Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 38 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро, дами.
Хемоглобина ми е 95, и АГ ми изписа тот`хема 2хсутрин на гладно, но вчера в аптеката ми казаха, че това е безумно много, и не е хубаво, трябвало по 1.
Но скоро ще раждам все пак, и трябва да го наваксам това желязо някак.
Някоя приемала ли е по 2 ампули? Как се чувствахте?

Аз бих следвала препоръките на лекаря. Само той познава състоянието ти и вероятно е съобразил наближаващото раждане. Пък и като знам понякога в аптеките какви глупости говорят... Първият път, когато мъжа ми купи тест за бременност, в аптеката му обяснили, че първия ден от закъснението означавало първия ден след овулацията и още тогава можел да се направи тест... Без коментар!

# 31
crossfade, и аз не бих обърнала внимание на аптекарите. На мен ми изписа АГ-то магнерот 2х2 и жената от аптеката беше потресена как можело в такива големи количества да ми го изписвали. Вчера заради болезнени контракции и разбира се след консултация с АГ ми каза да изпия още 2 и ми станаха 6 хапчета за деня.

# 32
Добро утро, дами.
Хемоглобина ми е 95, и АГ ми изписа тот`хема 2хсутрин на гладно, но вчера в аптеката ми казаха, че това е безумно много, и не е хубаво, трябвало по 1.
Аз ги пия 2 по 1, но не мога на гладно, защото ми се гади. Не ги слушай в аптеката, следвай си рецептата от аг. Гледай и с храна да набавяш желязо, ще се вдигне.

# 33
Защо никой не ми отговаря на последните 3 питания...

# 34
Защото явно никой не е запознат Simple Smile
Защо не звъннеш на регистратурата в МД и не попиташ ? Там ще ти отговорят най-точно и коректно.

# 35
Защото явно никой не е запознат Simple Smile
Защо не звъннеш на регистратурата в МД и не попиташ ? Там ще ти отговорят най-точно и коректно.

Защото им звънях 5 пъти днес и никой не вдигна.

# 36
Много неприятно...дано се включи някой с информация, ако не, утре продължавай да звъниш още със ставането.

# 37
Защо никой не ми отговаря на последните 3 питания...

Може и да е малко късно, но все пак ... Правих БХС / кръвно изследване и УЗ/ февруари месец. Час предварително не съм записвала, просто отидох на датата на която моето АГ беше преценило че трябва да се направи. Като влезнеш през главния вход на МД има табели " За БХС", които те упътват къде да се насочиш за записване. Отиваш пред един кабинет /мисля 200 и нещо беше/, там ще те регистрират и ще ти дадат всичко, което трябва да се попълни. След което ще ти кажат пред кой кабинет трябва да отидеш за УЗ /аз бях в един кабинет точно до регистратурата, та не съм обикаляла/, но преди това ще те пратят на касата да си платиш 45 лв. След УЗ ще те пратят в лабораторията, където ще ти вземат и кръв и ще ти дадат талонче да си провериш резултатите след три дни. Всичко е на един етаж едно до друго, така че няма да обикаляш по цялата болница. А и като отидеш да се регистрираш в тази 200 и някоя си стая ще ти обяснят подробно. На мен всичко ми отне около час седене в болницата, все пак имаше и опашки. Успех!

# 38
  • Стара Загора
Добро утро, дами.
Аз ги пия 2 по 1, но не мога на гладно, защото ми се гади. Не ги слушай в аптеката, следвай си рецептата от аг. Гледай и с храна да набавяш желязо, ще се вдигне.
Как 2х1? Сутрин и вечер по една ампула ли? Така би ми било много по- лесно...
И аз едвам едвам пия на гладно, ама се мъча, не знаех, че може и след храна.

# 39
  • София
Ох, нещо се обърках с тези направления. Понеже АГ, която съм избрала да ми наблюдава бременността ще е на работа чак след 2 седмици, реших да отида на друг лекар за установяване на бременността, пък после да се запиша при нея за ЖК.
Отидох при личния лекар за да поискам направление за установяване на бременността. Сестрата не беше много наясно какво направление трябва да ми даде, а заместващата лекарка на моето джипи също не знаеше и се питаха една-друга. Накрая ми дадоха направление с код 9 първоначален избор на специалист АГ - програма "Майчино здравеопазване"
Имам чувството, че това е направлението, с което трябва да се запиша за наблюдение на бременността при избрания АГ. Тоест преди това май трябва да ми дадат друго направление за първоначално установяване на бременността.
Моля ориентирайте ме, какво точно направление да поискам от сестрата, защото очевидно тя не знае и няма кого друг да питам.

# 40
  • Пловдив
Да, това направление номер 9 е за проследяване при избрания от теб лекар на бремеността. А за направление за установяване, не знам да има такова. Може би е трябвало да ти издадат съвсем обикновено направленир за преглед при гинеколог. Ако този лекар при който ще ходиш не е този при който искаш да се следиш не му давай издаденото ти направление.

# 41
Момичета, днес сутринта мажейки се с лосиона, забелязах че имам жълти срупчета на зърната. Чела съм, че коластрата започва по-рано(в 21г.с. съм) при някои, но тя нали е прозрачно-бяла.  Малко се притесних Rolling Eyes

# 42
  • Стара Загора
И при мен някъде по това време се появи, при всеки е различно.

# 43
Lara, да, това е направлението, за да се запишеш при кой да се следиш. За установяване не съм ползвала, но както казва varki, възможно е и да няма специално, а просто обикновено направление за преглед при гинеколог. Честно казано не съм сигурна, че веднъж издадено и то направление 9, вече може да ти издадат друго, защото трябва да има разлика май от 30 дни, ако направлението е за същия тип специалист. А в твоя случай няма и как да издадат предхождащо, понеже един вид как да ти издадат за установяване или рутинен преглед, като вече са ти издали за проследяване. Не ми се струва, че вече е възможно, но провери.

# 44
А цветът нормален ли е?

Общи условия

Активация на акаунт