Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 917
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 4 260
2в1, добре дошла!  bouquet

Стискам палци всичко да мине добре за всички нуждаещи се!  Hug

Жаки, в Пловдив  само може да се разходиш по центъра пълен с улични художници и галерии или из Старият град и да се сдобиеш с невероятни картини. Честит нов дом!  bouquet

ЕлиТ, честита нова пералня!

Тонка, браво! Каква скрита лимонка си била? Рисувала картини, шиела гоблени и какво ли още не. Отиде ти имиджа на не-пипаща нищо домакиня  hahaha

Сбъдваща, сподели повече за менюто. И аз трябва да поръчам БГ неща от Торонто за партито на мм другата седмица.

Интересно ми стана споделянето ви за децата и математиката. Чета ви с интерес.

Лек петък!  bowuu

# 4 261
За математиката- от дъното на душата си ненавиждам тази наука.Единствената ми 5 в диплома, но беше петица по милост, защотожбях в повечето науки не само отличничка, но много над отличното ниво.

Към математиката проявих интерес, когато синът ми започна по свое желание да ходи на състезания. Поглеждах задачите, в един момент и на мен ми ставаше интересно.Но добре си живея и без мат, добра съм в друго и не ми пречи.

Цял луд късмет е, че на мързеливото дете, каквото ни се е паднало с мъжа ми можем успешно да си разпределяме ролите на домашни учители.Той е поел мат.и природни науки, аз- Бел, история, руски, английски.Като има нещо да пита, знае чия е компетентността.Понякога се "състезаваме" с мъжа ми, кой е по- добър учител, според оценките на детето.Ама аз повече губя, защото то не харесва моите науки.

# 4 262
Проблеми с математиката в училище не съм имала, както и с останалите предмети.
Чак в университета ми беше ужасно счетоводството, но геройски си взех изпита. Сега отчитам факта, че и на лекции и на упражнения обясняваха отчайващо зле.

Винаги съм мислела, че човек избира и купува картина защото му харесва този вид изкуство и би искал да притежава нещо красиво и стойностно.
Но не би ми хрумнало, че заради проект и цветове...ще търся картина да ми пасва на дивана.

# 4 263
  • София
Конти, не ме бий по реномето! Joy Аз тия неща ги правя за собствено удоволствие.

Мъжът и детето утре ще ходят при свекърите на гроздобер. И мен викаха, но отказах. Не искам да бъда ползвана като работна ръка, а иначе да не ме бръснат за слива. За свекърите говоря, да е по-ясно.
Аз веднага се уговорих с приятелка да ходим при козметичката ни. Ще се пробвам за лазерна епилация.

# 4 264
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ох, Тоня,  защо обясняваш какво имаш  у вас, току ти цъфнали  източннокварталните  чораджии.  Rolling Eyes
 Simple Smile

Ако случайно това стане, ще са първите крадци, които крадат гоблени.
Освен дето не крадат картини (защото не са лесни за продаване, много разпознаваеми са), но ги и повреждат. В Банкя една позната плачеше през лятото, защото им нападнали дома крадци и нарязали всички доста ценни картини, които са в семейството от повече от сто години, както и матраците и диваните, за да търсят скрити в тях ценности. Противна, отвратителна вандалщина.

2 в 1, добре си дошла! Много ми е драго, че "моята" групичка се увеличава.

Когато моите момчета бяха малки, майка беше във вихъра на гобленарския си период. Баща ми всяка есен работеше по Западна Европа, та Вилер  ни беше като роднина. Grinning Тя попита децата ми какъв гоблен иска да им ушие за стаята. Единият си избра въпросните коне, другият - някаква фрегата. Майка ги уши, обаче на децата им мина меракът и сега стоят в един шкаф, наред с други. Периодично изслушвам лекцията колко труд е хвърлен в тях, пък сега никой не им се радва. Но мойта съвест е чиста, аз и тогава не им се радвах и казвах, че не искам да ми шие на мен. Не ги харесвам на стените си аз и това е. Искам си картините. Не ми се гледат пейзажи конфекция, нито бродирани букети, нито дами с букли и бонета от отминали времена. Аз нося модерна душа, не обичам стари неща. Мога да понеса антикварни и старинни предмети вкъщи, само ако са от нашата фамилия, от нашето минало, ако са свързани по някакъв начин с нас, ако в тях има спомен и дух, които са ми мили. Иначе харесвам старинни мебели и предмети на изкуството в естествената им среда - в замъци и дворци, в изложбени зали и музейни експозиции.

# 4 265
Конти, не ме бий по реномето! Joy Аз тия неща ги правя за собствено удоволствие.

Мъжът и детето утре ще ходят при свекърите на гроздобер. И мен викаха, но отказах. Не искам да бъда ползвана като работна ръка, а иначе да не ме бръснат за слива. За свекърите говоря, да е по-ясно.
Аз веднага се уговорих с приятелка да ходим при козметичката ни. Ще се пробвам за лазерна епилация.

Тоня, винаги можеш да кажеш, че имаш да довършваш долния ляв ъгъл от гоблена/картината Simple Smile.

# 4 266
  • Sofia
Изписали сте света днес  Rolling Eyes!
Даун, поглезих ги моите с:
Скрит текст:
1.няколко салати;
2.мариновани и изпечени чушки и тиквички (на жулиени),които пълня с билково крема сирене и печени, натрошени орехи (любимо предястие на свеки);
3.основното беше свинско контрафиле, мариновано в соев сос,запечатано на тиган и запечено в глинен съд със сметанов сос; сервирам го със спаначено пюре и печен картоф във фолио с билково масло. 4.Шоколадови суфлета пекох за десерт.
Съобразявам се кой какво не може да яде, кой какво не може да дъвче и кой какво не обича да яде  Rolling Eyes.
При мен бумти камината, във фурната се пекат пълнени чушки,младежът пише домашно по математика и чака ФИФА 18 да му се инсталира. Идилия...аз чакам да се сготви гозбата и да наливаме винченцето  Crazy.
Гоблени не знам дали харесвам. Не съм виждала от дете  newsm78.
2 в 1, добре дошла  bouquet

# 4 267
  • София
81 нови отговора....няма да ми е възможно да ви изчета, простете! Влизам само да се оплача, че не М, не L, a XL чак ми стана😲 Добре, че не поръчвах по нета...Много гърди, много нещо...Ужас!

# 4 268
  • Sofia
81 нови отговора....няма да ми е възможно да ви изчета, простете! Влизам само да се оплача, че не М, не L, a XL чак ми стана😲 Добре, че не поръчвах по нета...Много гърди, много нещо...Ужас!
Ай стига се прай,че се оплакваш...самохвалка  Crossing Arms. Най-добре XL горнище и XS долнище  Crazy.  Ами, да са ти честити  Hug!

# 4 269
Джена, звучи супер. Може ли повече подробности за тиквичките и пържолите със сметана. Искам да правя такива тази седмица.

Дайте и идея за сандвичи. Тази седмица имаме среща на отдела и аз съм дежурна по кетъринг Wink. Искам да направя сандвичи, защото само някакви пайове от пекарната се мъкнат и ми е писнало.

Аз съм измислила стандартните с шунка, кашкавал и домат, къри яйца с майонеза, бри със сйомга, но ще го правя на пастет, че иначе много скъпо ми идва. Какво друго мога да измисля. 12 човека сме.

# 4 270
Френски щандове имате ли наоколо,  Даун? За френски пастет на филийка се сещам, също тарама , може и маслинов пастет.

Контесо, менюто още не съм го избистрила, но ще е нещо такова...
Плато сирене, кашкавал, луканка
Разядки- кьопоолу, катък с печени чушки, лютеница
Лозови сърмички
Капама
Баница
Цедено кисело мляко с мед/боровинки/смокини/сладко от рози
Содена питка или пърленки непременно.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 17:45 от Анонимен

# 4 271
  • София
Много ви благодаря за пожеланията! Hug
Не очаквах,понеже не съм споделяла конкретна дата...
Почерпете се за мое здраве!

Елени да е жив и здрав баща ти! bouquet
Миднайт тук ли е?Бях заложила на днешния ден за нея.За октомври имам друга дата. Wink
Ети раздвам се,че всичко е под контрол със съпруга ти. Hug
2 в1 добре дошла!   Hug
На математиката у нас много се държи.И знам,че успехи по математика без решаване на задачи няма как да се получат.Всеки преценява дали и доколко му трябва.  Peace
Навремето майка ми шиеше гоблени,голяма страст и бяха.Аз така и не се научих,но никога не е късно.

# 4 272
О да, тарама има, а и пастет има. Ще направя и няколко такива. Ако не ме домързи и мъфини с боровинки ще направя, защото имам много от миналата година.

# 4 273
  • постоянно
Даун,
Бри с "на любимата ти група"  сос и рокула
яйца с крес и горчица
студено телешко с дижон мъстард
Моцарела с домат
бекон , авокадо и домат

използвай франзела или чибата'с

# 4 274
Ренко, почти всички сладкарници работят с готови смеси. Иначе няма как да им излязат сметките за масовата консумация. Когато става въпрос за бутикови торти, изработени за конкретен повод, там и качеството, и цената са съвсем, съвсем различни.

Да,Яна,наясно съм как стоят нещата,пък и работя в „съседния” бранш.Знам,че всичко се прави на конвейер,но пред вид цените им,предполагах,че при тях нещата ще стоят по друг начин Close .
Аз ще  „вечерям” мъфини и айрян и бягам на работа.Блазе ви,за вас е петък,а за мен понеделник Frowning1 .

Общи условия

Активация на акаунт