Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 763
  • 471
  •   1
Отговори
# 120
Вероятно в началото, когато са оправяли отношенията не е посмяла, сега вече не знае как. И то наистина си е късничко. Страхува се да няма обратен резултат и наистина да я/ги изгони.      
Времево хич не се връзват нещата!
Но истина ли не, аз отговарям на въпрос по принцип - трябва ли да сме напълно коректни, откровени и честни с половинките, особено когато те не са с нас. Мисля, че не!
                 Връзват се. В малък град имаш ограничен брой жилища от които да избираш. Щом има самоучастие и потребителски кредит стига, а такъв  се получава за два дни. Един месец е спала при децата-напълно достатъчно

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 14:41 от cherenlebed

# 121
Stephanie, морални укоримо сте постъпили и двамата. Абстрахирай се за момент от този факт.
Отношенията ви са били влошени за дълго. Един месец не е обикновен семеен скандал, по-сериозно е и напрежението не може да премине от само себе си. Има някаква причина този мъж да се държи провокативно и изведнъж да смени тона. Много малко вероятно е да е просто преосмисляне на ситуацията - това се прави обикновено до няколко дни след проблем.
Трябва да си абсолютно уверена какво е накарало този човек да си промени отношението към теб, за да си поне донякъде сигурна, че такава ситуация няма да се повтори. Чак след това решавай как ще постъпиш със споделянето.

# 122
Не ми харесва цялата ситуация. Мъжът е знаел за застраховките на децата и очевидно е бил съгласен, щом на авторката дохода й е отивал там. Т.е. пари от семейния бюджет, по решение на двамата, са отивали за децата. Мъжът определено си мисли, че децата са подсигурени по някакъв начин. ...
Ама тя авторката с покупката на апартамента си подсигурява децата, подсигурява им дом!!! След това този апартамент пак за тях ще остане. Тя не харчи парите за кеф, а изплаща недвижим имот.

# 123
На мен ми е интересно какво го е провокирало да се държи така. Дали не е било точно това, че тя не участва в семейните разходи

# 124
Момичето от темата се усети, че е хубаво да участва в семейния бюджет. Едва ли е бил толкова затормозен тоз герой, че да е забравил да и каже преди да я подгони.
Струва ми се, че семейството не е финансово притеснено и допускам, че такива теми изобщо не са излизали на дневен ред.

# 125
  • София

... предвид профила на господина, вероятно ще значи, че при голямо забавяне и най-вече при вариант, в който той се досети (елементарно е да се проверят подобни неща в различни регистри и да се разбере)...

Здравейте,

Регистърът по закон е ЦКР, подържан от БНБ (за кредитни задължения и прочие).
На господина няма как да му се предостави официално такава информация, просто поради факта, че той не й е никакъв, няма подпис с нея. За предоставяне на такова инфо се изискват една камара официални документи, подпечатани и подписани от официални органи.
Няма законово основание БНБ или коя и да е банка да му даде/ предостави подобни данни, дори
и в хипотеза (недай си Бог) на нейна смърт. Пред закона не й е никакъв.

Относно съветите Ви за по- добро финансово положение, да Ок са, но според мен много по-спокойна ще е сама, вместо отново да спи на пода или нещо още по-страшно, провокирано от "мъжа й".
И една жена, колкото и деца да има, с насилник (емоционален или друг), с имитация на любов дълго не може, а и не трябва да живее.
Любов има за всички: бедни и богати, женени и неженени, с деца и без деца.
Никой няма право да обижда и тормози другия, и да го поставя в подчинено положение.

