Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 48

• 60 748
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Да. По отношение на потрепванията и аз ги имах и бях решила, че ме е "нападнала" МС, но очевидно е симптом на хашито. При мен продължиха 2 месеца. Между другото направих нещо отново на своя глава. Спрях хормона за 5 дена, при което конвулсиите рязко намаляха и постепенно изчезнаха. Нещо като рестарт.
И аз тръпнех в ужас какво ме напада, споко.  Hug
Явно, в повечето случаи, това също е от Хашимотото.... Плюс режим на хранене, както се оказа при мен и afrikancho.
Имам едни 5кг от втората бременност, с които се боря сума време. И понеже не обичам сладко и не ми е проблем да не го ям, взех че направо спрях захарта. Хляб и тестени обичам, но пък воля имам и реших и тях да не ям. Хем да махна две от най-големите отрови, хем да остлабна. То хубаво, килограмите мръднаха леко, още 3-4 ми остават, обаче като ме нападнаха тия потрепвания и като и afrikancho каза, че е така и се замислих, че явно прецаквам нещо. Откакто ям и въглехидрати /по малко  Mr. Green / съм много по-добре. Обикновено обаче трябват месеци, за да изчезнат напълно.
При мен определено има и дефицити на витамини от група В, това също има значение.
Пия и магнезий.
Явно крайностите никога не са добър вариант. Захарта и тестото може да се отрова, но се оказа, че съвсем без тях не мога  Mr. Green, т.е. аз мога, но тялото ми - не.
Неврологът ми изписа едни сериозни хапчета, които аз не пих. Пия само Милгамма /знам, че е с цианокобаламин и т.н., но или ми помага, или си внушавам, но има подобрение  Mr. Green  Joy/ и магнезий.
Тези дни като се наканя ще отида пак на невролог, е така, от любопитство, да видя какво ще ми каже /пък и понеже на предния преглед ми каза да се явя след 20-ина дни/. Ако някой го интересува ще споделя после какво ме е посъветвал.
Иначе днес на гастроентеролог бях заради разни оплаквания. Попаднах на читава лекарка, знаех всичко, което ми каза предварително /както какви изследвания трябва да пусна, така и останалото, което ми каза/, но се учудих като ми каза, че всичките ми оплаквания може да се дължат на Хашимотото... понеже щитовидната жлеза командвала всичко в организма и едва ли не като тя е прецакана... всичко друго се размества също... мамата си е *бало, ще ме прощавате за езика, но ми писна от тоя тормоз, всеки ден ново двайсе  Twisted Evil Mr. Green
Като си открих Хашимотото през бременността нищо ми нямаше, мислех си, че просто ще пия едно хапче сутрин и толкова. А с всяка изминала година все нови проблеми изникват. Пък съм само на 39, мамка му, ами после...  Mr. Green

# 136
  • София
Момичета, искам като ходя до лаб за изследвания да направя и т.нар кортизол в слюнка, което е 3 пъти - някой правил ли си е, къде и как се събира материал в домашни условия ли...,защото гледам, че едното е късно вечер ? Уж рових в нета, но нещо не можах да намеря инфо каква точно е процедурата.

# 137
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Момичета а къде си правите изследвания? Аз не съм от София, от едно село близо до Елин Пелин съм и ми е удобно в Елин Пелин в лаборатория Рамус.

# 138
Мон, благодаря за подкрепата. Направо се бях отчаяла, а явно повечето от нас имат точно такива симптоми. Аз режим не съм променяла, но ето, че беше същото. Пробвай Седатива. Той е на хомеопатична основа, успокояващо. Правете почивки от б12 и въобще от вит от гр б, защото с нашите объркани метаболизми не можем да бъдем сигурни дали тялото ни изхвърля правилно ненужните количества или съответно дали не се натрупва в организма. Втория случай е лош, защото прекалено високите нива на вит б12 в тялото може да доведе до левкемия.
За кг просто не ми се говори. След втората бременност съм 20 отгоре, което е ужасяващо, но вече се примирих. С диети изтощавах тялото си, а не мърдах  грам. Ясно ми е, че с диетите обърквам и метаболизма допълнително затова просто спрях в един момент. Добре че поне не вървя нагоре.  #Crazy Мъжът ми никога не е правил на въпрос кг и е с мен, но околните не пропускат да го отбележат, което мн ме скапва.  Tired А винаги съм била 55, че и не можех да вдигна кг отгоре. Отвратително хаши.  #2gunfire

