Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 737
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
Да, Жълто Цвете е права.

# 151
Явно грешно съм разбрала. Извинявам се.

# 152
Застаховка "живот" на дете ? Не страдам от някакви суеверия, но не ми се струва идеално решение ако искам да разполага детето с ъс спестявания когато порасне. Мисля че показва известен негативизъм в мисленето. Има други финансови инструменти.

# 153
Не, застраховката е в случай, че при мен настъпи край на живота ми, парите да се изплатят на децата.

# 154
Е, защо толкова те е страх, че си закрила застраховката (а, тя била и твоя, начи още повече) и си ползвала парите. Може и да си сгрешила, но постъпката ти не е генерирана самоцелно, а е последствие от неразбирателствата и нестабилността във връзката с приятеля ти. Ако нямахте проблеми и "гонене", щеше ли да търсиш пари, теглиш кредити да се спасяваш.
Имате вина и двамата, така че за мен трябва, колкото е възможно по-скоро да говориш с приятеля си за това.
Защото става малко работата "гузен негонен бяга".

# 155
  • Бургас
Терзанията са, защото тя не му е казала, че ги е изтеглила и вече няма застраховки.
А не са ли и защото вече ще и се налага да живее с немалка тайна от човек, когото обича уж?!  Wink 

# 156
Абе, хора, поставете се на мястото на мъжа и кажете дали ще ви е приятно да разберете, че половинката ви заделя тайно едни пари, докато вие издържате цялото семейство...

# 157
Терзанията са, защото тя не му е казала, че ги е изтеглила и вече няма застраховки.
А не са ли и защото вече ще и се налага да живее с немалка тайна от човек, когото обича уж?!  Wink 

Ужас направо!!! Ма то така може ли да се живее изобщо  Mr. Green Mr. Green

Няма какво повече Да се развежда !  Mr. Green

(Към авторката - това беше на майтап, не към теб, те знаят към кои)

# 158
Равноправието в отношенията и между мъже и жени, е химера. Ясните, открити, искрени отношения са едно, но нито аз му държа сметка как си харчи парите и дали има отделни сметки, нито той на мен. Че аз имам дете, което не е негово, ако реши утре, че не иска да живея при него, аз и детето оставаме на улицата, защото съм вярвала във "вечната любов". Моят половин знае, че си заделям пари и не се интересува. Домакинството ни е общо, той дава повече в пари, аз давам повече в правенето на къщата да е дом и всички да се чувстваме уютно в него.
Мъжете и жените не са равни и в това няма лошо, за една и съща професия един мъж взема повече пари от една жена, въпреки всички приказки за равенство.

# 159
Леле, колко жени смятат, че е нормално да лъжеш мъжа си.

# 160
  • Бургас
А не са ли и защото вече ще и се налага да живее с немалка тайна от човек, когото обича уж?!  Wink  

Ужас направо!!! Ма то така може ли да се живее изобщо  Mr. Green Mr. Green

Сигурно може за едни, за други  - не; авторката да си отговори на въпроса, това си е нейният живот и нейните решения...Гузната й съвест все пак я кара да пусне тема, а тук начин да я "приспи" няма да намери.

# 161
  • София
Леле, колко жени смятат, че е нормално да лъжеш мъжа си.
Аз също съм шокирана, честно казано.

# 162
Абе, хора, поставете се на мястото на мъжа и кажете дали ще ви е приятно да разберете, че половинката ви заделя тайно едни пари, докато вие издържате цялото семейство...
Ако съм я гонил няколко пъти на улицата и съм я карал да спи на пода и тя въпреки това не си е подсигурила резервен покрив, за да подслони децата, когато я изритам следващия път, ще помисля, че няма грам мозък.

Няма да съм ок, разбира се, в случая говорим за човек, който иска да я подчини и командва живота й. От тази гледна точка няма да съм съгласна да има каквото и да е, където да може да се скрие, защото така ще я държа в ръцете си.

Мишелин, разбирам мнението ти и за връзка с нормални отношения за мен също е абсурдно да има подобни лъжи. Лично аз не бих стояла в такава връзка, в която ми се налага да лъжа, но тя е избрала да стои в нея, така че трябва да се бори да оцелее о някакъв начин, защото има и 2 деца (да не забравяме, че едното не е на мъжа до нея), за които трябва да мисли.

basila, равенство значи да имаш участваш с равна тежест в решенията, които касаят теб, домакинството ти, децата ти, т.е. ако не си съгласна с нещо да кажеш - Не. Неравенство е, когато единият решава, а другият се подчинява.
Но не става дума за мерене на пари и сила.

# 163
  • София
Леле, колко много жени смятат, че да гониш жена си от дома и да я принуждаваш да спи на земята в детската стая пред очите на децата, едно от които собствено, не е психически тормоз?

Просто на Стефани ѝ се е задействал майчинския инстинкт, а вие тука я изкарахте лъжкиня, измамница и използвачка!

Ами не мога да се поставя на мястото на мъжа!
Мойто магаре (разбирай съпруг  Wink) знаеш ли колко пъти ме е ядосвал? Идело ми е да си хвана шапката и децата и да се махна! Но никога не съм си мислела, че мога да го накарам да спи на земята в детската! При това, ако го изгоня от семейната спалня, въобще няма да спи на земята, а на удобно легло в стаята на големият ни син, който почти се е изнесъл от дома и си идва много рядко. Обаче аз знам, че изстине ли веднъж леглото от неговата половина, няма връщане назад! А този човек цял месец мъчи жена си, не желае да изяснят проблема и изведнъж решава да даде заден! Просто тя през това време е намерила начин да се оправи някак си и сама, а сега излиза, че мами!
Е, никога няма да мога да се поставя на мястото на мъжа, никога! Не и в тази ситуация!
А пък ако тя не беше намерила някакво решение, тука половината форум щеше да й се кара, че мухла и че не осигурила децата си с дом! Бас държа!

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 18:55 от Жълто Цвете

# 164
Не, не съм казала, че няма да се справя с вноските по кредита, ако не е той. Писах, че заради вноските по кредита ще ми е по- трудно да поемам разходи по семейния бюджет.

Разбирам защо си скрила, че купуваш апартамент предвид ситуацията. Обаче това изречение, което повтори 3-4 пъти ми се набива на очи. Ако те разбирам правилно всички пари, които изкарваш отиват по покриването на кредита или остават съвсем малко. Ако пак се разделите с какви пари очакваш да живееш в такъв случаи? Бащата сигурно ще дава издръжка за общото дете, но силно се съмнявам да издържа теб и първото ти дете. Ако правилно разбирам ситуацията имаш доста по-голям проблем от това, че тайно си купила апартамент - ти си напълно финансово зависима от този човек, въпреки че си работеща. Покупката на апартамента изобщо не е разрешение на ситуацията при теб, даже я е задълбочило. Ако те изгони би могла да отидеш под наем доста бързо, но ако не ти остават пари за останалите неща от първа необходимост си в голяма беда. За мен си постъпила определено глупаво с тази покупка. Да беше използвала сумата да натрупаш спестявания или да повишиш личните си доходи до нормално ниво щеше да е далеч по-разумно решение. А ако те изгони пак някакъв апартамент под наем все щеше да се намери като временно решение. Обмисли пак заслучава ли си да задържиш апартамента или е по-добре да се опиташ да го продадеш и да спестяваш или изкарваш повече пари.

Общи условия

Активация на акаунт