Слънчев и приятен ден от мен

Peace

# 126
Аз недоумявам защо вадите душата на жената, че не давала пари за вкъщи? Браво, щом го е постигнала, явно мъжът и печели добре, какво лошо! И какъв е тоя чужд гръб, нали са семейство, или вие мъжа си го броите за чужд?
Противоречиш си. Един път й е мъж и било нормално да я издържа без тя да дава и стотинка, а после не й е никакъв и нямал право на претенции към нея. Явно ом авторката е жена може да се облагодетелства на чужд гръб, но не и мъжа й.
И да, на чужд гръб виси. Има възможност, но не е давала и лев. Мъжа й също може да иска да заделя за нещобстранично, но като знае, че трима човека чакат на него няма как да си го позволи.
Глупости, на чужд гръб висяла.
Жената домакинства и гледа децата !!!
Ако за това и се плащаше, доста повече щеше да излезе отколкото, той дава за разходите.
Тя можеше и да не работи, да мързелува, като голяма част от жените в западноевропейските държави, но не го прави жената. А след развод като осъдят мъжете не само за издръжка на децата, но и за майката, за да не и се налага да работи.
Домакинската работа и гледането на деца не се вижда, но трудът хич не е малък.
Авторке само една майка може да те разбере!!! Жените, които все още нямат деца, няма как да те разберат в момента, като станат и те майки, ще им се изяснят много неща. С дете, когато имаш отговорност, преглъщаш и гордост и всичко.  Peace

# 127
  • София
За мен подсигуряването на втори имот, особено при наличие на дете от предишна връзка, е повече от разумна инвестиция. Не се наемам да коментирам отношенията с мъжа, защото не мисля, че разполагаме с цялата история.
Може и да е тапир, който праща жена си на пода в детската, за да й е гадно, може и проблемът да е и в двамата, а може и да е вдигнал ръце човекът поради някаква причина. При всички положения обаче, е най-добре да научи от първо лице, а не някой случаен съсед да му честити.
Може и да му подейства като спирачка на скандалите и гоненето, може и да се свърши общата драма, но при всички положения по-зле няма как да стане според мен, звучи ми като дъното на историята.

# 128
Вероятно в началото, когато са оправяли отношенията не е посмяла, сега вече не знае как. И то наистина си е късничко. Страхува се да няма обратен резултат и наистина да я/ги изгони.
Всъщност на мен цялата история ми е малко нереална. Кога е спала на пода, кога е решила да купи жилище, кога го е избрала, че и получила кредита newsm78 Времево хич не се връзват нещата!
Но истина ли не, аз отговарям на въпрос по принцип - трябва ли да сме напълно коректни, откровени и честни с половинките, особено когато те не са с нас. Мисля, че не!
На авторката постъпката й е не само долна...
но и допълвайте. Що се отнася до горния въпрос, не е достатъчно да сме откровени. Бих била по-щастлива с един развод, отколкото, за да сме в играта заедно, да играя в театър с безкраен сценарий.

# 129
Не, Мишелин, причината не е била, че не взимам участие в семейния бюджет, но не ми се иска да пиша за нашите разправии. Няма трети човек във връзката ни, също не е това.

Когато дам жилището под наем и си стъпя малко на краката, ще разговарям с него и ще му кажа. А и през това време ще видим дали добрите ни отношение ще продължат.

Трябва да си абсолютно уверена какво е накарало този човек да си промени отношението към теб, за да си поне донякъде сигурна, че такава ситуация няма да се повтори. Чак след това решавай как ще постъпиш със споделянето.

# 130
  • София
Пак ще обърна внимание, че не ни се дава достатъчно информация- както и да го мисля, не се сещам някой заради обикновено скарване от ежедневието и битовизмите, да се държи говеждо цял месец, да принуждава другия да спи на пода в стаята на децата, само защото няма къде да отиде.

Явно, имат проблем във връзката, свързан директно с държанието или действията на жената........или с интереси на мъжа извън домашните. Mr. Green

# 131

... предвид профила на господина, вероятно ще значи, че при голямо забавяне и най-вече при вариант, в който той се досети (елементарно е да се проверят подобни неща в различни регистри и да се разбере)...

Здравейте,

Регистърът по закон е ЦКР, подържан от БНБ (за кредитни задължения и прочие).

