Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 739
  • 471
  •   1
Отговори
# 180
Божкее, все с нещо се била провинила...
Виновна е, разбира се! Те и онези, дето ги пребиват редовно, че и убиват, са си сами виновни, мдам...

# 181
  • град-държава
В този случай няма бити и убити, Птица. Интерекно защо авторката в такъв случай не се спасява бързо от лошия насилник?

# 182
Виновна е, разбира се! Те и онези, дето ги пребиват редовно, че и убиват, са си сами виновни, мдам...

Не твърдя подобно нещо. Просто не може винаги мъжът да е виновен по подразбиране. Липсват детайли, а вие се хванахте за двата реда, описващи отношенията им...

# 183
  • София
Няма да коментирам моралната страна на казуса, а само да попитам - нали кредидът е на нейно име и тя си го изплаща?

# 184
  • София
... Но до скоро отношенията ни бяха напрегнати. Той ме гонеше от жилището си и аз около месец спях в детската стая при децата, на земята. Тогава взех това решение... След това ми се извини, искрено и ми обясни всичко. И аз му простих.
Но вече процедурата беше задействана. Сега нямам смелост да му кажа.

Авторката нищо не е извъртала, нито променяла. Това е цитат от първия пост, който не е редактиран. Това и сами може да видите.

А, така! Вече никакви жертви на домашно насилие да не се оплакват в този форум. Няма да срещнат съчувствие и разбиране ooooh!

В този случай няма бити и убити, Птица. Интерекно защо авторката в такъв случай не се спасява бързо от лошия насилник?

И какво като няма бити и убити? Душата боли повече от тялото! А децата да гледат такъв модел на семейство е просто върха Thinking

# 185
Потребителски. Изплаща го тя, защото може са си го позволи. Не участва в разходите по семейството

# 186
Какво значи не участва "в разходите на семейството"? Обичта, любовта, грижата за семейството, дома, децата са много по-скъп и ценен "разход", отколкото всичките пари на земята. Щом са живели толкова години заедно, явно мъжът не е имал нищо против. Ако е имал, вместо да се стига до наказания от описаните от авторката, е редно да си говорят. Това е редовно във връзките – единият очаквал едно, другият друго. И всеки чака другия да се сети. Ми говорете, бе хора. То никой не е длъжен да е в главата на другия.

# 187
А дрешки на децата кой купува? Най-вероятно тя. Може да не дава за ток, вода и парно, но със сигурност купува повечето нужни неща за децата, а и в хладилника сигурно внася. Това "давам-не давам" е доста относително, нали знаете. Да не се окаже, че ако почнем да разчепкваме по пера, тези, дето най-много шум вдигат в темата, най-малко внасят в домакинството.

# 188
И как се наемате да твърдите, че давала за нещо си? Тя уточни, че семейството се издържа изцяло от половинката й...

# 189
Участвам с "Не"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Просто нямам думи ...
За кое нямаш думи?
Ако не си съгласна с дадено решение, което мъжът ти иска да вземете и касае семейството ви или децата ви, но ти имаш много по-логични аргументи против него, какво толкова странно има, че няма да дадеш съгласието си?

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 20:08 от Не се сърди, човече

# 190
  • София
Мишелин, разбрах, че нямаш деца. В такъв случай няма как да разбереш как точно се мобилизира една майка, когато инстинктът й говори, че децата са ѝ застрашени. Това е ирационално и благодарение на това оцелява поколението. В противен случай човечеството днес нямаше да го има.

Vermilion, ти имаш деца. Май имаш и дъщеря? Представи си я в това положение, но си представи, че теб те няма и няма как да ѝ помогнеш. Дай съвет на авторката от тази гледна точка. Авторката не споменава за роднини и близки наблизо, които да ѝ се притекат на помощ в такава ситуация. Допускам, че може и да има, но да не желае да ги тревожи и да държи сама да се оправя в живота без да ги въвлича в проблемите си.

# 191
Лиъм е мъж. А това с не-то, мисля, че се шегува.

# 192
Има около шест хиляди теми, в които се начуква канчето на разни моми с невероятен правопис, но минимум два породени памперса, как трябва да си вземат багажчето и да изчезнат вед-на-га от простака-мъж, нищо, че твърде очевидно не могат себе си да гледат, камо ли и децата си. Една жена решила да си върже гащите, преди да тропа по масата, и то съвсем нормална, работеща, мислеща и се отплеснахте, че само шутове и шамари са насилие. Брях!

Хич не мога да се поставям на мястото на никакъв мъж. С моя живеем в мой личен апартамент, и когато се е случвало да се скараме зверски, АЗ си паля колата и заминавам на разходка. Не бих и не мога да изгоня котка, камо ли близък човек.

Самата тя си каза, че ще сподели с мъжа си когато си уреди нещата. Какво повече?

# 193
  • на правилното място, в точното време
Абсолютно никакво значение няма факта, че получаваш подкрепа в някой форум. Всеки коментира и съветва от своята си камбанария. Тук от години се изявяват потребителки, за които мъжете са единствено източник на доходи, без права, само с отговорности. Личните мъже са идеални, с мнооого високи доходи, помагат, на моменти поемат и цялата домакинска работа+ 24/7 грижа за децата.
За мен е нечестно не факта, че си купила жилище. Това е чудесно, подсигурила си децата и себе си. Но е факт, че живееш на негов гръб. Ако той не издържа семейството ви, апаррамент ще купиш друг път.  И казваш, че Ще внасяш вече в общия бюджет. Ще е в необозримото бъдеще. В момента, в който кажеш за жилището, както и да го поднесеш, може да ти се наложи да се изнесеш и да поемеш цялата издръжка+ кредита.  Подкрепата в разни форуми няма да ти осигури издръжката и кредита.

# 194
  • град-държава
Жълто Цвете, надявам се, че ще успеем на първо място да я възпитаме, като честен и открит човек. Не бих искала да върши подобни неща. Аз съм оцеляла до този момент без да лъжа и да постъпвам подмолно и за мен ще е истински успех, ако дъщеря ми се справя с живота си в бъдеще време, опирайки се на тези принципи.
Както вече казах, можех да проявя разбиране, ако жената е тръгнала да се спасява през глава, но такова нещо няма и аз лично не мисля, че е тормозена. Тя и го отрече в началото на темата.

Общи условия

Активация на акаунт