Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 741
  • 471
  •   1
Отговори
# 135
Наистина сте права, решението е много просто. А и децата поотраснаха и стават все по- самостоятелни. Мога да работя пълноценно.

Но дадох отново още един шанс, заради себе си, заради него, заради децата ни, заради родителите ни.  Видях в него нещо ново, което ми хареса и ми даде надежда, като че ли осъзна някои неща и се пропука черупката. Аз също не съм идеална, той също ми даде шанс. Не можах, огънах се. Не видях опит за манипулиране, а доброта и осъзнаване.

Кредита е потребителски. Фирмата е ЕООД.

# 136
Незаконни методи в таз държава бол. По незаконен начин и с пари, всичко може.
Агенция по вписванията, но и там ще му поискат като какъв на жената иска подобна информация, на база на какво?
Виж, ако фирмата е на двамата ...
Но, да, има информация, публична, но не е толкова лесно тя да се изиска от някой и някой така да я получи (публично),

Пак Ви казвам, че всеки може да направи справка (онлайн) в имотния регистър без никой да му иска никаква информация за нищо - справката се нарича най-често за "тежести". Аз съм такава правил за имот, който ще купувам и за който знам, че има ипотека и тази ипотека си беше отразена, както имаше и история за заличаване на други ипотеки и изобщо много информация. Също съм правил справка за своя собствен апартамент, защото един брокер ми изтъкваше като много свършена работа и едва ли не някакви "специализирани" услуги, че бил отишъл на място в агенция по вписванията да провери дали нямало тежести за апартамента, който продавах (при положение, че много добре знам, че нямам тежести). И исках да проверя колко е сложно и колко усилия изисква - накратко, никакви.

За това, че има публична информация, но не е лесно да се изисква публично - противоречите си! Пак казвам, в търговския регистър са публикувани финансови отчети и учредителни актове на фирми, гледал съм много такива просто като напиша име на собствен или на фирма в онлайн регистъра. Дори не им стига акъла да заличат ЕГН на собствениците, което са лични данни... Не знам пише ли го във финансовия отчет това за кредита и дали съпругът й има грамотността и познанията сам да го разчете и да изрови, но ако иска, нека поне авторката да ги следи тези регистри.

Аз също при възможност бих я постъветвал да запази тайната, но според мен е добре да се оцени риска - на този етап има някакъв шанс да излезе "чиста" от цялата работа като обясни ситуацията, докато по-късно вече това вероятно няма да е възможно. Ако е решила, че е приключена при всички положения връзката - да го пази в тайна. Ако ще се бори за връзката - може би е по-добре да признае сега, докато е време, което естествено е риск, по никакъв начин не го отричам.

# 137
Досега не знаех, че да те изхвърлят да се гърчиш цял месец на пода в детската не било тормоз и не ти дава право да се подсигуриш за други подобни евентуалности...
Надали продължава да е с него само и единствено заради финансова зависимост. Много по-комплицирана е ситуацията й. Една провалена връзка, дете от нея, сега второ от втори мъж. Без брак! Ако и с втория се провали, в малкия град никак няма да й е лесно, и то не само финансово.
А и жените сме си глупачки, няма какво да се лъжем. Вижте я как само обяснява - мразела го, докато се е държал с нея като с куче, после й свирнал и тя пак си го обича Simple Smile

ПП. Ако историята е истинска, наистина е добре да се спестят подробностите. Знам за случай на развод във форума, заради неразумно споделяне.

