Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 767
  • 471
  •   1
Отговори
# 105
Какво значение има дали имам семейство, деца и т.н? За мен това е несправедливост, а такива не понясям. Затова споменах фалшив болничен, който се дава, за да може човек да се излекува вкъщи, а не да обикаля по морета.

Имам и други примери за несправедливост, които ме побъркват, но са прекалено лични и ще ги спестя, макар и това да би помогнало за изясняване на позицията ми по темата.

# 106
  • град-държава
Steambg, ти шеф ли си ми нещо!? Нямаш идея какво правя в семейството си, а съвети не давам, на позиция обаче всеки има право.
Свободна си да не ме четеш.

# 107
Аз недоумявам защо вадите душата на жената, че не давала пари за вкъщи? Браво, щом го е постигнала, явно мъжът и печели добре, какво лошо! И какъв е тоя чужд гръб, нали са семейство, или вие мъжа си го броите за чужд?
Противоречиш си. Един път й е мъж и било нормално да я издържа без тя да дава и стотинка, а после не й е никакъв и нямал право на претенции към нея. Явно ом авторката е жена може да се облагодетелства на чужд гръб, но не и мъжа й.
И да, на чужд гръб виси. Има възможност, но не е давала и лев. Мъжа й също може да иска да заделя за нещобстранично, но като знае, че трима човека чакат на него няма как да си го позволи.

# 108
Не че се оправдавам, но когато мъжът ми ме изгони, той всъщност взе решение и от мое име- да напусна дома му. Аз търсих решение на ситуацията, която той създаде. Всичко, което се случва е следствие от неговото решение да ме изгони тогава. Това имат предвид някои потребителки и за това гузната ми съвест се пооблекчи Simple Smile.
Съгласна съм донякъде, че се възползвам финансово, но той не е ангажиран с никаква работа у дома и съвсем малко с децата. Не, че ме оправдава това. Както казах, ще се поправя.Simple Smile

# 109
  • град-държава
Той на практика остави ли те на улицата?

# 110
При така сложените отношения между двамата и възможността да остане на улицата с децата си, авторката много правилно се е ориентирала към осигуряване на собствен дом. Да, не е много коректно да крие от него, особено ако целият й доход отива за кредита, а за всичко останало в ежедневието чака на мъжа си, но пък някои мъже това заслужават. С тази предистория в отношенията им, не бих го жалила или изпитвала особена вина. А и е купила жилище все пак, нещо, което един ден ще остане за децата, не играе на комар!
Не видях той да й плаща кредита.

... но той не е ангажиран с никаква работа у дома и съвсем малко с децата. Не, че ме оправдава това. Както казах, ще се поправя.
Не се престаравай толкова Simple Smile
Ако си наеме чистачка, готвачка и детегледачка със сигурност ще му излиза доооста по-скъпо. да не говорим за любовница Simple Smile
Интересно защо винаги жените го забравяме този момент!

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 13:57 от птица

# 111
Той на практика остави ли те на улицата?

Не, освен това не спря финансово да ни обгрижва. Но аз изтълкувах поведението му, че разбира, че не мога изведнъж да поема всички ангажименти за жилище и деца и за това ми дава някакъв срок, в който да се организирам.

# 112
Той не желаеше да обсъдим ситуацията. Аз опитах няколко пъти и срещнах високомерие, граничещо с арогантност.

# 113
  • София
Мишелин, явно не разбирам...
Бианка, независиво, не 'и е съпруг, тя е имала възможност да постъпи така, защото някой 'и е осигурявал и продължава да 'и осигурява живота, за което както изглежда не заслужава нищо, включително и да му се каже, нищо че тя зависи от неговите пари.

Интересно ми е, защо отминаваш факти, които тя е споделила, само и само да я изкараш силно некоректна?
Ако не е някакъв вид женомразство, то просто никога не си подлагана на унижението да те гонят на улицата, знаейки че няма къде да отидеш, затова си толкова безкомпромисна на теория.

Да ти напомня ли още един факт?- 10 години живеят заедно, а тя чак сега се решава на тази крачка..........

# 114
Не разбирам защо не му е съобщено това за мъжа

# 115
Вероятно в началото, когато са оправяли отношенията не е посмяла, сега вече не знае как. И то наистина си е късничко. Страхува се да няма обратен резултат и наистина да я/ги изгони.
Всъщност на мен цялата история ми е малко нереална. Кога е спала на пода, кога е решила да купи жилище, кога го е избрала, че и получила кредита newsm78 Времево хич не се връзват нещата!
Но истина ли не, аз отговарям на въпрос по принцип - трябва ли да сме напълно коректни, откровени и честни с половинките, особено когато те не са с нас. Мисля, че не!

