Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 30 260
  • 471
  •   1
Отговори
# 90
Down Under, Не може ли да се измисли нещо, консултира ли се с адвокат?

# 91
Не, не съм казала, че няма да се справя с вноските по кредита, ако не е той. Писах, че заради вноските по кредита ще ми е по- трудно да поемам разходи по семейния бюджет.

А ако той пак те изгони как ще се издържаш и ще се справяш с всички разходи, щом сега ще ти е по-трудно да поемаш дори и част от разходите по семейния бюджет?

# 92
  • град-държава
_Bianka__, ако не е със съгласиено на отсрещната страна е точно възползване, без същата да е наясно. Защото мъжът 'и ако знае може и да откаже да участва и има право на това.
Така или иначе историяна се променя според настроенията в темата, с което авторката съвсем ме изгуби. Това, което прави е непочтенно и факт, ако жилището беше на нейно име, той можеше да има претенции, на които има право в случая и най-вероятно щяха да бъдат уважани, ако си търси правата по съдебен път.

# 93
Какво щеше да си потърси, жената току-що го е купила и сигурно ще го изплаща с години.

И освен това не й е съпруг, пред закона не й е никакъв и апартамента не е придобит по време на брак и не е семейна собственост.  Бас ловя, че и той има някакви скрити истории из фирмата си, след като се надува на жена си и я гони когато си реши. Хич не го жаля, няма начин просто.

# 94
Down Under, Не може ли да се измисли нещо, консултира ли се с адвокат?

Мина и замина вече Simple Smile. Тук закона е, че всичко се дели 50/50. Може би с адвокат и дело щях да спечеля, но разходите са големи, а и стреса. Аз можех и за издръжка да  го осъдя, защото бях с диагностицирана депресия, т,е. негодна за работа, ама ... Не искам да се връщам натам, мисълта ми е, че, да, не е много подченно, но не е зле да си има нещо свое авторката.

# 95
_Bianka__, ако не е със съгласиено на отсрещната страна е точно възползване, без същата да е наясно. Защото мъжът 'и ако знае може и да откаже да участва и има право на това.
Така или иначе историяна се променя според настроенията в темата, с което авторката съвсем ме изгуби. Това, което прави е непочтенно и факт, ако жилището беше на нейно име, той можеше да има претенции, на които има право в случая и най-вероятно щяха да бъдат уважани, ако си търси правата по съдебен път.

Не разбра ли, че това няма никако значение? Мъжът е длъжен и точка! Angry

# 96
Постъпваш като всяка нормална и отговорна майка, която си обича децата. И аз бих постъпила по същият начин. Децата преди всичко!!!

# 97
  • град-държава
Мишелин, явно не разбирам...
Бианка, независиво, не 'и е съпруг, тя е имала възможност да постъпи така, защото някой 'и е осигурявал и продължава да 'и осигурява живота, за което както изглежда не заслужава нищо, включително и да му се каже, нищо че тя зависи от неговите пари.

# 98
Мъжът не е длъжен, но е супер, ако може да го прави. Самата аз винаги съм работила и този казус не ме касае, но има хиляди жени, които не работят с години и не съм видяла някой да ги заклеймява.

Да, осигурява я, а после я обижда и тя спи на пода в детската. Ако някой се държи така с мен, никак няма да съм коректна с него. За разлика от авторката обаче, няма и угризения да имам Simple Smile

# 99
Няма нищо непочтено да осигуриш резервен вариант за себе си и децата си. Непочтеност може да се търси единствено, че не му го е казала все още, но без да познаваме характера на мъжа, няма как да кажем. Може да се страхува от него, ако е твърде импулсивен, лесно пали, гневи се и става агресивен.
Как и дали си делят парите за домакинството си е тяхна работа, всяка двойка има свои правила. Щом живеят заедно толкова години, явно са приемливи и за двамата.

# 100
  • град-държава
Тогава си тръгваш, ако си преценил, че живееш с лош и тормозещ те човек. Но кокала явно не е за изпускане.
Няма лошо да си подсигурен и независим и аз не само, че не го отричам, а го подкрепям. Начинът е непочтен, и който не родкрепям.

# 101
Остани още малко в темата и може и да разбереш Bowtie

Много интересен обрат се получи с темата: започна се с "гузно ми е пред съпруга ми" и след първитв подкрепящи мнения, стана на: "благодаря ви за подкрепата". Къде отиде гузната съвест?

Ужасни много се дразня на хора, които ощетяват. В това число и тези, коити пускат фалшиви болнични...

# 102
Мишелин, имаш ли семейство, деца? Вероятно не, след като основната ти мисъл в живота е да не ощетиш мъжа си Simple Smile

# 103
  • град-държава
Бианка, не е към мен, но аз имам семейство и дете и за 11години заедно, преминали сме през много, но още не съм намерила причина да излъжа съпруга си за да се възползвам от него и възможностите му. Мога да разбера ако има насилие от всякакъв тип и ситуация, в която нямаш нито лев, нито възможност да изкараш, за да се спасиш.

# 104
Вермилион, говорех за финансово споделяне на всичко. Бившият ми съпруг заживя с мен в мое жилище, обзаведено. 10 години живяхме там, а аз внасях повече пари. Емигрирахме и аз продадох три апартамента, за да купим къща тук. При развода трябваше да му платя значителна сума, която според мен не му се полагаше. До тогава, смятах че е редно да споделям каквото имам, сега не мисля така, защото ако той утре има деца, те ще получат част от моето имущество, което предпочитам да остане за моето дете.

Никой не встъпва в брак с идеята за развод, но сега си мисля, че трябва по-прагматично да се мисли.
И мъжът ти не е постъпил почтенно с теб, определено. Това, което си направила отива отвъд споделянето, защото си оставила себе си без подсигуровка. Ние също живеем в мое жилище, мъжът ми има свое, но аз нямам принос в неговото, нито той в моето. И никога не бих си продала дома, за негово или "общо благо", ако това оставя вариант, някога да се озова на улицата. Точно, защото се случва всичко и никой не е застрахован. Домът ми и работата са моята сигурност на първо място.
Желателно е един човек да е самостоятелен и независим, що се отнася до собственото му оцеляване, но случаят на авторка е малко по-различен.
Едно е да си купиш чанта, изобщо да вървиш с ежедневни разходи и да не се отчиташ. Представям си обаче една обратна ситуация, в която мъжът ми да си купи яхта, докато не внася в общия бюджет примерно. Да дърпа от същия за вноските по кредита, да живее в моя дом и на финансите, които идват единствено от мен, защото и на яхта няма да останеш бездомен, нали така 😆, а в същото време е пропуснал да ми го сподели.

Да, много мъже издържат семействата си, включително и моя, аз работя, но той така вижда нещата и не разчита финансово на мен, което не означава, че не допринасям за семейството финансово, но аз уважавам труда му и това , което прави за семейството ни. Карали сме се и сме имали своите трудни моменти, но просто не правя нещата зад гърба му и не бих могла да ги направя така. Вярвам, че той също не ги прави по този начин. За мен е отвратително.

Надявай се, вярвай! Имаш подарен дом , ама отричаш дамата от темата да си купи свой! Твоят така успешен съпруг живее при теб и ти внимаваш какво внася и колко? Не давай съвети!

Общи условия

Активация на акаунт