Като оставим незаконните методи настрана - не съм имал конкретен такъв казус, но примерно в Агенция по вписванията всеки може да провери дали за някой имот има вписана ипотека, вероятно пише и на чие име е ипотеката. Аз съм проверявал, необходим е само адрес и 1 левче. Как ще разбере адрес - в малко населено място е лесно. Отделно кредитът е теглен от фирма, а за фирмите в търговския регистър има доста подробна информация, включително годишните финансови отчети в които мисля, че се вписват подобни пасиви като кредити и също така са публични отчетите. Има и други регистри, чрез които може да се стигне до подобна информация. Може и наистина да не е достъпна, не съм детектив, счетоводител или юрист - ако сте специалист и гарантирате, че няма как да се разбере - ОК. Аз не мога на прима виста да кажа точно как може легално да се провери, но ми се струва, че ще е трудно да се запази в тайна, ако се появят съмнения от негова страна.

За другото съм съгласен с Вас, но първо не бих прибързано категоризирал някакъв случай като "домашно насилие", нямаме достатъчно информация по въпроса, второ не ми се струва, че самотна майка с две деца (едното от друг баща) без доход и с жилище, купено на кредит, като кредитът е на името на фирма, чиято собственост не е съвсем ясна все още, ще бъде в по-добро положение отколкото като спи на пода. Според мен всеки трябва да се бори за най-доброто за себе си, същевременно човек не трябва да е прекален оптимист и да вярва в приказки - животът не е справедлив и в повечето ситуации няма просто и очевидно "най-добро" решение.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 15:14 от Анонимен

# 132
Да, определено имат проблем във връзката.Обаче, защо бащата не отиде да спи в детската на пода, сърдит?Да обгрижва децата и да се чувства некомфортно? Явно великият диктатор си е спал удобно, защото за него няма друг начин, на който не му харесва , ВЪН!

# 133
Е, то ако още малко информация се сподели, и мъжът накрая ще разбере от форума за новия им имот.
Дано ситуацията се разреши интелигентно и дискретно.
Завинаги не мисля, че може да се скрие, но с едно премерено отношение ще може да спечели още малко време, за да прецени как да действа нататък.

# 134
  • София

Като оставим незаконните методи настрана - не съм имал конкретен такъв казус, но примерно в Агенция по вписванията всеки може да провери дали за някой имот има вписана ипотека, вероятно пише и на чие име е ипотеката. Аз съм проверявал, необходим е само адрес и 1 левче. Как ще разбере адрес - в малко населено място е лесно. Отделно кредитът е теглен от фирма, а за фирмите в търговския регистър има доста подробна информация, включително годишните финансови отчети в които мисля, че се вписват подобни пасиви като кредити и също така са публични отчетите. Има и други регистри, чрез които може да се стигне до подобна информация. Може и наистина да не е достъпна, не съм детектив, счетоводител или юрист - ако сте специалист и гарантирате, че няма как да се разбере - ОК. Аз не мога на прима виста да кажа точно как може легално да се провери, но ми се струва, че ще е трудно да се запази в тайна, ако се появят съмнения от негова страна.

Незаконни методи в таз държава бол. По незаконен начин и с пари, всичко може.
Агенция по вписванията, но и там ще му поискат като какъв на жената иска подобна информация, на база на какво?
Виж, ако фирмата е на двамата ...
Но, да, има информация, публична, но не е толкова лесно тя да се изиска от някой и някой така да я получи (публично),
И да, има фирми, които се занимават с такава дейност, проучване на регистри и прочие, но те клонят повече към частната дет. дейност, и не всичко би могло да им се предостави, а и те не всичко предоставят на своите клиенти,
аз пък нищо не мога да гарантирам (както Вие казвате на прима виста),
В България гаранция няма за нищо, дори и за спазването на самите закони,
П.П. да, тайните трудно се пазят и винаги излизат наяве,
Моят съвет беше тя да пази тайната, докато го напусне (за мен друг вариант няма),

Не смятам, че една жена колкото и финансово да е зависима от един мъж, трябва единствено и само за това да остава с него,
Винаги може да се работи на 2 работи, изход има от всяка ситуация, само от смъртта - не,

Пак поздрави от мен,
Навлизаме в много тъмни дебри,
а решението е много просто,
Но потребителката едва ли ще го вземе и предприеме,

Peace

Общи условия

Активация на акаунт