# 116
Не ми харесва цялата ситуация. Мъжът е знаел за застраховките на децата и очевидно е бил съгласен, щом на авторката дохода й е отивал там. Т.е. пари от семейния бюджет, по решение на двамата, са отивали за децата. Мъжът определено си мисли, че децата са подсигурени по някакъв начин. ...
Щом като има отношение към общите ни дела, дете, съвместен живот, аз уведомявам. Въобще не бих се притеснила да кажа какво е положението. И не мисля, че в така предадената ситуация, основен проблем на авторката е да не би да утежни положението на съпруга си..., ако го осветли, че е закрила застраховките на децата и си е купила жилище на кредит. Той, дали е запознат или не е запознат, има едни и същи доходи и разходи, нали!? Не това ти е страхът.

# 117
Струва ми се, че е най-добре да сме максимално честни и откровени с половинките си по всички въпроси, дори когато сме направили грешка. Но това е, когато връзката ни е изградена на любов, разбиране, желание да останем завинаги с този човек. Повечето връзки съвсем не са така идеални и в повечето случаи човек прави компромиси. В тези ситуации е много трудно да се даде съвет, защото има страшно много неща, които не знаем най-вече за потенциалните реакции на хората, въвлечени в ситуацията. Най-лесният съвет е да се прекрати неидеална (или доста делеч от идеалната) връзка, но когато вече има и деца, нещата стават много сложни, плюс никой няма гаранция, че ще намери по-добра половинка - авторката, ако съм разбрал правилно, вече сподели, че има един развод зад гърба си.

Предвид дадената информация (след като изчетох и другите мнения по темата), според мен за авторката, ако няма други близки, от които да потърси помощ (вкл. финансова), би било най-разумно да се опита да си потърси някаква по-стабилна работа и финансова реализация, с която да е по-независима от материално съпруга си. Ако може да стане в някакво обозримо бъдеще - чудесно, тогава може да му признае за кредита и ще има вариант да се оправи сама както и да реагира той. Ако не може да стане в близко бъдеще, нещата опират до минимизане на щетите, което предвид профила на господина, вероятно ще значи, че при голямо забавяне и най-вече при вариант, в който той се досети (елементарно е да се проверят подобни неща в различни регистри и да се разбере), ситуацията ще е възможно най-лошата. Съчувствам на авторката, желая Ви успех, дано се наредят нещата по един или друг начин!

# 118
  • град-държава
absurT, не аз съм тази, която пропуска важни факти. Тя на улицата не е била. Да, заплашил я е, но не е предприел такива действия. И преди конфликта, и по време, след него също се е държал като глава на семейството им. Тя не е носила финансова отговорност за себе си и семейството с изключение на застраховките за децата. Всичко се е поемало от съпруга. Не е била бита, тормозена, заключвана, не 'е било забранявано, нито е спирана да работи. Не 'и е била отраничена никаква свобода на решения и действие, нито е била принуждавана за нещо против волята 'и.
Тя е успяла да задейства и завърши процедура без негово знание за закупуване на жилище, отделно застраховките, отделно, че тя през всичкото време е била подсигурена във всеки смисъл, отново от него и независимо от отношенията им.
Моята позиция е, че той има право да знае, защото има право на решение дали да се съгласи или да поиска от нея да
да започне да внася в семейния бюджет, след като се е задействала към своята независимост, но с негова подкрепа, докато той е в невидение.
Никаква женомразка не съм. Лъжемразка обаче съм.

# 119
Не се престаравай толкова Simple Smile
Ако си наеме чистачка, готвачка и детегледачка със сигурност ще му излиза доооста по-скъпо. да не говорим за любовница Simple Smile
Интересно защо винаги жените го забравяме този момент!
Не е съвсем така ако трябва да гледаме реално на нещата, според разказа на авторката. Ако той остане сам или най-много и с общото им дете разходите му ще са в пъти по-малко - и за ток, и за вода. Чистачката взема 20-тина лева на ден и няма нужда от нея всеки ден. Бавачката ще е по-сериозен разход само като в много случаи същата и готви, и чисти за някой лев отгоре. А разходите за храна, дори готова от ресторант ще са по-малки щом не е за 4, а за един или двама.
Отделбчно авторката има фирма, очевидно работи, та и тя самата не е 'домакиня на пълен работен ден', та надали на нейния ще са му нужни гореузброените персонажи ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт