Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 077
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 3 090
Добро утро,

страхотни котаци!  bouquetю

Съгласна съм на 100% с мнението на Сбъдваща и за смените и за всичко.

Жаки, съжалявам , че така са с развили нещата при Миа. В кое у-ще е?

Предната вечер бяхме на японски соба нудълс стър фрай с много зелении, сусам и тъмен гъбен соев сос, а вчера правих пържени чушки с яйца и сирене поръсени с магданоз и чесън. Станаха убиец.
От 2 години не бях намирала такива зелени севрия чушки и се опиянявах от аромата им. Много ги обичам.

Вие пускате ли децата на гости с преспивания при най-добрите им приятели и от каква възраст започнахте?

Последна редакция: пт, 22 сеп 2017, 15:31 от Анонимен

# 3 091
Sesylle, аз теб прекрасно те разбрах, но ти мен - не. Претенциите на родителите спрямо учителите понякога са стократно по-големи от това, което детето им показва и успява да усвои в училище.

# 3 092
Sesylle, аз теб прекрасно те разбрах, но ти мен - не. Претенциите на родителите спрямо учителите понякога са стократно по-големи от това, което детето им показва и успява да усвои в училище.

А аз изобщо не говорех за родителски претенции в случая, а за система на преподаване, изпитване и т.н.

Най-много се "напъват" родителите в начален курс, макар не при всички да е така.
Има го и точно обратното, оставят ги в училище с идеята, че вече нямат грижа за децата си.

# 3 093
Моите преспиват често при приятелчета, както и у нас редовно има деца с пренощуване. От около 5- годишни го правят и съм ОК с това. Според мен правилно е, когато са на гости да спазват правилата  на домакините, както и у нас се спазват нашите правила, независимо кой е на гости. Например аз не позволявам ядене по стаите, смартфон нощем (събирам ги преди вечеря), пиене на кока-кола, хранене след 21 часа, каране на колело и ролери без каска... Гостенчетата са информирани предварително за правилата, ако не ги харесват, могат и да не спят у  нас, няма драми. Моите деца уча на същото- да спазват правилата на домакините. Често след като се приберат, споделят за различия... Ако нещо не успея да преглътна, второ преспиване при същото приятелче не се случва.

# 3 094
  • постоянно
Искам да кажа ..... че ме боли главата днес . Времето ли , магнитни бури ли  ?!? Незнам , но ме боли ,а нямам хапче.

По повод подаръците - оставям сина сам да се оправя с тях.  Миналата година за най-прекрасния учител , който казвам , че трябва да се клонира и да има по един от него във всяко едно училище в ЮК той направи колаж - снимки, проекти , които са правели заедно, изрази  с който  ще го запомни, рисува , писа . всичко с подръчни материали . човека се разплака , а и с него и децата и родителите ....
И досега като го видим  то са едни специални поздравления  с ръцете , то са разрошвания на косата ....Обожават го децата и това си е ! Моят син при него постигна 100% на два годишни теста - искаше да е горд с тях . Няма как да намеря думи да го похваля повече. Учител  с главно У.

Понякога не са  нужни много средства да " засегнеш нерва"  Hug Heart Eyes

Това взема за най добрите си приятели с някой от  които се разделиха и започнаха в отделни училища .

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 20:17 от her_76

# 3 095
И преди демокрацията се учеше на смени /аз в 4-ти и 5-ти клас/ и то не както сега месец за месец, а направо един срок първа смяна, другия срок - втора смяна.

Не е точно така. завършила съм 88 и учехме на смени  месец за месец, + всяка събота
Дори с такъв график успявах да ходя на куп извънкласни занимания.

жаки, тежко е местенето, особенно на по-големи деца. Нашите така ме преместиха и съочениците ми се постараха да ми направят животът гаден отвсякъде. Добре, че съм инат и не се пречупвам.....даже това лято , като се видяхме , съучениците от гимназията, коментара на тези дето най-ме тормозеха, беше "не ми стискаше дори прякор да ти измисля"

# 3 096
Контеса, не е там. Всичко ни харесва на нас, на новото място, ОК сме, само Миа е разочарована, но може би сравнява с предишния си клас и е стресирана от промяната и сблъсъка с много нови характери. Или ще свикне или план Б ще приложим.
В индивидуалнят план само ме тревожи, че няма да има социални контакти с връстници, не ми се иска още повече да става,  как да кажа дистанцирана. Проблемът и е, че е надраснала възрастта си сякаш и е много серизона, такъв и е характера. Сега само за учене говори, чак не мога да я позная, не излиза от Уча се. Пу пу, дано не е само период.
Смешно беше, че още на първия ден и се закачи ухажор, та взе да и пише и да я пита някакви неща, ама нашата отговаряше пак, като темерут и се разкисна работата. Той я пита какво ти е хобито, тя- да готвя... Той, с кой си в компания, с кой движиш, тя - ми с нашите, с мама сме навсякъде. И момъка каза че ще се пишат пак  друг път;)
Тя е супер забавна и умна, спуква ни от смях, но с момчетата е страшно дърво, с поведението си, което е доста хадно, ги плаши явно и досега не е била даже на кафе с някой, а навърши 16 юни...
Той и каза, питай ти нещо и тя- какво ще кандидатстваш и кога ще започваш подготовка 😂😂😂 Яка свалка, а:)
Не се е метнала на мен, аз на 16 вече се бях загаджила с баща и:))) Ама аз го свалих де, той беше страшен борсук:)

# 3 097
Явно и преди и сега има разлики със смените, недоволните деца и родители си остават, както и системата. Интересно от къде сме заимствали, явно не от правилните места.

Местенето е неприятно за децата, аз бях на 10г. когато се преместихме на другия край на България и за мен беше жив ужас. До завършването на гимназията бях аутсайдер, добре, че беше брат ми и неговите приятели, та не бях съвсем сама. За сметка на това от студентските ми години ми останаха най-добрите приятели - утре отивам в Бургас да се видя с една от тях.

# 3 098
Ах,Жаки!

Салата с рукола направих и пържени кренвирши оформени като сърца,с по едно яйце вътре.

# 3 099
Миа много искаш да се преместим, и понеже тръгна с голямата кошница, сега и е тъпо. Втората смяна и кофти базата на самото училище също я напрягат. Класната обаче и учителките по английски и биология много и харесват, та не е само лошо:)

# 3 100
Her,ама той почти си настигнал учителя!Браво,много го харесвам твоето дете.

# 3 101
  • София
Темата за образованието ми е болната Sad
Абсолютно съм съгласна със Сесили, че в училище не ги учат да мислят. Питайте университетските преподаватели! Мъжът ми преподава на първи курс. Дето се вика пресни- пресни му пристигат всяка есен. А студентите му не са глупави! Умни са и имат знания, но не могат да мислят! Преподава на една от най-елитните специалности в БГ, където се влиза с много висок резултат от изпит и имат много кандидати всяка година. Децата ни са много осакатени от образователната система, много. Малцина успяват да излязат от матрицата мислещи и търсещи.

А моят гимназист засега е много доволен от новата гимназия! Все още не ги юркат да учат, та ще видим как ще е. Запознават се с обстановката и преподавателите. Обаче има някои неща, които звучат страхотно - училището е едносменно, има много учители мъже и има млади учители, като един от тях е съвсем млад, току-що е завършил и е на годините на големият ми син. "Мамо, той много се старае!" и децата са във възторг. Моят син дори днес останал в неговият час със съседния клас, защото е имал 6 часа, а часът е бил седми за другата паралелка.  Laughing

# 3 102
Ох, Жаки, дано не се стига до план Б, защото никак няма да е по-добре според мен.
Има време да са сериозни и сами. Сигурна съм, че постепенно ще си намери среда и приятелчета Hug

# 3 103

Светкавица, как така стават в 05.30, за да учат? В кой клас е това?

Миналата година,  в пети говорих с това дете.Но е амбициозно, а живее в отдалечен квартал.
Днес синът ми стана в 7.30, но не му стигна времето за домашни.Изключение е, защото вчера не беше на училище и се събраха двойни домашни, но пак ми изглежда доста натоварено

# 3 104
  • Germany
Жаки, дайте си време и ти и Мия. Промяната е голяма и си трябва време за напсаване, а най хубавото е, че имате бекъп вариант.
С преспиване на гости не съм пускала още децата, защото слава богу не искат. Тук е много популярно, но и двамата  за сега отклоняват поканите.
Аз от 2 дни само се ядосвам. 1во някой ми забърсал колата и дори не знам къде точно се е случило, че на няколко места ходих, а го видях вечерта. Не е много, но не мога да си ползвам застраховката, защото като не знам кой е, застрахователите няма от кой да си върнат парите и ще ни качат сумата другата година. Колата ми е на 2 години и ми стана много криво... После пускайки пералня видях, че в мазето капе от едни тръби. Хазяйна ни е на почивка и се е изключил тел.. С помощта на една съседка извиках някакъв, които отговаря за нашите къщи и днес дойдоха майстори. Искаха да почнат да разбиват от тоалетната за гости на долният етаж, но като им казах, че чувам шум от тръбите горе в банята разбиха 1во там и слава богу проблема беше там. Смениха тръбите и сега трябва да чакаме 2 седмици всичко да изсъхне и да тормозим хазяйна бързо да викне някой да оправи банята. Той е такъв темерут и прави ремонт само, като стане проблем. За 2ри път ни протичат тръби, защото не са пипани от както е построена къщата, демек 40год. Добре, че и двата пъти си бяхме вкъщи и няма големи поражения, защото теча е в мазето, но ще му обясним, че така не може и следващият път може да стане голяма беля. То не може само да си прибираш наема и да нехаеш за подръжката на имота... За капак на малкият вчера пак му се зачервиха очите /бяхме спряли противоалергичното/ и вече съм сигурна, че е алергия, но не мога да хвана от какво. Ще ходим май другата седмица за нови тестове за алергии да търсим причината, но имам подозрения, че е от нещо в училище и не ми е ясно как ще "махнем" алергена...

Общи условия

Активация на акаунт