# 138
Не че се оправдавам, но когато мъжът ми ме изгони, той всъщност взе решение и от мое име- да напусна дома му. Аз търсих решение на ситуацията, която той създаде. Всичко, което се случва е следствие от неговото решение да ме изгони тогава. Това имат предвид някои потребителки и за това гузната ми съвест се пооблекчи Simple Smile.
Съгласна съм донякъде, че се възползвам финансово, но той не е ангажиран с никаква работа у дома и съвсем малко с децата. Не, че ме оправдава това. Както казах, ще се поправя.Simple Smile
Виж, аз не те съдя. Да не останеш с такова впечатление от това, което ще напиша. Вече казах, че мъжът ти е постъпил като говедо и е психологически насилник. Реагирала си нормално, стремейки се да подсигуриш децата си, а и себе си при евентуално следващо изгонване. Но има и още нещо. Ти си наясно, че го правиш за сметка на мъжа и си гузна. Мисля и че си наясно, че се възползваш от финансите на мъжа ти, не само за да покриваш ипотеката и да подсигуриш децата си, а и за да го накажеш. Не само ти, а и всеки нормален човек на твое място би се почувствал гневен заради тормоза, на който си била подложена. Яд те е, че след като имаш един провален брак, сега си във връзка, в която те мачкат и тормозят и на практика е налице опасността да се окажеш с две провалени връзки и две деца от тях. Ето това е в основата на действията ти според мен. Искаш един вид компенсация и наказание. Не те съдя, разбирам те. Но имаш много по-сериозен проблем от гузната съвест, а именно, как ще я караш в бъдеще?

# 139
  • София
Незаконни методи в таз държава бол. По незаконен начин и с пари, всичко може.
Агенция по вписванията, но и там ще му поискат като какъв на жената иска подобна информация, на база на какво?
Виж, ако фирмата е на двамата ...
Но, да, има информация, публична, но не е толкова лесно тя да се изиска от някой и някой така да я получи (публично),

Пак Ви казвам, че всеки може да направи справка (онлайн) в имотния регистър без никой да му иска никаква информация за нищо - справката се нарича най-често за "тежести". Аз съм такава правил за имот, който ще купувам и за който знам, че има ипотека и тази ипотека си беше отразена, както имаше и история за заличаване на други ипотеки и изобщо много информация. Също съм правил справка за своя собствен апартамент, защото един брокер ми изтъкваше като много свършена работа и едва ли не някакви "специализирани" услуги, че бил отишъл на място в агенция по вписванията да провери дали нямало тежести за апартамента, който продавах (при положение, че много добре знам, че нямам тежести). И исках да проверя колко е сложно и колко усилия изисква - накратко, никакви.

За това, че има публична информация, но не е лесно да се изисква публично - противоречите си! Пак казвам, в търговския регистър са публикувани финансови отчети и учредителни актове на фирми, гледал съм много такива просто като напиша име на собствен или на фирма в онлайн регистъра. Дори не им стига акъла да заличат ЕГН на собствениците, което са лични данни... Не знам пише ли го във финансовия отчет това за кредита и дали съпругът й има грамотността и познанията сам да го разчете и да изрови, но ако иска, нека поне авторката да ги следи тези регистри.

Аз също при възможност бих я постъветвал да запази тайната, но според мен е добре да се оцени риска - на този етап има някакъв шанс да излезе "чиста" от цялата работа като обясни ситуацията, докато по-късно вече това вероятно няма да е възможно. Ако е решила, че е приключена при всички положения връзката - да го пази в тайна. Ако ще се бори за връзката - може би е по-добре да признае сега, докато е време, което естествено е риск, по никакъв начин не го отричам.

Да, Вие сте правил справка за своя собствен апартамент, но има вариант и аз съм го използвала,
с документ, подписан от мен и предоставен в "Местни Данъци и Такси" в общината, където живея,
информация, скици и прочие инфо за моя апартамент на трети лица (дори и нотариуси) да не се дава без изрично мое съгласие, присъствие и подпис. Служителите се подписват на това мое оф. искане и слагат забрана за даване на такава информация на имота. А иначе, когато продавате имота, лично, отново с оф. писмо, присъствие и подпис искате тази възбрана да се вдигне, за да може да се направи оценка на имота и евентуално да може да го продадете.
Поздрави,
 Peace

# 140
Не знам, the wishmaster. Не съм реваншистки настроена към никого. Мисля, че съм скромен човек, който може да живее не в лишения, но все пак без излишни разходи. Не съм злоупотребявала с парите му, а и те не са толкова много. Просто живеем нормално, без притеснения, но скромно.

# 141
О, в никакъв случай не мисля, че злоупотребяваш с парите му. А, ако някой си позволи да ме мачка, както той си е позволил с теб, няма да бъда настроена реваншистки, а ще обмислям алиби и място където да скрия трупа.

