Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Някой може ли да осветли положението с осигуровките, ко си приет в чужбина.

# 466
Сваляте приложение от сайта на НОИ,  попълва детето, отива с него и  плаща лично осигуровките си в НОИ ( или родител с пълномощно) за месеците юли, август, а ако академичната година започва октомвРи,  евентуално и септември.  После от унито си взима служебна бележка че е студент, представяте я в НОИ, с пълномощно, и му зачитат здравните за период, зависи от унито - на моя в Холандия с една бележка му зачетоха цялата година, в Германия всеки семестър вадят нова бележка и я представят.

# 467
  • София
Да допълня, че в това уверение от университета трябва изрично да е упоменато, че студентът се обучава в редовна форма, фул тайм, дет се вика. Мен в НОИ няколко пъти ме върнаха и брахме срам в университета, че ги караме да си преправят и допълват документа, ама ей на Simple Smile

# 468
  • Варна
Сваляте приложение от сайта на НОИ,  попълва детето, отива с него и  плаща лично осигуровките си в НОИ ( или родител с пълномощно) за месеците юли, август, а ако академичната година започва октомвРи,  евентуално и септември.  После от унито си взима служебна бележка че е студент, представяте я в НОИ, с пълномощно, и му зачитат здравните за период, зависи от унито - на моя в Холандия с една бележка му зачетоха цялата година, в Германия всеки семестър вадят нова бележка и я представят.
Да допълня, че в това уверение от университета трябва изрично да е упоменато, че студентът се обучава в редовна форма, фул тайм, дет се вика. Мен в НОИ няколко пъти ме върнаха и брахме срам в университета, че ги караме да си преправят и допълват документа, ама ей на Simple Smile

G..D.., Sash, не е ли в НАП? Миналата година една приятелка подава за дъщеря си и И искаха бележката да е преведена от лицензиран преводач. Не знам дали това все още е нужно.

# 469
НАП, разбира се, пиша глупости, моля за извинение.
Нашата бележка също преведе преводач.

# 470
  • дядовата ръкавичка
Присъстват ли родители на изпращането на абитуриентите в училище? Каква е традицията? Синковецът каза, че ако аз съм там, той няма да отиде  Mr. Green.
А, и още едно питане. Полагат ли се стипендии за успех на завършващите дванадесетокласници?

# 471
  • Пловдив
Аз ще ходя утре.
Мойто каза, че ще има родители.

# 472
  • София
И моите не ме искат..

# 473
  • някъде ... тук ...
Не съм и питала за утре. Смятаме да ходим за самата абитуриентска и на другия ден - за избора и награждаването на отличник на випуска (номиниран е и сам пожела да отидем).

Айяла, за кои стипендии питаш? В 1 курс в уни-то ли? 

# 474
  • София
Стипендиите за втория срок,  Айяла,  ще ги дават тези дни в НЕГ,  май за 3 месеца.

# 475
  • дядовата ръкавичка
Русалката ме разбра, за училищни стипендии питах за втори срок  Simple Smile. Благодаря  bouquet
Браво на момчето, ЕлиТ!

# 476
  • някъде ... тук ...
Аз винаги съм си мислела, че си имат стипендии до края на 12 клас и се учудих за коя питаш Simple Smile
Благодаря!

# 477
Ние ще ходим цялото семейство на завършването на 12 клас тази седмица. Официално ще раздадат ДСД дипломите и радостта е голама. Поне засега....

# 478
дори и не ми е хрумнало, че може да се отиде на изпращането /не в абитуриентския ден/ Simple Smile церемония ще има ли?

днес последно го закарах моя син "на училище" и леко ми се стегна гърлото, обичах ги тези 15-20 минути сутрин, прекарани заедно - в small talk, а по-често в сънливо мълчание; после обаче зависнах в дежурното задръстване по жълтите павета, и сантименталността отстъпи  Laughing

бях леко учудена, че темата съвсем замря, а пък идват разни събития тип матури и балове... но изглежда така стоят нещата с порастването на децата, не че не се вълнуваме, ама си станаха големи хора Simple Smile

# 479
  • София
дори и не ми е хрумнало, че може да се отиде на изпращането

И аз така Simple Smile
Моят син почна и работа вчера, та ще иде набързо на изпращането и ще бърза да прави бургери после за обедния ръш Simple Smile та хептен няма какво да правя аз там.

Общи условия

Активация на акаунт