Как се справяте с почистването на дома?

• 6 342
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
И аз не прекъсвам по време на експеримент, даже приемам аргументи, че няма да оправя скоро, защото мисли по някое време да се занимава с нещо цапащо или разхвърлящо. Но ако реши да зареже всичко, за да седне пред ТВ, трудно може да ми приведе аргумент в защита на зарязания хаос.

# 31
Хайде моля ти се, все едно ти да си уморена или да ти е досадно и да знаеш, че те чака още едно задължение. Особено пък ако някой ти го натяква. Например ако зарежеш чаша и мъжът ти реши да ти го напомни и да те върне да си я измиеш и прибереш. Ми това си е тормоз направо. Понякога човек трябва и да изключи.

Моят принцип е по-скоро да има минимален брой предмети, за да няма какво да се разхвърля. След това може да стои и неприбрано. На 16 цяло лято бях превърнала стаята си в ателие, с боите и картините навън, без прибиране. Ми то не може да се прибира под конец през 2 часа...трябва или нищо да нямаш, или нищо да не правиш.

А за момичетата- споко, ще им дойде времето да подреждат. Остави ги сега да мързелуват, за да не намразят чистенето както аз:) поради което каня изкл. рядко родната си майка у дома, защото от вратата започва с монолога "стегни се и подреди".

# 32
  • София
Никак не се справяме, да си призная. В смисъл, сега като са си всички вкъщи почти непрекъснато е пълна кочина. Даже и да ми помагат, толкова много цапат и разхвърлят, че за половин ден всичо е пак същото.
А нетърпение очаквам да трънат на педучилищна, училище, работа, аз да остана сама и да си изчистя както си знам и поне половин ден да ми е подредено и чисто.

# 33
За чаша няма да натяквам разбира се, или за нещо извадено, не на място. Но има някакъв минимум - например ако не може да се пусне роботът да чисти, натяквам и още как. Иначе за минималния брой предмети съм с две ръце "за", но за детската стая вкъщи е неприложимо. Например, в момента основната занимавка на детето са едни писалки, с които се правят фигури от разтопена пластмаса. Падат доста боклуци при оформянето на фигурите. Чисти ги роботът, ако някой е отделил 2 мин. да събере чарковете и рулата пластмасови нишки в кутия. Не е голяма жертва. Но и никой няма хобита, които да не може да побере в кутия, шкаф, килер или в краен случай в ниша.

# 34
Като бях малка на 14-15 бях много разхвърляна, половината гардероб на леглото или стола, но ни дойдоха неочаквани гости с тяхното дето, което дойде да ми разгледа стаята, умрях от срам.. сега съм си изградила навика просто да не разхвърлям и така самото време за чистене ми е по малко

# 35
Децата ми осъзнаха ,че да си подреден човек с хигиени навици е полезно .
Винаги си мият чините след хранене ,когато са самички в къщи .. обират праха от стаите си , подреждат си дрехите сами след като са изпрани и винаги знаят коя дреха къде са прибрали , коя е за пране , коя е изхвърлена и т.н.

# 36
  • София
Опитвам се да издърпам почистването в петък,както вие вече казахте събота и неделя и аз и децата имат нужда от почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт