Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 727
  • 471
  •   1
Отговори
# 60
Блажени са вярващите...  Laughing

# 61
  • София
Мен ме изуми точно частта със застраховката на децата и висенето на чужд гръб, докато тайно авторката си изплаща жилище.
Няма лошо да купи, но не и по подобен начин, за сметка на децата. А, че чак сега е осъзнала, че е редно и тя да допринася финансово за семейството, а не само да чака на мъжа си не знам как да го коментирам просто.   

Не мога да си представя как мъжът ще дава до стотинка издръжката на семейството, без да се интересува тя къде си харчи парите!?
Да разбирам ли, че тя нищо не купува за децата, особено за само нейното?
Плащала е застраховки, това също нищо ли не е?
Не ми достигат факти........

# 62
Знам Хай, ама това е една от най-ниско ликвидните инвестиции. Просто е безсмислено. По-добре е да се купи жилище, колкото и да се говори за балон, пазара показва, че малко по малко се покачват цените, а и евентуалния наем, ще покрива част от инвестицията.
Застраховките изискват не само влагане, но и такси и накрая можеш да се окажеш с едно голямо нищо. "Печелиш" само ако умреш с две думи.

# 63
  • гр.Пловдив
Цитат
Няма лошо да купи, но не и по подобен начин, за сметка на децата. А, че чак сега е осъзнала, че е редно и тя да допринася финансово за семейството, а не само да чака на мъжа си не знам как да го коментирам просто.  

Ок,Зизу,ами как ще коментираш дами,които са теглили кредит преди да се обвържат с брак ,семейство ,деца ? Например моя колежка изтегли 75 000 лв като несемейна и си купи разкошно жилище ,което ще изплаща 10г с 1/2 от заплатата си .Преди извествно време срещна мъжа на живота си и имат също   2 деца ,но тя есттествено не може да допринася с доходите колкото него,тъй като към момента кредита я дърпа назад ,докато го обслужва ..и значи ли това,че  решението й да има собствено жилище ще е за сметка на децата и съпруга й тъй като известно време няма да допринася с равностоен доход.. ? newsm78

# 64
Тези, които казвате, че сега била защитена и че можела да ползва жилището като коз. Ами, ако той я изхвърли след като разбере какви ги е свършила? С какви пари тя ще издържа себе си и децата? Защото доколкото разбрах, финансите й в момента са "кърваво червени", та с какви пари ще живеят?

И друго да питам. Ако ситуацията беше наопаки. Ако апартаментът беше нейн, а мъжът й тайно си купува негов. Щяхте ли да сте на страната на мъжа в аналогична ситуация?

# 65
При разводи и раздели жената винаги е в по-трудна ситуация. Не се наемам да защитавам на мъжа интересите и това не ме интересува.

# 66
  • София
Тези, които казвате, че сега била защитена и че можела да ползва жилището като коз. Ами, ако той я изхвърли след като разбере какви ги е свършила? С какви пари тя ще издържа себе си и децата? Защото доколкото разбрах, финансите й в момента са "кърваво червени", та с какви пари ще живеят?

И друго да питам. Ако ситуацията беше наопаки. Ако апартаментът беше нейн, а мъжът й тайно си купува негов. Щяхте ли да сте на страната на мъжа в аналогична ситуация?

С каквито и пари, извън издръжките, да ги издържа, ще имат покрив над главата срещу сума, еквивалентна на тази, давана за наем.
И ако ситуацията беше обратната, пак щях да твърдя, че е постъпено правилно.

Живях 13 години семейна при майка ми, която ден през ден ме "гонеше", ако не съм на нейното мнение и не ѝ изпълня приумиците.
И знам как смачкана се чувствах.
Но, колкото и да са били обтегнати на моменти отношенията с мъжа ми, никога не съм си позволила да му посоча вратата.

# 67
  Той ме гонеше от жилището си и аз около месец спях в детската стая при децата, на земята. Тогава взех това решение... След това ми се извини, искрено и ми обясни всичко. И аз му простих.
Но вече процедурата беше задействана. Сега нямам смелост да му кажа.

И защо пък трябва да се страхуваш? Като те е гонил и то в продължение на месец, естествено че първата ти мисъл ще е да си осигуриш покрив, няма да спиш под моста, я    Simple Smile 

# 68
Могла е поне да го информира

# 69
И аз намирам за много противно това което авторката прави.
Да се подсигури -добре. Но начинът ѝ не ми е понятен. Тя продължава да разчита финансово на него, дори и за кредита. Сигурна съм, че по-скоро се страхува да не ѝ отреже квитанциите и за това не му казва. Аз не разбрах дали мъжът подпомага изплащането на кредита без да знае?
Ще е много добре ако жената успее да си подсигури жилище, като се има предвид положението на връзката им, но със собствени средства, за да е сигурна, че всичко си е нейно.

Също съм сигурна, че ако абсолютно същата тема беше написана от мъж то горкият щеше да отнесе всичката критика и злоба и щеше да излезе най-черният. Женската солидарност също не я разбирам, това си е двоен стандарт от всякъде.

Не знам такива отношения до къде може да продължат. Ако авторката не обича мъжа си бих могла да я разбера. Но тя твърди, че го обича, а подобно поведение на нейното не е нормално ако наистина "любовта се е завърнала".

