Аборт 11 г.с.

• 3 200
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
Обръщам се към вас с молба за мнения и съвети. Влизам в 11 г.с., но за съжаление преди два дни всичко при мен се обърна след поредният скандал с половинката ми, след който си тръгнах. Сега съм сама и притеснена какво следва от тук нататък. Според близките ми най- добрият вариант е да прекъсна бременността, но аз не искам да се стига дотам. Това беше планирана бременност и с приятеля ми се чувствахме готови, но той започна все повече да се променя, да ми крещи, да се караме, да пие повече и т.н. Все още съм под съмнение дали да пристъпя към тази стъпка, защото ако не го направя, това значи да остана сама майка без опора до себе си на 25 години. Това е най-трудното ми решение, не съм сигурна дали когато отида ще се разколебая, но все пак тук идва и молбата ми към вас за мнение за болници/клиники.

# 1
  • Варна
Не знам дали бих могла да дам съвет , почти 20 години съм по-голяма от теб, но това е нещо лично. Дори да се съберете ако още от сега се карате много, едва ли ще просъществува тази връзка като семейство. Не че е гаранция ако се разбирате, де..Но сега някак обричаш съзнателно себе си и едно дете на нещо провалено  . Още си в ранна бремност, помисли добре 1-2 дни , аз на твое място не бих оставила бебето. Знак е може би това, че се случва точно сега , когато е обратимо.

# 2
  • Deutschland
Ако имаш работа, семейство и дом, остави бебето и го роди. Ако родиш и бащата го припознае, в следващите 18 години ще си зависима от него срещу жалка издръжка, която я плати, я не.
Сама прецени.

# 3
  • София
Приятелят ти по-добър няма да стане.
Сама прецени дали можеш да отгледаш дете без помощ. Този крещящия, дето пие, го изключи от сметките.

# 4
Ако имаш работа, семейство и дом, остави бебето и го роди. Ако родиш и бащата го припознае, в следващите 18 години ще си зависима от него срещу жалка издръжка, която я плати, я не.
Сама прецени.
За какво точно ще е зависима, че не се сещам?

# 5
Сама прецени.
Да, имам добре заплатена работа, семейство. Майка ми и брата на приятеля ми в никакъв случай не искат да го махам, но според другите ми близки това е най- добрият вариант. Мисълта, че мога съзнателно да го изгубя ме съсипва и не успявам да погледна трезво на ситуацията.

# 6
Никой друг не може да вземе решение за теб, само ти. Аз за себе си дори не бих имала колебания, бих го махнала, но това как ти помага? Хубаво си помисли и като решиш действай!

# 7
  • София
Момиче, опитай се да си събереш акъла, защото нямаш много време. Кой какво иска не трябва да те вълнува. Единствено твоето решение е важно. Детето е отговорност до гроб, поне по нашенските стандарти, за други е до 18 г.
Млада си, а като гледам нямаш бъдеще с този, който наричаш твой приятел. На твое място нямаше да задържа плода, още повече, че този човек може да направи много мизерии в бъдеще, ако припознае детето.

# 8
  • Deutschland
Сама прецени.
За какво точно ще е зависима, че не се сещам?

За решения относно детето. Детска градина, училище, пътуване в чужбина евентуално. И да, в Шенген сме, ама проверки има и то чести.

# 9
Кои са тези толкова много странични хора, които имат мнение за бременноста ти и изобщо за живота ти?
Много е несериозно да очакваш някой друг да вземе това решение вместо теб самата - направо си е бягане от отговорност. Седнете и обсъдете с мъжа и бъдещ баща съвсем спокойно и откровено как виждате отношенията си, ролите на всеки един, притеснения и страхове. И вече на тази база прецени за себе си какво да направиш.

# 10
  • Melmak
Решението е твое, не е на брата на приятеля ти, нито на майка ти. Както решението, така и отговорността е твоя.

Приятелят ти читав няма да стане. Мисли дали искаш и можеш да се справиш сама. Ако да, роди го. Ако не - махни го.

# 11
Щом близките те натискат за аборт, това означава само едно - родиш ли оставаш съвсем сама.
Освен, че ще си самотна майка цял живот ще си вързана за този психопат бившият ти.
И аз бих абортирала при подобни изгледи за такова "светло бъдеще".

# 12
  • София
Дай си два- три дни тишина от всички. Не давай да те натискат за каквото и да е, успокой се и премисли трезво.

Обаче, ако смяташ с бебето ще промениш баща му и всичко ще тръгне по мед и масло - грешиш.
Щом в този момент си сама, в хиляди други ще бъдеш.

# 13
В 11гс не знам изобщо дали някой ще се съгласи да ти направи аборт. За съжаление си в кости ситуация, помисли дали искаш да оправиш нещата с бащата или помоли вашите за помощ и подкрепа. Пожелавам ти нещата да се наредят по най-добрият начин за теб.

# 14
  • София
той започна все повече да се променя, да ми крещи, да се караме, да пие повече

Какво сте му причинили на този човек, за да се промени толкова рязко в лоша посока ? Най-добре за детето е да намерите как да се сдобрите с бащата!

Общи условия

Активация на акаунт