Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 538
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
А, не ща Crazy Частните училища струват хиляди, това ми е ясно, обаче за една кирлива занималня да искат толкова пари... Абсурдно е. Иначе и тук ги водят по разни места, сестра ми плати за 10 дни зелено училище 150 лева, пак ги водиха насам-натам, всеки ден имаше различни забавления, бой с водни оръдия на кораб, разходки в еко парка, всякакви атракции. Това беше без обяд, вярно, но в занималните е включен обядът, без него е мисля 12. Не знам, аз вече се депресирам сериозно, то бива-бива, ама имам чувството, че само аз не мога да си позволя нищо и не мога да спестя една стотинка. И тва при положение, че наем не плащаме.

# 91
  • София
Това за цял ден с включена храна.
Толкова е. Водят ги в зоопарка, в музея, това онова. Държат си нивото.

Чей да ти пусна цените на едно произволно частно училище  Mr. Green Преди да отвориш пий един валидол http://parvamatematicheska.com/chnu-pitagor/finansovi-uslovia-pitagor.html

AstonishedAstonishedAstonishedAstonishedAstonishedAstonished

# 92
Стига де. Аз като сама се справям с всичко да не би да съм прокопсала. Банята ми остана още да се прави- ми все не стигат пари за нея. А както вече споменах и доходите ми паднаха  Mr. Green Добре че разчитам на собствента си гърбина, че иначе доникъде  Tired

# 93
  • Варна
Ами именно, справяш се. Аз сама съм за никъде. Че кат гледам и като не съм сама пак. Един ремонт сме почнали преди 3 години и си седи така, съжалявам, че изобщо го започнахме. Не виждам скоро да го завършим, то толкова средства ще глътне, че ако ги имаме по-добре да сменим апартамента.

# 94
Свате, интелигентна жена си, мама му стара. Един човек, пък особено с дете би трябвало да е готов винаги да остане сам. И то не е като да се разведеш само. Ми случват се и много гадни неща в тоя живот- болест, смърт. Ако не разчитах на себе си, щях да съм или смачкана или бездомна  Tired

Жилището твое ли е?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 14:34 от sigma

# 95
  • Бургас
Че то частната ясла последно преди 2 години беше 350лв и то някаква тип кооператив, не съм отваряла да гледам до сега къде стигнаха парите, а за училище пък. Чакам сега мъжът да стане един известен програмист .....3 висше записа, тоз човек не го слуша главата сега софтуерно инжинерство, само го бъзикам с това Инж , добре че му признаха половината изпити от другите висшета, че иначе то стана време Ивейн да влиза в уни, той още ще ми учи  hahaha hahaha Леко се изнервям, да не кажете, че е идилия съвсем при нас, цял живот учи, направо се е вманиачил вече  ooooh!

Не винаги съм на едно мнение с когото и да било, обаче този път точно със Сигма се сългасявам напълно, баба ми до ден днешен повтаря, че една жена първо трябва да е самостоятелна и самодостатъчна и след това да създаде семейство, защото нищо в този живот не се знае.....Мъдра жена е баба ми, за много неща се оказа през времето много права  Heart Eyes

# 96
  • Варна
Мое е, да. Не, виж, на този етап мога да се оправя, няма да останем на улицата, няма да останем голи и боси. Просто искам нещо повече, писна ми да бъхтя и парите да стигат колкото да си платим сметките. За това ли е всичко? Добре, че сме здрави.

# 97
Значи всичко е наред щом е твое.  Детето щом е здраво и имаш покрив над главата, останалото са бели кахъри  Hug

# 98
  • Варна
Знам, просто ми докривява на моменти. Но това са глупости, разбира се.

# 99
  • Sydney
Значи за цените - тук са още по-хард... занималня е 85 най евтината на ден, градините са по 150 на ден... имот да купиш - прост двустаен е милион... аз Нз КВа заплата тр да вземаш, че да си купиш... а услугите - всичко е много хай, идваха преди време да ни сменят душа (щото нямаме право ние, не че не можем да овинтим две неща) - 80$ за пет минути... за по-сериозни неща да не казвам...
Много често доставката на нещо ти струва почти колкото нещото или поне наполовина... луди са...

Днес пратиха предупреждение от училището - опитали са да отвлекат дете... пети клас, било на тренировка в близкия клуб, но я отменили и чакало родителите са го вземат... дошъл някакъв мъж и му казал, че майката и бащата са го пратили и че има близалки в колата... момчето отказали и този почнал да го дърпа, развикало се и излязал някакъв човек и онзи изчезнал... потресена съм!!!

# 100
Бени, не е коректно да сравняваш разходите. Тогава дай и другата част на баланса.
Има една жена, пише в клюкарника- Даун ъндър. Тя живее в Пърт. На що годе висока длъжност е, държавна работа и оня ден каза че заплатата и е 100+ К годишно. Е, има разлика нали  Hug

На детето- ужас. Добре, че не е станало най лошото.

# 101
  • Sydney
Да, абсолютно права си за заплатите, но примерно средната за Сидни е около 70К на година, което след данъците е около 65 примерно... Ама наемът ти е 600-650 на седмица, то това е драмата - имотите... наеми и цени на имоти са ужасно надути... до преди 5-6-7 години не е било така и са били поносими (примерно къща в Сидни, в хубав квартал около 300-400, а не като сега 3 милиона)... не знам как е в Пърт като цени, и от кога е там... мъжът ми има съученичка там от десет+ години живее и са екстра... просто за мен в момента е невъзможно това с имота, а и нелогично скъпо...

# 102
  • В къщурката на хълма на феите
ваааааааааууууу нямате изчитане .. 54 нови отговора, вий работа нямате ли си бе?! Grinning Grinning Grinning

понеже засегнатата тема ми е много чувствителна - за да ви успокоя - всяко едно дете В НОРМА, няма да претърпи никаква регресия, в случай, че средата, в която пребивава, е от по-малки деца .. демек дали ще е с по-малки деца около себе си, за менталното развитие на детето няма никакво значение, то ако е в норма ще се развива закономерно напред, без да се притеснява майката от изоставане /оня ден научих, че на научен език, този случай се казвал социална идиотия Grinning Grinning Grinning /, ето защо и аз не се притеснявах, че Ема е в групичка с деца с ментални увреждания, не за друго, а защото тя е в норма и приема децата без да извлича пример за своето поведение от тях и когато трябва да добави ново знание или умение, тя просто го прави, независимо, че сме в долната граница на нормата, все пак сме В нея .. ето защо смятам и да я пусна в първи клас на 7 години и 10 месеца .. понеже с нея сме родени в един и същи месец, аз също съм тръгнала на тази възраст на училище и да ви кажа нищо не съм загубила, че майка ми е взела такова решение .. е, в малко по-късен етап дразнех момчетата, че трябва да ми викат кака, ама то товаааа .. Grinning Grinning Grinning

p.s. Мецан се обади, че си идва, юхууууу!
p.s.1 много ви благодаря за пожеланията! и вие да сте здрави!

# 103
Много ясно  Peace Иначе що да раждате втори деца  Mr. Green

Честит ти рожденик. Каза ли нещо за картотеката ти в Екс фактор  Joy

# 104
 mecani, как става пускането на училище на 7 години и , питам че моята е родена Декември и аз искам така да я пусна в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт