Закупуване на жилище

• 77 816
  • 699
  •   1
Отговори
# 525
Точно, купува се на зелено, защото имаш избор и може да си довършиш нещата по твой вкус. Стигне ли сградата акт 16 остават само огризките или жилища от прекупвачи със стабилна надценка.

# 526
Здравейте,
Ще използвам темата да потърся мнение по един въпрос - Харесали сме с ММ апартамент на 4ти етаж (5ти за изкчаване, 4ти жилищен). Апартамента е прекрасен, но блока няма асансьор...Младо семейство сме, все още нямаме деца - тепърва ни предстоят тези неща и се чудим как ще се чувстваме, колко ще ни затруднява това...дали някой има такъв опит да сподели?

# 527
Здравейте,
Ще използвам темата да потърся мнение по един въпрос - Харесали сме с ММ апартамент на 4ти етаж (5ти за изкчаване, 4ти жилищен). Апартамента е прекрасен, но блока няма асансьор...Младо семейство сме, все още нямаме деца - тепърва ни предстоят тези неща и се чудим как ще се чувстваме, колко ще ни затруднява това...дали някой има такъв опит да сподели?

През 90-те живяхме с жена ми и месечното ни бебе срещу 4-то районно в София, на последния етаж - те са 4. На мен не ми пречеше особено, сутин на работа, вечер в къщи, но жена ми с количката по няколко пъти на ден до детската кухня,  с чантата с всички негови партакеши за излизане,  с детето, а нерядко и с цялата количка  (нямаше място долу да се остави), нали се сещате какъв купон се вихреше...
Разбира се, човек, особено млад знае и 2 и 200, но все пак... Имайте предвид, тези неща, проблем е без асансьор.
Да не говорим ако си купиш мебел, уред, всичко се носи на ръце....

# 528
Колкото да качвате и сваляте всичко на ръка, от мебели до торбите с пазара, до боклука и детската количка някой ден.
При нас също няма асансьор и семейство от 4-ти етаж оставя количката на бебето на първата стълбищна площадка след входа, явно им е писнало да я търкалят по стълбите.
Като цяло си е неудобство, макар и етажа да не е много висок.
Живял съм на 16 етаж с редовно развален асаньор и знам какво е по стълби нагоре- надолу....

# 529
Живея на третия етаж, един единствен път ми се случи да не работи асаньора и да мъкна количка по стълбите. Ужасно е. Не бих си купила такова жилище съзнателно.

# 530
  • София
Ако имате къде да оставяте количката не е чак такава болка за умиране, предполагам е поне с 20-30% по-евтино от аналогичен с асансьор. Wink

# 531
Не разчитай, че е по-евтино ама изобщо...

# 532
Асансьора си е задължителен, незaвисимо от етажа.. Представете си как се мъкнат колички, мебели и т.н..абсурд. Живяла съм на 14 етаж с неработещ асансьор годиниии... Няма такова неудобство, а и не, не можах да отслабна от едни стълби, хаха Simple Smile Stuck Out Tongue

# 533
Ако имате къде да оставяте количката не е чак такава болка за умиране, предполагам е поне с 20-30% по-евтино от аналогичен с асансьор. Wink
Да, разбира се по-евтино е, няма как - това си е сериозен минус. Вчера говорихме с една съседка - каза, че в блока няма проблеми, всичко си е точно, та предполагам няма да има проблеми с оставянето на количката някъде. А пренасянето на мебели ще е веднъж, тъй че за момента по-сме склонни да го преодолеем Simple Smile Благодаря за мненията!

# 534
Ако не друго ходенето по стълби е доста здравословно. Аз също гледам да не ползвам асансьора за няколко месеца даже си бях изхвърлил чипа за да не се изкушавам Grinning

# 535
Аз съм в малка стара сграда, 3 етаж без асансьор. В общи линии 3 етаж е психологическия лимит на приемливото Simple Smile Като се има предвид, че 1 година мъкнех велосипед до горе, а сега с количката е много тягостно. Ако имаш количка+бебе+покупки - задължително 2 курса. Не знам за вашите колички, но моите бебешки са скъпички, не бих оставила във входа, освен ако няма охрана, което пак не е гаранция.
Като цяло не бих купила подобно жилище, особено над 3 етаж. ...Според мен и цената не е фактор тук.

# 536
+1 съм
Не бих взела никога, без оглед на цената
Дори и за оглед не се качвам

# 537
  • София /Абсурдистан
Ааа не! На времето аз така си отледах детето. Живеехме в много стара кооперация с полуетажи, близо до НДК, то се водеше официално първи етаж, но всъщност беше над доста висок партер, нещо като полуетаж над първи, по съвременните представи е като между втори и трети етаж. Няма друго такова неудобство! Мъкнеш количката с детето, отделно - торби с пазаруване, чанта с бурканчета детски храни и шишета, още торба с неговите принадлежности, а по-късно като проходило дете вече + още една торба със селскостопански инвентар - камиончета и багерчета, кофички, лопатки, форми за пясък и гребла и какви ли не принадлежности за пясъчник. Като стана ученик, мъкнехме на ръце колела, тротинетки и тем подобни дивотийки. Още тогава ми беше нанагорно, хем бях на 20 - 20 +.
А сега, много годни след това, вече болят коленете и гърба, а трябва да се влачат торби от пазара, туби с минерални води  и разни неща за вкъщи все пак. Мислете, че ще настъпи и такава възраст по някое време. Не, не и не без асансьор. Максимум 2 -ри етаж пеша, иначе не.
 Аз също даже не бих и отишла да гледам такова жилще, а какво остава пък да изсипя една торба пари за него.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 16:17 от Unknown_lady

# 538
Ти си на 2ри етаж, а тук се коментира 5ти! Определено е за мъж без деца, защото дори и най-спортната дама ще има дни с дискомфорти, покупки и пр. За малки деца - не!

# 539
Преди живях на 5 ет в панел
Като умре ас поради неплащане, ми идеше да се гръмна
Няколко пъти ММ плаща всички задължения, за да го пуснат
Много е лошо, разберете
Сега зълва ми живее в такъв - бременна, с малко дете на 1 г- едвам слиза и се качва, направо като затворник
Като бях и аз бременна ми трябваха 3-4 почивки да се добера до горе, при все че носех само себе си

Общи условия

Активация на акаунт