# 70
Потресаващо, така ли постъпвате с мъжете си всички? Зад гърбовете им защото сте се скарали и сте имали някакъв лош момент? Ужас.
Не. Но и за 20 г. не ми се е случвало това, което описва, освен това имаме брак. А ако се разделим имам сигурен покрив над главата. Освен това нямам дете от предишна връзка, за което трябва да мисля.
Техните отношения са съвсем различен тип, така че е нормално и решенията им да са различни.

Авторката потвърди, че той нито преди това, нито след се дъпжи лошо или безотговорно, та той и кредита плаща... не знам и как може да не усети липсващите средства.
Напротив:
Цитат
И преди това скарване си е позволявал да ме гони...

# 71
Мой познат е в аналогична ситуация. Живее в наследствено жилище на жена си, ще се развеждат. Той има гарсониерка, дава я под наем, сега е казал на наемателката да се изнесе. Разводът още не е стартиран, обсъждат  го, но той иска да знае, че има къде да отиде. Ето ви ситуация с мъж. Кое не е нормално?

# 72
Той ме гонеше от жилището си и аз около месец спях в детската стая при децата, на земята. Тогава взех това решение...

Здравейте - мъжко мнение (ако има някаква разлика в случая). Това, което сте направили не е никак коректно, но това, което той е правил (в цитата по-горе), е още по-недопустимо. В тази ситуация и аз на Ваше място щях да направя нещо подобно, макар че не е много разумно решение и не виждам как ако се скарате с него, ще успеете да си плащате вноските и да задържите жилището. И как ще го давате тайно под наем в малък град без да се разбере. Доколкото разбрах от описанията - Вие нямате собствен доход, а фирмата вероятно е по някакъв начин обвързана с неговия. Също не знам как ще му кажете без да предизвикате нови изстъпления като цитираните... Или ако не му кажете - как ще го опазите в тайна и докога. Честно казано в подобна ситуация не виждам много полезни ходове, но може би е най-добре да му кажете сега, щом в момента са Ви добри взаимоотношенията. Ако му кажете по-късно или още по-зле - ако сам разбере, вероятно ще е още по-ядосан.

Друг вариант може би е да продадете жилището заедно с ипотеката, макар че това ми се струва малко трудно, поне аз не съм чувал за подобни сделки с жилище, които да не са обявени от самата банка (при невъзможност на платеца да си покрива вноските). Но пък съм виждал автомобили да продават така... Не знам, в нашия град се повишават много бързо цените на имотите, ако и при вас го има поне малко това, може да се получи, обмислете и такъв вариант. 

# 73
Мой познат е в аналогична ситуация. Живее в наследствено жилище на жена си, ще се развеждат. Той има гарсониерка, дава я под наем, сега е казал на наемателката да се изнесе. Разводът още не е стартиран, обсъждат  го, но той иска да знае, че има къде да отиде. Ето ви ситуация с мъж. Кое не е нормално?
Не е нормално, ако досега е живял в нейното жилище и изцяло на издръжка от нейните доходи. А в същото време моите приходи да крия и да влагам в нещо лично.
Ако нещата са открити тогава е друго.

# 74
  • град-държава
Вермилион, говорех за финансово споделяне на всичко. Бившият ми съпруг заживя с мен в мое жилище, обзаведено. 10 години живяхме там, а аз внасях повече пари. Емигрирахме и аз продадох три апартамента, за да купим къща тук. При развода трябваше да му платя значителна сума, която според мен не му се полагаше. До тогава, смятах че е редно да споделям каквото имам, сега не мисля така, защото ако той утре има деца, те ще получат част от моето имущество, което предпочитам да остане за моето дете.

Никой не встъпва в брак с идеята за развод, но сега си мисля, че трябва по-прагматично да се мисли.
И мъжът ти не е постъпил почтенно с теб, определено. Това, което си направила отива отвъд споделянето, защото си оставила себе си без подсигуровка. Ние също живеем в мое жилище, мъжът ми има свое, но аз нямам принос в неговото, нито той в моето. И никога не бих си продала дома, за негово или "общо благо", ако това оставя вариант, някога да се озова на улицата. Точно, защото се случва всичко и никой не е застрахован. Домът ми и работата са моята сигурност на първо място.
Желателно е един човек да е самостоятелен и независим, що се отнася до собственото му оцеляване, но случаят на авторка е малко по-различен.
Едно е да си купиш чанта, изобщо да вървиш с ежедневни разходи и да не се отчиташ. Представям си обаче една обратна ситуация, в която мъжът ми да си купи яхта, докато не внася в общия бюджет примерно. Да дърпа от същия за вноските по кредита, да живее в моя дом и на финансите, които идват единствено от мен, защото и на яхта няма да останеш бездомен, нали така 😆, а в същото време е пропуснал да ми го сподели.

Да, много мъже издържат семействата си, включително и моя, аз работя, но той така вижда нещата и не разчита финансово на мен, което не означава, че не допринасям за семейството финансово, но аз уважавам труда му и това , което прави за семейството ни. Карали сме се и сме имали своите трудни моменти, но просто не правя нещата зад гърба му и не бих могла да ги направя така. Вярвам, че той също не ги прави по този начин. За мен е отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт