Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 48

• 60 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Защо не я поръчаш онлайн? Аз мисля така да направя. Peace

# 406
Скоро ще я има и по книжарниците. Минава малко време от излизането на нова книга до появата й в повечето книжарници.

# 407
  • София
Де да знам що. Мислех, че я има вече.
Днес имам път към книжарница Лексико, ще се пробвам пак.

# 408
  • София - Варна
Здравейте, имам следният казус. Преди точно месец си пуснах TSH, TAT, MAT, Tf3, Tf4. Тогава стойността на  TSH беше 4,74, а на Tf4 16,13. Днеска си ги пуснах пак, като резултатите са TSH 2,07, Tf4- 15,86. И двете изследвания са правени в Цибалаб в една и съща лаборатория. през този месец съм пила само селен, цинк и Б12.  Сега грешни ли са ми резултатите, тогава ли е било сгрешено? Според вас има ли как за месец да падне толкова TSH?
Не е сгрешено. Дори е нормално/очаквано тсх така да варира при жлеза, която не функционира добре, както е в твоя случай.

# 409
Да, ТСХ варира много, дори преди време четох, че варира и в рамките на едно и също денонощие, и то значително.

# 410
  • София - Варна
Да, точно. И сутрешният ни тсх е почти най-висок. Затова гоним стойности поне 2. И при здрави хора варира, но по-малко. А като сме на добра терапия, пак ни варира, но като на здрав човек, малко. А не с по 2-3 единици, както ако не се пие хормон.

# 411
Не знам специалистите в МК Щерев дали са добри, но офертата е много добра.
Преглед + ехография + ТСХ + ФТ4 за 29 лв.
https://www.ofertomat.bg/Pregled-pri-endokrinolog--ehografia-na- … herevv-p4840.html

И в лаборатория Ноневи (също не знам дали е добра) имах страхотна цена за целия пакет щитовидни и антитела (ТСХ, ФТ4, ФТ3, ТАТ и МАТ) - 37 лв.

# 412
Mihaela.L ,TSH 4.74 да не е било около цикъл?  На мен така ми даде по-голяма стойност дори с изпит хормон.

Тая книга и аз я искам, но я няма никъде по книжарниците.
И двата пъти, изследванията  са ми няколко дни след цикъл.

# 413
От вчера книгата я има в "Хеликон" и "Хермес".

# 414
  • София
Аз се занесок до книжарницата от линка на Калина. и веднага я почнах в парка. Лесно се чете и дори захапвам от сложните неща. Минала съм две глави вече.

# 415
Аз се занесок до книжарницата от линка на Калина.

15 лв. ли струва и във физическия им магазин?

# 416
  • София
Не, 20.

Днес за пръв път забравих да си изпия хормончето. Много се зачудих дали да не го изпия като се сетих, но вече бях пила кафе. Та колко време след кафе може да се пие?

# 417
Здравейте! От 4 години имам Хашимото и си правя изследвания два пъти в годината. Лекарката ме гледа на ехограф и се оказа, че щитовидната ми жлеза цялата е във фиброзни повлекла и кисти, които са следствие от заболяването. Някоя от вас била ли е със същия проблем и има ли някакви начини за премахване на тези кисти, било то с разни билки?
И още един въпрос. Как смъквате антителата? МАТ ми е около 700. Pensive

# 418
Аз се занесок до книжарницата от линка на Калина. и веднага я почнах в парка. Лесно се чете и дори захапвам от сложните неща. Минала съм две глави вече.
            И аз си я купих тази вечер.Ще споделя в следващите дни впечатления.
                          Мисля че на Африканчо ще й се наложи доста да обяснява....Simple Smile

# 419
  • Бургас
Tази книга само аз ли нямам желание да си я купувам и чета?
Нищо против книгата, просто отвсякъде срещам нахъсани хора да я четат. И някак ми се отщява. Пише ли в нея наистина нещо различно от обичайните първопричини, последващи дефицити и проблеми или не? Сериозно питам. Някак без да искам бягам от книгите около които има масова истерия, може и да греша обаче този път, затова да питам тези, които вече са я чели: струва ли си? Какво, което вече не знаем е описано вътре?
Благодаря на тези, които ще си направят труда да ми отговорят  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт