Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 743
  • 471
  •   1
Отговори
# 165
basila, равенство значи да имаш участваш с равна тежест в решенията, които касаят теб, домакинството ти, децата ти, т.е. ако не си съгласна с нещо да кажеш - Не. Неравенство е, когато единият решава, а другият се подчинява.
Но не става дума за мерене на пари и сила.
Е, аз това смятам, че трябва да се подразбира и да е нормално в една двойка. Но, да, права си – хората имат различни причини да са заедно в една връзка.
Разбира се, че не е ок да лъже, за мен така още повече усложнява нещата.

# 166
Равноправието в отношенията и между мъже и жени, е химера. Ясните, открити, искрени отношения са едно, но нито аз му държа сметка как си харчи парите и дали има отделни сметки, нито той на мен. Че аз имам дете, което не е негово, ако реши утре, че не иска да живея при него, аз и детето оставаме на улицата, защото съм вярвала във "вечната любов". Моят половин знае, че си заделям пари и не се интересува. Домакинството ни е общо, той дава повече в пари, аз давам повече в правенето на къщата да е дом и всички да се чувстваме уютно в него.
Мъжете и жените не са равни и в това няма лошо, за една и съща професия един мъж взема повече пари от една жена, въпреки всички приказки за равенство.

thumbsup

# 167
Абе, хора, поставете се на мястото на мъжа и кажете дали ще ви е приятно да разберете, че половинката ви заделя тайно едни пари, докато вие издържате цялото семейство...
То пък едно семейство.
 На практика този човек носи отговорност само толкова, колкото си е пожелал (не е женен, ако я изхвърли наистина, тя нищо не може да му иска, освен 100 лв издръжка за общото дете), многократно си е позволявал да тероризира нея и децата - защото те не са идиотчета (освен, ако не са диагностицирани, не дай си Боже) и са усетили отношението на този тип,  и не вярвам да са се чувствали добре. Няма по-отвратително нещо да гледаш как баща ти тормози майка ти, а да нямаш никаква възможност да го спреш.
И на целия този фон гледам няколко праведници, размахващи бича и вряскащи за семейство, доверие и бла-бла. Innocent

# 168
... равенство значи да имаш участваш с равна тежест в решенията, които касаят теб, домакинството ти, децата ти, т.е. ако не си съгласна с нещо да кажеш - Не.
Участвам с "Не"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Просто нямам думи ...

# 169
... Обмисли пак заслучава ли си да задържиш апартамента или е по-добре да се опиташ да го продадеш и да спестяваш или изкарваш повече пари.
Това пък защо!?  Значи според теб тя не е в състояние да плаща по 500-600 лв вноска по кредит всеки месец, но ще може да плаща по толкова наем и да спестява дори Simple Smile Отделно, че в първия случай ще има нещо реално накрая, във втория - нищо. Нещо бъркаш в сметките.

На практика този човек носи отговорност само толкова, колкото си е пожелал (не е женен, ако я изхвърли наистина, тя нищо не може да му иска, освен 100 лв издръжка за общото дете), многократно си е позволявал да тероризира нея и децата - защото те не са идиотчета (освен, ако не са диагностицирани, не дай си Боже) и са усетили отношението на този тип,  и не вярвам да са се чувствали добре. Няма по-отвратително нещо да гледаш как баща ти тормози майка ти, а да нямаш никаква възможност да го спреш.
И на целия този фон гледам няколко праведници, размахващи бича и вряскащи за семейство, доверие и бла-бла. Innocent
Peace

Абе, хора, поставете се на мястото на мъжа и кажете дали ще ви е приятно да разберете, че половинката ви заделя тайно едни пари, докато вие издържате цялото семейство...
Ако жената така издевателства над мъжа до нея, разбира се, че и той има пълното право да си осигури някаква финансова сигурност, пък било то и зад гърба й.
Всъщност, при такива отношения, май само зад гърба на въпросния (независимо дали мъж или жена) може да се направи това.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 19:02 от птица

# 170
  • град-държава
sinergon2, не е зле да прочетеш темата преди да пишеш.

# 171
  • София

Ако не съм я гонил на улицата, знаейки че няма къде да отиде, щях да съм бесен.
Но, ако съм го правил, щях да си призная, че съм си го заслужил.

# 172
sinergon2, не е зле да прочетеш темата преди да пишеш.

A ТИ прочете ли я? Написа се, че един месец я е гонил, т.е. държал в подчинено положение да спи на пода (ако тя беше се направила на горделива и напуснала апартамента, как щеше да се върне), че преди това си е позволявал подобни демонстрации.
Повече няма какво да се коментира отношението му. Покрив е много важен, оскъдни режийни се преживяват криво ляво.

# 173
Малък апартамент в малък град е около 200лв. на месец за 20 години. Говоря като наблюдаваща цените на тухлени гарсониери и двустайни в областен град. Та, реално не са чак толкова много пари.

# 174
Не знаете защо е искал да я изгони, първо. Мисля, че не се уточнява причината точно, защото авторката е се е провинила с нещо.

И второ, точно написаното от sunlight_eli се опитвам да кажа. Авторката няколко пъти писа, че ако остане без неговата финансова подкрепа, ще й е мноооого трудно. Ами ако този мъж ви беше брат, син, роднина, приятел? Чисто използвачество!

И той не я е изгонил от да спи на земята. Било си е нейно решение

# 175
  • град-държава
Аз много добре знам какво се написа и как твърденията на авторката се променяха според настроенията, но дори и тя не каза, че е гонена в рродължение на месец. Също в началото на темата като я попитах дали това се е случвало и преди и дали мъжът 'и се държи зле с нея по принцип - тя отрече. После написа нещо друго. 😉

# 176
То и темата първоначално беше за гузна съвест, ама после премина в благодарност за подкепата.

# 177
  • Бургас
Медалът винаги има две страни, но не там е въпросът. Авторката, освен своята гузна съвест, има да решава доколко има чувства към мъж, държал се с нея така и дали покупката на този апартамент реално не ознаменува  края на "брака", за който към момента си затваря удобно очите...

# 178
Teмата може да е фалшива колкото си иска и авторката да е виновна до небесата, но вие явно и в реалния живот сочите с пръст и заклеймявате. А това е проблем за жертви, които се страхуват от насилника си не по-малко от това, какво ще кажат кварталните цербери.

# 179
  • град-държава
sinergon2, наистина трябва да прочетеш темата. Аз попитах авторката също дали се страхува от мъжа 'и, което също лично тя отрече. Откъде си ги измисляш, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт