й е предложил венчило, но източникът е малко клюкарски.

аааа, да на 27 семтеври  двамата са казали в Таймс, че ще бъдат двойка в живота

* #Cussing out.... тъпанарската шега! Това е егати тъпият начин да си направиш реклама - да докараш жена си до пристъп. Ненормалник! Аз да съм на мястото на жена му, наистина ще му завра главата в хладилника!

**За хентаи  ако е  Церсей също доволно става... Joy

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 16:44 от Джон Сняг

# 398
Наскоро си пуснах първите минути на първия серия (обезглавяването на дезертиралия черен брат и намирането на вълчищата), и си личи че не са влагани много пари в тази серия и в същото време някак си ми харесва в пъти повече от последните 2 сезона.

# 399
аз пък друго забелязох, в първи сезон си говорят още на Вие

# 400
по принцип и в книгите е така. например джон сняг не  говори за   Нед като татко а като  "милорд баща ми"
а Санса се обръща към тирион със "милорд съпруже", а той към нея с "милейди съпруго"- Като са насаме близките - съпруга и съпруга, баща и деца  - обстановката е по-неформална, ясно е, че Нед се обръща към децата си по-име, но пред обществото има определен етикет. Дори Тивин се обръща към Джофри с "ваше величество", въпреки че му е внук и обстановката по-скоро неформална.

Спомянам си разкази на Симеон Саксобурготски, как като умира баща му, Н.В.Борис III той е шестгодишен, играе със сестра си в градината и веднага идва камерхера покланя се и казва "Ваше Величество, аз съм на вашите заповеди" - без предисловия - и той разбира че баща му е умрял. В тия неща има етикет. Не може да няма монарх, както не може да няма президент, към всеки се знае точно обръщението в даден момент-

# 401
аз пък друго забелязох, в първи сезон си говорят още на Вие

В английския няма Вие-Ти, така че това е решение на преводачите.

# 402
няма вие - няма тие, така е (за разлика от немския, българския и някои други езици) но   не е без значение дали ще се обърнеш направо към човека или ще използваш титлата му.
В първите сезони си говорят доста превзето, все едно не се познават.
не е все едно дали ще кажеш Здрасти, Робърт, или Радвам се да видя, Ваше величество!
в книгите говорят много надуто и това е пресъзадедено в първите два-три сезона.

# 403
  • Вестерос
Има вие на английски - You, Your , затова е Your Highness.

# 404
  • София
Има вие на английски - You, Your , затова е Your Highness.
Няма такова нещо. В случая е с главна буква, защото отразява високата позиция на човека (Ваше Величество). Както се използва главна буква в местоименията, когато се отнася до Бог. В нормалния, разговорен език няма учтива форма, която да се предава с гл. буква.

Общи условия

Активация на акаунт