# 139
  • София - Варна
Бонгобонго, а проверявала ли си си инсулина?

А тия трептения при мен драстично намаляват с всеки изминал ден на рехидратация, примерно днес са много по-малко от вчера и така нататъка. Ето, в моя случай и на Мон си е от инсулина и загубата на течности и соли, както обясни Камелот.
А при Хашимото си има (въобще при хипер и хипофункция на ЩЖ) си има дехидратация бай дефолт. И дори и да не е е пазил режим човек, малко му трябва явно да се додехидратира.
И като кажат тия лекари, че това (и други неща) са от Хашимото. Ами хубаво, ама да обяснят защо се получава така, да взимаме мерки за дадени симптоми. 
Ето - сега моя позната с Хашимото се поти много преди цикъл (това идва от високите ТСХ и ФТ3 в частност тогава). И така няколко месеца се поти извънредно много. И накрая почнали тия мускулни потрепвания. Ето - тоя случай пак сочи към загуба на течност и соли от потенето.

Та, Бонгобонго, ти пак може да имаш електролитен дисбаланс, дори без да си правила режим. То всички с хипофункция имат в някаква степен. Ето, Камелот обясни как точно такива симптоми се получават заради дехидратация дори при хора без Хашимото.

Венчо
, в Бодимед се изследва кортизол от слюнка. Прави се по 4 пъти. Искаш просто 4-та саливетка.
Скрит текст:
Аз пак да си кажа мнението за изследването на кортизола - според мен е хвърляне на пари на вятъра и излишен стрес. Какво ще ти даде това изследване? С какво ще ти е полезно? Какви мерки ще вземеш след него? Няма да почнеш да пиеш лекарства. Най-много някоя друга билка за надбъбречни или някоя добавка (които повечето съдържат комбинация от витамините, които повечето хора, пием така или иначе).
Ако имаш нещо на ЩЖ, то и това изследване няма да ти е хубаво. И няма да се оправи, докато не ти се оправи функцията на жлезата.

Нушинка, в Рамус само не съм си правила изследване. Grinning
Къде ли не съм ходила преди, с надежда само и само ТСХ да излезе по-нисък Grinning ...
Та в централите на няколко лаборатории, където не се транспортира кръвта. Та в някакви други, които лекарите препоръчват. Имаше една Пролабор до Майчин дом. Там изследванията бяха майка си и баща си.
Мисълта ми е, че навсякъде досега винаги са ми излизали вярни резултати. И вече ходя на най-евтиното, в най-близкия пункт до нас, а и на тия реф. граници, с които си свикнах. Дори да излязат разминавания в ТСХ от повече от единица, сега разбирам, че това го прави цикълът, а не е лабораторна грешка. А и сега виждам, че симптомите ми съвпадат с изследванията, така че досега лаборатория не е грешала, в моя случай поне.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 10:19 от afrikancho

# 140
А пък се чудя дали да не ида да си изследвам инсулина, но и пустото обременяване не е безобидно изследване
Преди години една докторка ми изписа метформин( тогава обаче малко прибързано и ненужно, а просто стандартно ми го изписа да "пробвам', то това оная според която щом имам деца, значи съм окей) и аз се насилих да го пия. Ужасно ми разби стомаха и сега нещо не ща да ходя да се изследвам за ИР. Освен да пробвам изцяло ВМНВ, но...де да знам, това хранене за мен е вид терапия, а не премахва причината и изобщо не знам и аз какво искам всъщност

# 141
  • София - Варна
А пък се чудя дали да не ида да си изследвам инсулина, но и пустото обременяване не е безобидно изследване
Преди години една докторка ми изписа метформин( тогава обаче малко прибързано и ненужно, а просто стандартно ми го изписа да "пробвам', то това оная според която щом имам деца, значи съм окей) и аз се насилих да го пия. Ужасно ми разби стомаха и сега нещо не ща да ходя да се изследвам за ИР. Освен да пробвам изцяло ВМНВ, но...де да знам, това хранене за мен е вид терапия, а не премахва причината и изобщо не знам и аз какво искам всъщност
Мъжът ми има захар на гладно по-ниска от мен. Последно му беше 4.18. При същото това изследване пусна и инсулин на гладно. Излезе 8.8 или 8.9 (2/3-25 - май бяха границите). Писах в другата тема и там ми обясниха, че това според някои автори е леко завишен инсулин, но като цяло не е нещо безкрайно зле. Но ако той има клинични прояви на ИР, като затлъстяване в коремната област, безпричинно качване на килограми (а той има такива!), значи най-вероятно има лека ИР. И изобщо ми казаха, че няма смисъл да го карам да прави обременяване с глюкоза (той има и завишена пикочна киселина). Направо мина сега на тоя режим.
Ако искаш, изследвай само инсулин на гладно.