# 142
Да, Вие сте правил справка за своя собствен апартамент, но има вариант и аз съм го използвала,
с документ, подписан от мен и предоставен в "Местни Данъци и Такси" в общината, където живея,
информация, скици и прочие инфо за моя апартамент на трети лица (дори и нотариуси) да не се дава без изрично мое съгласие, присъствие и подпис. Служителите се подписват на това мое оф. искане и слагат забрана за даване на такава информация на имота. А иначе, когато продавате имота, лично, отново с оф. писмо, присъствие и подпис искате тази възбрана да се вдигне, за да може да се направи оценка на имота и евентуално да може да го продадете.
Поздрави,
 Peace

Последно се включвам в тази тема, само за да Ви кажа, че за своя собствен апартамент не съм удостоверил по никакъв начин че е мой собствен, когато съм търсил в имотния регистър! Справката е онлайн тук, регистрирате се (не се изисква електронен подпис, КЕП или каквото и да е друго), търсите по адрес, че май и по име може и после Ви иска 1 лев, който можете да внесете през изипей. Единият имот, който проверявах, по абсолютно никакъв начин не е свързан с мен, мога и Вашия имот да проверя дали има ипотеки, стига да му знам адреса или името Ви или името на фирмата Ви, на която е регистриран. Скици, официални документи, включително и официална справка за тежести естествено се издават на собственика, на място, това е ясно и никога не съм твърдял друго. Но онлайн проверката има същия смисъл като "устна справка" за тежести на място, която всички брокери правят, без да имат каквито и да било права върху имота. Не ми е известно да има опция да се скрие подобна информация, а ако има - не съм сигурен, че авторката я е използвала. Във всеки случай дадох линкове към двата регистъра, които аз съм ползвал - единият е напълно безплатен, в другия може да си провери по име и по адрес дали излиза нещо, левчето се плаща, чак когато човек отвори пълния запис, но може и само по търсачка да види какво излиза като търси на физическо лице, юридическо лице и адрес на имот.

Искате ли да дам и снимка от екрана или бях достатъчно конкретен?

Ако реши авторката да крие, мисля, че дадохме добри съвети как криенето да е още по-успешно Simple Smile Може, ако искате, да проверите дали Вашата официална забрана за даване на информация е отразена в онлайн имотния регистър и дали е заличена цялата информация и по този начин може да се спре примерно партньор, който има подозрения за семейните разходи, да провери там.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 16:08 от Анонимен

# 143
  • София
Поздрави,
 Peace

Последно се включвам в тази тема, само за да Ви кажа, че за своя собствен апартамент не съм удостоверил по никакъв начин че е мой собствен, когато съм търсил в имотния регистър! Справката е онлайн тук, регистрирате се (не се изисква електронен подпис, КЕП или каквото и да е друго), търсите по адрес, че май и по име може и после Ви иска 1 лев, който можете да внесете през изипей. Единият имот, който проверявах, по абсолютно никакъв начин не е свързан с мен, мога и Вашия имот да проверя дали има ипотеки, стига да му знам адреса или името Ви или името на фирмата Ви, на която е регистриран. Скици, официални документи, включително и официална справка за тежести естествено се издават на собственика, на място, това е ясно и никога не съм твърдял друго. Но онлайн проверката има същия смисъл като "устна справка" за тежести на място, която всички брокери правят, без да имат каквито и да било права върху имота. Не ми е известно да има опция да се скрие подобна информация, а ако има - не съм сигурен, че авторката я е използвала. Във всеки случай дадох линкове към двата регистъра, които аз съм ползвал - единият е напълно безплатен, в другия може да си провери по име и по адрес дали излиза нещо, левчето се плаща, чак когато човек отвори пълния запис, но може и само по търсачка да види какво излиза като търси на физическо лице, юридическо лице и адрес на имот.

Искате ли да дам и снимка от екрана или бях достатъчно конкретен?

