Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 996
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 3 915
Не съм съгласна със Сбъдваща, особенно по отношение на математиката.
Познавам и ползвам няколко системи за обучение по математика, игрите идват за затвърждаване на материала, но самото обучение не залага на игри.
Проблемът, които не само аз виждам е, че децата нямат основата на която да стъпят. В голяма част това се дължи на пропуски в образованието ( учителите нямат достатъчно време за работа с децата и децата са оставени на самообучение, родителите игнорират домашните , с оправданието , че не им върви по тези или онези предмети). Ако трябва да сме честни, талантите по математика са рядкост  , другото е много работа.

# 3 916
  • София
Страшен кеф ми е да решавам задачи с детето. Бях забравила колко обичам математиката Heart Не че ми се удава особено, но МГ си е МГ, мозъкът ми е промит на клетъчно ниво и в подходящата среда моментално засвири в правилната тоналност Joy Ето това е истински кеф - не те притиска време, няма да те изпитват, няма никакво значение дали ще решиш задачата или не, обаче като я решиш, чувството е страхотно! Е, сега да съм седми клас...

В уча.се материалът е поднесен доста забавно.

И още нещо искам да кажа. Моето уважение към жените, които са избрали да не работят или да работят с плаващо работно време, за да имат повече време за децата си. Има разлика и тя е огромна. Сега го разбирам. Аз всъщност винаги съм го разбирала, но не го бях виждала на практика. Толкова повече време имаме заедно - и за общуване, и за учене, и за всичко. Мислех, че големите деца нямат чак толкова нужда, ама не е така, хич. Трябва да намеря начин и аз в бъдеще да съм повече до тях, дано успея...

# 3 917
Ей, Белинда, баш така си е за домакините.
Наздраве на пиещите!

# 3 918
  • Пловдив
Здравейте.

# 3 919
Мараба

# 3 920
  • Пловдив
Ако някой ви каже колко е затъпяващо да си домакиня е глупак. От както работя светогледът ми се сви. Не мога да гледам филми и да говоря за тях, времето ми за четене се сви, не остава време да ходя на разни места. Изобщо от работа-вкъщи. Свободното време гледам да съм с децата.

# 3 921
Белинда, че ако имаш кой да те издържа кое му е трудното на решението да си стоиш вкъщи? Другото е его и свръх амбиция просто. Тонка, супер е картината, какви са боите, става ли за дете да я рисува?

# 3 922
 Някой ден!

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 20:17 от Анонимен

# 3 923
  • София
Другото е его и свръх амбиция просто.
Вярно е, такава съм. Ако не бях такава, нямаше да съм добра в това, което правя.  Но истината е, че има много добри в работата и ако не съм аз, друг ще я свърши, а децата друга майка нямат. Но пък човек е такъв, какъвто е, важното е да се приемаме.

# 3 924
       Има добри в работата си, има добри в майчинството и домакинстването.
Не всички, които работят са добри в което вършат, но и не всички майки, които са неотлъчно до децата до по-голяма възраст са добри в обгрижването.

Аз съм в отпуск вече повече от месец и точно като затъпяване го чувствам.Винаги в края на отпуските си се чувствам така.Не горя от желание да почна работа, но не заради самата работа, а заради някои сложни отношения и порядки там.Иначе за самата работа ме сърбят ръцете.И наистина, уж повече време, но негласно всички дребни и не толкова дребни ангажименти ми се прехвърлят или пък сама поемам, щото нали, в отпуска съм.Затова баш си затъпявам лично аз.Хубаво беше  с дете във ваканция и мъж в отпуск, пътувахме, почивахме си.Но сега, особено откакто почна училището ми е тегаво и ми се иска вече да работя.

За хобита, четене и забавления си намирам време, независимо дали съм на работа или не.

Най-хубаво е, че сме различни и всеки е добър в различни неща.

# 3 925
  • София
Светкавица, Янтра е с три деца. Прането е повече, готвенето е повече, уроците за преглеждане са повече, въобще всичко е повече отколкото с едно дете. Надявам се, че няма да го приемеш като обида или пренебрежително отношение към майките с едно дете Peace Само обръщам внимание на тази подробност. Тя прави разликата голяма. След 8 часов работен ден няма как да имаш време за хоби и книга, след като къщата чака на нея. Сигурна съм, че мъжът ѝ помага, но пак има разлика.

# 3 926
      О, аз с едно лудвам понякога! Simple Smile

С три е съвсем друго, разбира се, то само да говориш с трима- четирима души е натоварващо понякога.Аз и с две не бих се справила, знам си.

# 3 927
Аз съм от тези, които не обичат да са домакини.
Ако не работя започвам да се чувствам като пълен неудачник.
И грам не става въпрос дали има кой да ме издържа или не.
А и мнението ми за жени, които единствено са успели да хванат някой да ги издържа...и самите те нямат никакви професионални качества...е доста неприятно.

# 3 928
  • Пазете Гор
Според някои футуристи скоро всичката работа на света ще я вършат роботи, а народът ще си стои по къщята, ще хубавее, умнее, ще трупа впечатления и ще отглежда челяд за чудо и приказки. А съвсем още малко след това едни други, още по-напредничави роботи ще поемат и гледането на челядта, та за хората ще остане само задачата да си развиват вътрешното око. По-семплите духом ще си запълват времето с гледане в пъпа си. Кой знае кога точно ше е това, но вероятно нашите поколения ще си отживеят тяхното по стандартната процедура, дето е с повечко бачкане.

Понякога се чудя  - ако имам възможност, кои са първите три робота, които бих си поръчал. Вероятно един такъв, които прибира есенните растения от градината (твърде меланхолично занимание за дейната ми натура), друг за пъхането на одеала в чаршафени пликове (безумна досада ми е тая дейност, не знам защо) и трети, може би най-важен - да сресва и връзва момичешки косички. Всъщност тоя третият, ако не ми го доставят до година-две - хич няма и да ми трябва. Тоя тип сръчност се развива у нежния пол в изпреварващи срокове.

# 3 929
  • София
Oх, нямах за цел да рестартирам старата като света и досадна вече за всички дискусия на тема работещи срещу домакини. Само исках да споделя колко ми е хубаво да имам време да участвам активно в живота на децата си и ми е мъчно, като си давам сметка колко изпускам иначе, като нямам това време.

Куркума, тоя втория и аз го искам! Мразя, мразя, мразя да чаршафосвам пухенки! Искам един робот да готви - така аз ще го правя само за кеф, а не по задължение. Третия...няма пък да кажа Joy

Общи условия

Активация на акаунт