Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 546
  • 772
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Да, Мецо, за отпушване. Направо откача като се запуши, рев, рев и пак рев ... Съответно още по-запушен нос. Давам Ксизал понякога, но не помага особено Sad

# 721
Аз отпушвам с физ. разтвор, последният път направо и набутвах по една спринцовка около 3-4мл в ноздра, иначе хич не можеше да диша. Добре, че ми дава да я третирам така. Изправена е, запушвам ноздрата със спринцовката и натискам рязко, от другата страна излиза секрета Blush

# 722
  • NE
Аз отпушвам със Стеримар, че има силна струя. Поне бебето така третирам. Помпи и чудеса даже нямам.
Вчера оцелях от родителската среща. Посближих се с няколко майки. Обясних на дълго и широко как да действат с Вилизар. Едната доста неадекватно ми отговаряше. Пари не искат много.
Алекс става на 9 месеца и ме е срам да кажа, че го захраних много хард с глутен. Брат му просто ръси ли, ръси солети. Така продължих и вече 2 седмици му няма нищо.

# 723
  • В сърцето на любимия човек
Вече е с конюктивит Sad Чак му е отекъл клепача и сега отиваме на очен. Направо ми се реве като го гледам Sad

# 724
  • София
може и да не е конюктивит, не се настройвай.
моя отича от всякакви видове капки, чак му залепват очите.
затова пръскам само фр, по много и на често.

# 725
Тече жълт секрет, Бамба, чак по бузата се стича. Водих го при педиатърката и каза, че хремата от зъбите, а заради нея се е качило към очите.
И аз чистя само с физ.р-р. Сега изписаха мехлем и капки. Как ще ги слагам не ми е ясно...

# 726
  • В къщурката на хълма на феите
мда и нашата док тва ми обясняваше миналата зима, че при конюнктивит е много важно да се види какво има в носа, щото вероятно оттам тръгват нещата .. много кофти Sad

днес е празникът на града и съответно е пълна лудница навсякъде - балони с хелий, джафкащи пластмасови кучета, мечове, захарен памук /все едно циганията на панаира не стига, ами и по центъра/ и т.н. .. тази година обаче има и улица на занаятите - продават разни интересни неща, най-вече традиционни български /като почнеш с точилка, та стигнеш до пафти и носии/ .. имаше и един човек с два страхотни съвсем живи и много симпатични папагала, които след леко убеждение с бадеми, даваха човек да се снима с тях .. нямате представа Ема колко беше щастлива и любопитна .. честно ви казвам изобщо не ме боля сърцето за 10те лв за снимка с пилетата .. такива искрички имаше в очите това моето дете Blush Heart Eyes Heart

p.s. понеже снимката е с размер А4, купихме и рамка .. сега ще си закачим снимката на стената .. Ема постоянно повтаря, че това било пингвини .. трудно ми е да обясня, че всъщност са папагали животните .. дано след 5 000 повторения имаме напредък Grinning

# 727
  • до едно тепе
Пънче хубаво беше да пуснете МБ. За да не стреляте на сляпо с капките. И при толкова конюктивита един след друг аз бих си искала направление за очен лекар, ако не сте го водили. Понякога те по-добре преценяват какви капки да изпишат и често са само АБ без кортикостероид. ЛЛ обикновено дават тобрадекс,а това не е най-правилното решение. Иии да аз съм водила Слав за такъв упорит конюктивит на очен и жената каза докато има инфекция в носа очите са застрашени по всяко време от възпаление. Качват се бактериите нагоре и възпаляват. Та ако не си му капала АБ капки в носа по-хубаво си пуснете една МБ и от там и от секрета в очичките.

# 728
  • Варна
Ема постоянно повтаря, че това било пингвини .. трудно ми е да обясня, че всъщност са папагали животните .. дано след 5 000 повторения имаме напредък Grinning
Хахах, във Варна в центъра има скулптура на два делфина, Борислав много им се радва и все ме пита кога ще ходим при пингвините Joy Явно тва е дума, която лесно се запомня Laughing

# 729
Grinning Grinning Grinning или те виждат пингвини, там дето ние не Grinning

# 730
Поспалане - всеки път ходим на очен, педиатърката сама винаги си ни връчва направление. Водила съм го на 3-ма различни офталмолози и всички повтарят това - конюктивитите при него са основно от по-тесен слъзен канал (прави ги основно на едното око). И очен секрет му е взиман - абсолютно чист резултат.
Сега конкретно е заради хремата, обаче Тобрекс няма по аптечните складове и след разговор с офталмоложката му дадоха Гентамцин вижън маз за очи. Идея нямам как ще сложа около 1см от това нещо в отворен долен клепач...

# 731
  • Варна
Пънче, по-лесно е отколкото мислиш. Заклещваш Йоан все едно го възсядаш, без да се отпускаш, разбира се и с едната ръка отваряш насила окото, и слагаш от лекарството, много бързо става, колкото и да се противи, не му обръщай внимание. Травмата ще е в твоето съзнание, не в неговото Wink
Кокоси, абсурд да направя това с  Атанас, ще ми трябват поне още 2 ръце 😁  Започвате ли скоро?

# 732
чували ли сте как едно зло не идва само .. Здравко се събуди следобед одряман с 38,9 ..

# 733
  • NE
Ех, Меци ... Бързо да се оправят малките. Аз как опазих Алекс още не ми го побира акъла.
Арвенче, това с травмата в нашето съзнание си е вярно твърдение. Вилизар от няколко месеца реве като заколен на капки за нос, рязане на нокти. Напоследък сам иска да си прилага тези "инквизиции". Уф просто ще ме умори.

# 734
  • shumen
Меци,ужас.Да се оправят скоро и двамата.
Пънче,да се оправя скоро Йоан.
Ние днеска бяхме при педи.За сега е без АБ Дени.Изписа му само капки за нос и Пропс за гърлото,че е леко зачервено,а кашлицата каза е от задната хрема.От днеска и аз съм така,че и по зле.Явно е успял и мен да ме зарази вече.
Поспаланче,ооф,с тая пред училищна и при нас е така.Ето днеска се обадих,че няма да го пускам поне до края на седмицата и госпожата ми напомни,че после трябва да занеса извинителна бележка,което си е пак чакане при педи.

Общи условия

Активация на акаунт