Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 757
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
Аз постъпвам честно докато и с мен са честни и открити. Вече правих грешката при пълна некоректност аз да бъда тотално честна и това доведе само до лоши последствия. Отсега нататък съм супер коректна и честна, ако и насреща е същото.  Иначе - твърдо не. Но който не се е опарил, не знае какво е.

# 196
  • град-държава
Разбира се, че няма възрастен, дори и дете, които да не са се опарили. И са ме лъгали, обирали, предавали и т.н., но тези хора са вън от живота ми още към дадения момент, а аз просто си казвам - трябва ли да бъда като тях? Ами не и продължавам.
Не казвам, че съм самата добродетел(дори напротив, харкатрерът ми е абсолютно непоносим), но което намирам аз за правилно и неправилно - следвам. На първо място заради себе си, било е преди да имам съпруг, семейство и дете, било през етапите, които съм преминала до този момент, стремя се и да бъде напред.

# 197
И аз бях така. Simple Smile

Интересно ми е като не си се развеждала, с деца, с общи имоти, проекти и т.н. как си представяш, че можеш да го направиш за 1 секунда и да елиминираш човека завинаги от живота си? И хайде ти си си бяла и добра, приключила с лошото и с лъжите. Глупости и то на търкалета. Раздяла и развод отнемат време, през това време колко още номера може да ти врътне партньора - хохо. Но то отстрани е много лесно, като не си се пържил така Simple Smile Пък от това, че си седиш честна и отговорна, когато те мамят, само губиш, и то много. Колко да си чиста после пред съвестта ти, като са те изиграли кофти, не знам.

Ама и аз едно време вярвах само в доброто и бях страшно наивна. Това, че те е излъгал някой приятел или роднина или те е завлякъл с някаква сума пари е едно нищо. Тях наистина можеш да ги зачеркнеш на момента. Но не всичко е така лесно в живота.

# 198
  • град-държава
Мисля, категорично подчертах, че последното нещо, което съм е бяла и добра, затова ще те помоля за повече увежение, особено след като разговарям нормално и добронамерено с теб. Иначе си бъди такава, каквато искаш и след като се чувстваш добре със себе си, мен не ме засяга. Или поне, докато по някакъв начин животът не ни срещне и не постъпиш с мен като абсолютен боклук. И да, лесно се изхвърлят хора от живота ти. Най-вече, когато са такива, каквито споменах, а с това определено имам опит. 😉

# 199
Така е, много е лесно, ако не ти е съпруг или баща на децата. С това нямаш опит, дано и да нямаш, но няма как и мнение да дадеш Simple Smile

# 200
  • град-държава
Мога да давам, каквото си поискам мнение. Ти можеш да не четеш и да не взимаш под внимание същото.

# 201
Моралът се състои не в това да излезеш и да кажеш "аз съм бяла и добра". А да действаш като "бяла и добра". Никой не го интересува в крайна сметка какви са били подбудите за едно добро дело (особено деца). Мъжът явно е воден от егото си щом "наказва" по този безсилен начин. Жената, авторката е виновна единствено в страха си да е открита, но не е направила нищо неморално или злонамерено.
В живота има нюанси и на бялото, и на сивото, и на черното. Особено, ако са замесени деца.

# 202
Така е, има доста заплетени ситуации, в които почваш са да се чудиш кое е правилно понякога.

# 203
  • София
Моралът се състои не в това да излезеш и да кажеш "аз съм бяла и добра". А да действаш като "бяла и добра". Никой не го интересува в крайна сметка какви са били подбудите за едно добро дело (особено деца). Мъжът явно е воден от егото си щом "наказва" по този безсилен начин. Жената, авторката е виновна единствено в страха си да е открита, но не е направила нищо неморално или злонамерено.
В живота има нюанси и на бялото, и на сивото, и на черното. Особено, ако са замесени деца.

Точно!

# 204
Vermillion, не мога да разбера двойния аршин, с който мериш. Нееднократно си казвала, че мъжът ти издържа семейството ви, пък ти твоите пари си ги харчиш за каквото прецениш. Казвала си и друг път, че преди време си била непрекъснато по фризьорски салони, хубави дрехи, чанти и т.н.
Тук имаме майка на две деца, която също си харчи сама своите пари. Не ги харчи за собствени глезотии, а за да осигури дом на децата си. А веднага бе наречена използвачка...каква точно е разликата между теб и нея - само във факта, че мъжа й не знае. Само, че при неговия характер и поведение, смятам че е разбираемо, че не му е казала докато са се карали.
П.С. Жилище в малък град спокойно може да се изплаща с разходите по фризьор и дрешки. Едва ли вноската е повече от 400 лв.

# 205
  • София
Мисля, категорично подчертах, че последното нещо, което съм е бяла и добра, затова ще те помоля за повече увежение, особено след като разговарям нормално и добронамерено с теб. Иначе си бъди такава, каквато искаш и след като се чувстваш добре със себе си, мен не ме засяга. Или поне, докато по някакъв начин животът не ни срещне и не постъпиш с мен като абсолютен боклук. И да, лесно се изхвърлят хора от живота ти. Най-вече, когато са такива, каквито споменах, а с това определено имам опит. 😉

Не понасяш нито да ти противоречат, нито да имат обратно на твоето, мнение. Peace
Не можеш да приемеш, че ако не си преживяла нещо, убеждението, че ще постъпиш едикакси, е само теоретично предположение.
Но, по- добре така, отколкото да се срещнеш челно със ситуацията на авторката.

# 206
Не се гордея с постъпката си, но няма смисъл да се тормозя и самообвинявам. Аз съм си напълно достатъчна за да си вменявам вина.

За това благодаря на жените, които ме подкрепиха, защото така погледа ми стана обективен. Виждам си не само моите грешки, но и неговите. Всъщност благодаря и на жените, които не ме подкрепиха. Те също много ми помогнаха.

Имам нужда от малко време и ще изчистя ситуацията.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 22:46 от Stephanie

# 207
  • Варна
Предполагам, че авторката не е споменала нищо около кредита и покупката на жилището, защото се е притеснявала, че мъжът може да я осуети. Рано или късно той ще разбере, да, но вече всичко е свършен факт. Действала е в интерес на себе си и децата си, за които един ден ще остане това жилище. Аз лично някак не мога да я съдя. Последствия сигурно ще има и ще си ги носи тя, но това е премерен риск.

# 208
В този случай няма бити и убити, Птица. Интерекно защо авторката в такъв случай не се спасява бързо от лошия насилник?
Авторката си каза защо - не е имало къде да отиде с децата. Затова във времето, в което е спала на пода в детската стая, е взела решение да изтегли кредит. Защото е искала някаква сигурност. Междувременно са се сдобрили и понеже той се държи повече от добре, тя чувства вина, че си е купила жилище. А не трябва. Обстоятелствата са били такива, постъпила е според тях. Дано повече не я гонят от вкъщи, но ако се случи, то вече ще има къде да отиде и няма да я питат защо го търпи. А той пък, като знае, че тя има къде да отиде и не е зависима от него изцяло, може и да се замисли първо, преди да ѝ покаже вратата.

# 209
Според мен щом нямате брак и не си защитена, при предположение, че той има склонността да те гони, с пълно право си преценила да се подсигуриш с децата,  даже ако не го беше направила би било много наивно от твоя страна. Не си грешна. Да ти беше дал сигурност с брак или да не те беше гонил. Всяко действие или бездействие си има последствия. Кажи му и това като му споделиш за кредита и той се разлюти.

Общи условия

Активация на акаунт