Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 689
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Аз доста се опъвах да изляза болничен. Само след зацапване  лежах 2 седмици. После си ходих на работа, Все ме караха да изляза болничен аз не та не. Накрая в 5ти месец и половина излязох.

# 136
Аз сега съм в 15+6. В 9-та седмица лежах 3 седмици и после ме накараха от личната лекарка да взема болнични, а от болницата ми отказаха, защото нямах записана ЖК...

# 137
Аз при зацапването бях в 9та седмица и понеже не исках да знаят, че съм бременна на работа си взех болничен от личната за бронхит.

# 138
Аз си взех точно за кървене, както си беше. Не съм суеверна и казах на по-близките ми колеги. Сега ми е много криво, а и на тях, че няма да со работим заедно до края...

# 139
  • Пришълец
Започвам оттам, че не съм особено информирана по въпроса, а от вчера нещо силно ме измъчва.
При преглед на бременна е установено, че бебчето е едно, а плацентите- две. Rolling Eyes Това нали не представлява опасност за майката, нито за бебето, имам нужда някой запознат с нещата да ме успокои.

# 140
А вие естествено ли забременяхте? В коя седмица сте?

# 141
  • Телиш/Плевен
Започвам оттам, че не съм особено информирана по въпроса, а от вчера нещо силно ме измъчва.
При преглед на бременна е установено, че бебчето е едно, а плацентите- две. Rolling Eyes Това нали не представлява опасност за майката, нито за бебето, имам нужда някой запознат с нещата да ме успокои.
Може би тази тема ще ти е от полза, понеже са писали жени, които са имали две плаценти.

# 142
  • Пришълец
А вие естествено ли забременяхте? В коя седмица сте?
Естествено зачеване, 20-та седмица, но не става въпрос за мен самата. Просто за лично успокоение потърсих мнения.

Скрит текст:
Може би тази тема ще ти е от полза, понеже са писали жени, които са имали две плаценти.
Много благодаря.

# 143
  • София
Аз бих искала да се включа с един банален въпрос за гаденето и за храненето. Въпреки че прочетох какво са споделили други мами, реших да си питам. Аз от преди да забременея се храня доста обрано, понеже имам разни гастроинтестинални проблеми (панкреас, липсваща жлъчка, жлъчни канали, стомах и тн.). Сега съм 7-ма г.с. и още преди 3-4 седмици тези мои оплаквания се влошиха и стават все по-зле. Целодневно ми се гади и трудно се храня (за щастие не повръщам постоянно, само сутрин). Та преди седмица установих, че мога да приемам разни неща като солети, сухари, добре препечен хляб и малко ми успокояват стомаха. Само че това са неща, които никога не съм яла през живота си. Всички в родата са с диабет, аз съм инсулинова резистентност и тестени изделия и захар не ям от години. Притеснявам се от гестационен диабет. Но пък в момента някак си почти нищо друго не мога да ям, а като стоя гладна ми става много зле. Има ли някакъв по-здравословен вариант, с който да заместя разните сухари и солети? Аз уж купувам някакви пълнозърнести неща, но не мога да гарантирам, че не са просто оцветени... Или пък все пак да не ги ям (в който случай остават само киселото мляко и маслините)?

# 144
Безглутеновите няма ли да ти вършат работа?
Също се сещам за един хляб,който се води без брашно - Бонус.Много е добър,особено препечен с малко масло.Съжалявам,не съм много запозната,само това ми дойде наум.

# 145
Ако можеш да приемаш течности през устата ( защото аз в твоите седмици не можех) ще ти препоръчам да пробваш чай от червени боровинки, изстудяваш и като студен чай- не е лошо на вкус, от самия плод чая става сладникъв и не е необходимо да слагаш захар.

# 146
момичета прокървих със суха тъмна кръв. в 30та седмица съм. колко е опасно и какво да правя? по принцип нямам достъп до лекарката си в петък вечер, трябва да ходя в спешното...в понеделник ме гледаха и всичко беше супер, според лекарката.

# 147
момичета прокървих със суха тъмна кръв. в 30та седмица съм. колко е опасно и какво да правя? по принцип нямам достъп до лекарката си в петък вечер, трябва да ходя в спешното...в понеделник ме гледаха и всичко беше супер, според лекарката.
Отиди в спешния. Може да е нищо страшно, но отиди. Имаш ли болки?

# 148
  • София

На мен това въобще не ми звучи добре . Ако има начин - свържи се с някакъв специалист.

# 149
Отиди в спешния. Може да е нищо страшно, но отиди. Имаш ли болки?

ами имам леко напрежение там където преди ми бяха яйчниците, но болки нямам. миналия понеделник имах проверка на сервикса, възможно ли е да е от това/или секс? като чета в интернет причините са все кофти Sad

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 21:42 от bodybeautiful

Общи условия

Активация на акаунт