Явно можете, но за проверка на моя имот токова лесно няма да Ви се получи(гаранция), ще трябва да ползвате не толкова оф. методи,
аз не казвам, че не можете,
това, което брокерите правят не е много легално, не знам какви търсачки ползвате или те, такава информация не следва да е публична и толкова лесно да се предоставя на трети лица (вие сте трето лице),
за публикуваните ЕГН-та и лични данни - да не говорим, подсъдно следва да е,
не искам да се заяждам с Вас, но ако разбера, че някой ей така е търсил лична информация за мен и така я е получил от оф. органи, въпреки оф. възбрани от мен: ще спуками и органите, и третия човек от съдебни процеси, разправии с конпетентни органи и прочие,

На мен снимка не ми трябва и не смятам нещо да си доказваме лично с Вас,

Peace

# 144
Явно можете, но за проверка на моя имот токова лесно няма да Ви се получи(гаранция), ще трябва да ползвате не толкова оф. методи,
аз не казвам, че не можете,
това, което брокерите правят не е много легално, не знам какви търсачки ползвате или те, такава информация не следва да е публична и толкова лесно да се предоставя на трети лица (вие сте трето лице),
за публикуваните ЕГН-та и лични данни - да не говорим, подсъдно следва да е,
не искам да се заяждам с Вас, но ако разбера, че някой ей така е търсил лична информация за мен и така я е получил от оф. органи, въпреки оф. възбрани от мен: ще спуками и органите, и третия човек от съдебни процеси, разправии с конпетентни органи и прочие,

Редактирах се, проверете за Вашия случай, дали са заличени данните Ви в линка към имотния регистър, който съм дал - и ако е така - кажете или пишете на авторката какъв е механизмът, който сте използвали, за да я няма тази информация. Това, което съм пуснал като линкове, е напълно легално и по никакъв начин търсенето на някакъв имот от моя страна не нарушава никакъв закон. До колко е уместно и "правилно" да се дава/търси подобна информация е друг въпрос. Нямам нищо против да спукате когото искате, аз лично съм търсил информация само за мои дела, които ме касаят пряко и така или иначе там ще бъде необходим официален документ, но и според мен не е много добре премислено. Но в случая само давам информация - проверете, допълнете Вие. Ако искате - борете се с институциите, които предоставят тази информация, нямам нищо против. Опитвам се да помогна на авторката на темата и на други в подобно положение, не да се конфронтирам с Вас.

# 145
Да, срещу такса от 1 лев можеш да провериш какви имоти притежава дадено лице, ако ми имаш ЕГН-то, по ЕГН, ако не - може и с три имена, пак работи. Също могат да се видят и имотите на фирма по ЕИК. Но кредити излизат, само ако са обезпечени с имот. Потребителските - не.

Това да чакаш инфо от финансовите отчети на фирма е загубена работа, понеже инфото излиза чак след около 3 години някъде.

# 146
Само мнението задаващо темата прочетох, та може повтаарям някой от коментарите.
Чакай малко моме, ти ли си единствен отговорен по кредита субект? Ако да и ако банката ти е разрешила, можеш да си теглиш колкото кредити искаш, това си е само между теб и банката, никой страничен няма нищо общо. Що за морални терзания, изобщо не разбирам ? Да не си от жените, които да си купят чорапи питат мъжа си, защото бюджета бил общ, видите ли ?

# 147
Момичета, благодаря ви! Все още ми е объркано, но поне се "пооперих" малко и спрях да се страхувам.

# 148
Терзанията са главно, защото той плаща застраховките живот на децата, а тя е взела парите за тях за да изтегли кредит. А при тях общ бюджет няма. Има нейни пари, които отиват за нейните нужди и негови, отиващи за всеки един разход в семейството.

# 149
  • София
Терзанията са главно, защото той плаща застраховките живот на децата, а тя е взела парите за тях за да изтегли кредит. А при тях общ бюджет няма. Има нейни пари, които отиват за нейните нужди и негови, отиващи за всеки един разход в семейството.

Не е вярно. Тя е плащала парите за застраховките. Терзанията са, защото тя не му е казала, че ги е изтеглила и вече няма застраховки.

Общи условия

Активация на акаунт