# 142
Доктор afrikancho, господ здраве, любов и късмет да ти дава!!! Вдигнах дозата и днес не съм имала криза. Много съм щастлива. Мамка му, звуча като бабичка.  Още вчера, като прочетох, че може и да ми е ниска, пих едно 25 още следобед. И днес съм чук. Бодра, но малко ревлива, че май ще ми идва по - рано М. afrikancho, кога да пия хормона според теб?

Относно диетите и слабеенето. НВ ВМХ помага, хора! И работи чудесно! Отслабвам и се чувствам прекрасно, въпреки, че имах огромни съпротиви, заради предимно вегетарианския начин на хранене.

# 143
  • Бургас
Момичета а къде си правите изследвания? Аз не съм от София, от едно село близо до Елин Пелин съм и ми е удобно в Елин Пелин в лаборатория Рамус.

https://www.ofertomat.bg/Paket-3-kraten-kortizol-v-slunka--ACTH- … ODIMED-p5225.html

# 144
  • София

А, впрочем жгмъц, сетих се и за твоето безсъние, което се в появило, когато си спряла тия 25 мкг Т3, които си пиела. Безсъние не си имала тогава, защото ТСХ ти е бил потиснат, близко до 0.
И сега когато е висок отново, най-вероятно над 2, те почва безсънието. И аз съм така. Ако ТСХ ми е под 2, близко до оптималния, спя като пор. Иначе се будя нощем.
Но пък и преди не е било добре това дозиране - със свръх висок ФТ3. Просто явно не си усещала така осезаемо симптомите, идващи от него.

Още няколко дни и ще видя новите стойности, мисля на 15-ти да ида да ме боцнат.
Иначе се усещам и мързелива и сънлива денем.
Иначе имах 2 безсънни нощи придружени с целодневно главоболие, но подозирам, че беше от преумора и недоспиване заради работата, защото след 5 дни почивка вече съм си съвсем добре, а може и да съм прекалила и с кафето...

# 145
Току що проверявам изследванията си
Anti tg 1280 iu/ml- скочили двойно от преди 3 седмици
Anti-TPO-209 iu/ml  -паднал тройно
Какво става  не знам първо като видях тпо-то се зарадвах казах си ето от бременността е нормализират се нещата....Дали може заради високото анти-тг да имам мускулни съкращения,топли вълни и сърцебиене?В 10г.с. ще вляза страх ме е тези съкращение да не предизвикат контракции.Иначе желязо, магнезий,калий,б12 в граници.

# 146
  • София
Понеже ровя за всякакви добавки и ми попадна някакво Златен корен с Ашваганда, някой пил ли го е или поне Златен корен ?

# 147
  • София - Варна
Какво става  не знам първо като видях тпо-то се зарадвах казах си ето от бременността е нормализират се нещата....Дали може заради високото анти-тг да имам мускулни съкращения,топли вълни и сърцебиене?В 10г.с. ще вляза страх ме е тези съкращение да не предизвикат контракции.Иначе желязо, магнезий,калий,б12 в граници.

Ти да не си почнала да пиеш 25 мкг?
Не може от антителата да са ти тия симптоми. Спри да ги изследваш и мислиш. Поне засега.

# 148

Ти да не си почнала да пиеш 25 мкг?
Не може от антителата да са ти тия симптоми. Спри да ги изследваш и мислиш. Поне засега.
Нищо не пия!Ти беше права така каза и ендокринолога тя ми ги назначи.Не ги мисля но тоя си ме пострестна доста, тези симптоми който изброих се засилват с напредването на бременността.Може и да е друга причината не знам...

# 149
  • София - Варна
Може да е от самата бременност нещо.
Спри да мислиш антителата. Ако искаш, след време изследвай пак хормоните. Остави ги антителата. а и бях чела, че тат се вдига повече при бременност при жени с хашимото. Особено през първи триместър.
Не са ти от тях симптомите.
Виж тромбофилията.

Общи условия

Активация на акаунт