Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 991
  • 4 511
  •   2
Отговори
# 3 930
  • София
Най-депресиращия и затъпяващ период в живота ми беше майчинството. За някои може да прозвучи ужасно, но не се срамувам да го призная. Не мога да вирея седейки вкъщи и без социални контакти. Удържах година и малко, и се върнах на работа. Детето го гледаше прабаба му докато тръгна на градина. И милионер да беше мъжът ми надали щях да се откажа от работата. При това не говоря за някакви амбиции и кариера.

Райче, май в линка пише какви са боите. Не си спомням маслени ли бяха или други. Самата картина е голяма, иска се търпение и прецизност. Не смятам, че е подходяща за деца или поне не и такива под 15 г., но все пак си зависи от детето.

# 3 931
Добро утро!
На мен преди малко ми казаха,че била лесна мойта Triumph .Можела съм да легна да си доспя до 10—11!След като изредих „лесните” неща,които трябва да свърша,ММ реши,че на него ще му е по—лесно,отивайки на работа Bowtie .По принцип ми харесва графика по който работя,че имам време за дом,мъж,дете,мои си неща,но все по—често ми се иска това време да е повече.

# 3 932
Добро утро.
Тонка, хареса ми картината. Мисля до поръчам една за дъщерята 🤔
Нищо не казахте да пътъците, и подходящо яке не ми предложихте, сама ще трябва да се мъча 😆

# 3 933
Добро утро.
Куркума, искам и аз от втория вид- да ми чаршафосва!
За днес нямам никаква идея какво да готвя. Щерката предложи спагети. Ама и тримата обядват по различно време, отделно ако това е за обяд ще трябва да готвя и за вечеря.
Сесил, как е Борис?
Али, а глезенът на ТМ?
Руми, за мен са много хубави, а навярно и удобни обувките.

# 3 934
Мари, от посреднощ за готвене ни почваш. Аз това го мисля към 17 ч., тъй че просто пиши твоето меню, да преписваме  Mr. Green

Белинда, пропускаме вярно, но пък децата се мобилизират. Имам наблюдения над такива, дето майките им ги обгрижват до бала, и ще цитириам Сесил какво ми е мнението  Wink. И не са виновни децата.
Въобще не държа да им вися над главата и да им помагам с домашните. Това си е тяхна грижа, вечер помагам на нещо конкретно, не да им чета и превеждам урока по история примерно.

Забравих да кажа, че и аз си търся обувки- велур, на дебел ежедневен ток  Thinking Никъде ги няма моите обаче  Sad

# 3 935
  • sofia
Добро ви утро. Белинда е много права за времето. Дори и големи, на децата им е необходимо време с родителите.
Райче, мобилизират се, но аз така загубих връзка с родителите си. Изобщо не споделях с тях и просто не сме близки.
Чакам за превръзка и после по задачи, че дребното си затри учебника по български и трябва да поръчам.

# 3 936
Добро утро!

Мари, Борис тази нощ само веднъж ме е вдигнал до тоалетна, иначе не се е оплаквал от болки в стомаха. Преди лягане изпия 2чая с джоджен и беше ок.

Аз трябва да стягам багаж довечера, че утре пътуваме. Още се чудя как да процедирам, дали аз да взема детето от училище и после от нас мъжа и малкия, или те да тръгнат и да минат да вземат мен от работа. Simple Smile Ще го измисля.

И на мен ми хареса картината на Тонка, разгледах и други на продавача и не са лоши.

руми, за тези обувки аз залагам на яке в тъмно синьо. Simple Smile

Аз искам ново пухено яке, но не ми се дават толкова пари. Simple Smile Сегашното вече ми омръзна, иначе не е мръднало за 4г. Качеството си е качество дето се вика и затова не ми се прави компромис.

# 3 937
Добро утро,
аз искам робот който да простира, събира, сгъва и прибира прането. Това и е най-омразната дейност. повече от чистенето на баня.
Относно домакинята - аз съм такава отново от две години, Честно казано ми харесва, имам и социални контакти и време за всички и за себе си. И да, има разлика от времето, когато ходих на работа и тя е в полза на децата.
То преди какво беше - от 8.30 до 6 често и до по късно стоиш в един офис и после препускаш като луд, да напазаруваш, да сготвиш, децата да видиш. Сега имам време за всичко.
По въпроса с милионера, снощи моят мъж много ме разсмя. Той не бил разбрал, че искам да е милионер, ако знаел щял веднага да стане. Мислел си, че искам да сме бедни и влюбени, затова досега не бил станал богат.  Joy Joy

# 3 938
  • София
Не бъркайте време прекарано с децата с обслужване на децата. Това са две коренно различни неща. Права е Белинда! Големите деца имат остра нужда от родителите си. В процеса на израстване пред тях има много въпроси, колебания и съмнения. Имат нужда да говорят, споделят и обсъждат. Имат голяма нужда от опора при трансформирането им от дете във възрастен! А за това си трябва време!

Иначе от роботите - искам един да чисти, ама всичко! Омръзна ми от парцали и прахосмукачки  Crossing Arms

# 3 939
Мари, от посреднощ за готвене ни почваш. Аз това го мисля към 17 ч., тъй че просто пиши твоето меню, да преписваме  Mr. Green
Най- много време ми отнема да измисля какво да сготвя. Кой на диета, кой злояд, кой от работа не се знае кога ще обядва....

# 3 940
Добро утро!

Мари, добре е глезенът на мъжа ми, благодаря, че попита Simple Smile

Начи в момента предпочитам да съм домакиня, честно. Направо ми се такова такованката. Имам торбички под очите, къщата е кочина, добре, че мъжът ми готви иначе щях да съм умряла от глад и преумора. Снощи търчахме да хванем месарския магазин в последния момент, че фризерът вие на умряло. Не ми е кеф. И на всичкото отгоре и двете работни места страдат, защото няма как да се отдели пълноценно внимание и мисъл за две толкова различни неща. Или аз не мога. Не знам. Ама изобщо не ми се работи в момента...(че и по принцип)

# 3 941
 Hug интересна тема сте захванали. Аз тъкмо съм в етап, в който буквално само работя, прибирам се и съм толкова спряла и уморена, че нямам сила дори за социални контакти.  Tired Буквално всеки ден е като предишния. ( е, има и хубави неща, ама като цяло, свързаното с работата е това). Аз самата не знам дали бих издържала да съм си вкъщи обаче, по-скоро ще се побъркам, отколкото да се чувствам добре. Но пък не бих искала и по 8 часа да съм наказана в тоя офис. Ако имам дечица, дай Боже, с радост бих си ги гледала, но тогава  ще съм отдадена на тях и може би ще е различно.

Аз бих си взела робот да ми чисти фурната, това 100%. Може и един, който да се социализира с определени хора, вместо мен. Един да ходи по институции вместо мен и другото ще си го правя сама!   Crazy

И така съвсем не в темата, ама можете ли да ми препоръчате хубаво местенце с хубаво СПА? Харесах си Ястребец финландските вили, обаче..въпреки солените им цени, нямат ни една свободна, егатииии  Naughty

# 3 942
Не ме обиждат категоричните мнения, заклеймяващи домакините, само ще кажа, че светът е шарен, а животът непредвидим. Хубаво е категоричните да се опитват да излязат и малко встрани от зоната си на комфорт и да се сетят, че хора има различни, ситуации различни, обстоятелства различни.
Скрит текст:
Според категоричните квалификации, размятани във форума за жени-домакини и за жени, издържащи мъжете си, ще изляза най-големия боклук, защото съм била и от двете страни. В началото на семейният ни път стана ясно, че вероятно аз ще издържам семейството - изкарвах около 3 пъти повече и то прясно започнала работа по специалността, отколкото половинът на 2 работи, пак по специалноста му. Такава беше реалността тогава, не е имало драми, крачехме уверено към бъдещето, заедно, без да робуваме на стереотипи. Животът се завъртя неочаквано и нещата се обърнаха. Пак няма драми. Ние сме семейство, отбор, силни сме заедно, а не поотделно. И само за протокола - по-жива не съм се усещала, ако и да съм дългогодишна домакиня. Нито социални контакти ми липсват, нито съм с парцала и до печката по цял ден, нито съм недооценена депресирана изоставила се лелка.

# 3 943
  • Sofia
И аз съм на мнение,че по-големите деца имат повече нужда от близък възрастен. Не да ги контролира и обслужва, а да ги изслушва, ако имат желание да споделят, да не изпуснат момента  Peace. Признавам си,че за мен е изключително натоварващо работенето от 8-9 до 17-18 ч. След работа исках да си почина, да си поблея,не да се захващам с вечеря,дете и мъж. Да не говорим за кошмарния трафик и пътуване по час в посока.Ами,не е за мен тая работа  Naughty.Единственото, което ми липсва е екипът, с който работех. Но пък те се разпръснаха по различни организации. А и моето условие е да работя по 4-6 часа.
Ша,погледни демо версията на уча.се и ако ви допадне техният начин на преподаване,се абонирайте!
Моят калпазанин така и не е отворил профила си за тази учебна година  Crossing Arms.
Снощи си посрещнах гостите,нагостих ги и приключвам за тази година,че и за следващата  Whistling.Докато напазарувам,разтоваря,сготвя,подредя,аранжирам...ми се отели волът.За 3 часа масраф  Thinking.И си плюх в пазвата,че не слагам софри за 7-8 човека ежедневно.Щях да избягам  hahaha.Но пък кеф цена няма. Сватовете-доволни,наприказваха се,нагостиха се  Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 09:06 от ДжеНа

# 3 944
Мислел си, че искам да сме бедни и влюбени,

Това ми напомня  един лаф, че когато парите в една къща свършели, любовта си отивала през комина   Mr. Green

Мари, аз измислих:
http://belady.bg/2017/08/16/vizhte-kak-se-pravyat-srditi-kartofi … -speshni-sluchai/

Общи условия

Активация на акаунт