Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 675
  • 471
  •   1
Отговори
# 300
Пропускаш това, че аз нямам намерение да го правя тайно от съпруга си, докато се възползвам от неговите възможносги. Също така ще се определа дали съм жертва или не. Ако съм жертва се спасявам, при първа възможтост. Ако не съм няма от какво да се спасявам и действаме заедно.
Сега и работата ми е проблем... Вие сте Ок с постъпката на анторката, не виждам причина аз да не съм. Нито ще ме убедите, нито ме инересува да убеждавам някого аз. Моята позиция относно начина, по който е действала и действа е такава без изглед да се извърти. Казах също така, че ако това е план за спасение от тормоз, бой, ограничения от всякакъв характер, които я поставят в пълно зависимо положение , дигурно бих разбрара, но тя не е ограничена по никакъв начин от съпруга си, включително и по време на конфликта.

Ти пропускаш, че тя не е взела това решение, докато са били в мирни отношения. Това не прави авторката нечестна.Тя е спала един месец на пода. Опитвала се е да говори с него, а той не е искал. Вместо това я е гонел. Тя е очаквала във всеки един момент той да и каже, утре да си събере багажа. Няма как да стои послушно и да се надява, че на господина ще му мине и изведнъж ще се влюби пак. Ти това ли очакваше да направи авторката? Послушно да стои и да чака окончателно да я изритат на улицата, за да се сети да се спасява. А и да седне да му се обяснява, че купува апартамент и подсигурява подслон на децата си. От къв зор. Теб ако те изритат и ти наистина нямаш къде да отидеш, ще си търсиш варианти ли или ще му се обясняваш на твоичкия и ще питаш за разрешение? Не мисля. Момента пък с наемането на жилището е още по-тъп. Ти знаеш ли, че жилище не се намира току така за под наем. Ако я изгонят авторката, тя къде да спи, докато си намери жилище? Сега има сигурен подслон и по всяко време може да отиде там. А с варианта наем, тя го няма този подслон и ще трябва те първа да го търси. Сама с две деца, кое е по-добре според теб? И да, има насилие към авторката , която е притисната ама точно в ъгъла. Той силен и вилен я подчинява, защото знае, че в случая тя е била зависима от него. Да имала е работа и доходи, но не е имала на-важното, покрив над главата си. Т.е. той се е възползвал от това. Познавам от близо такъв човек и повярвай ми има много такива. Държат жената зависима от едно или друго, за да си правят с нея каквото си искат и да знаят, че няма къде да иде. Авторката обаче ми прави впечатление на много умен човек. Не стига, че е инвестирала с идея и без да ощети никого, ами дори е изтеглила потребителски кредит, а не ипотечен. Шапка и свалям. И какво значи тя не дава пари в момента в домакинството? Тя ги дава за апартамент, който ще остане за децата. Това малко ли е? Напротив инвестирала е много разумно.
Към авторката. изобщо даже не му казвай. Следващият път като те изгони, просто си събери багажа и се прибери в новото си жилище. Бас ловя, че ще гледа с чене до земята. Той ще очаква, че няма да има къде да идеш, ще се гърчиш и молиш, както всъщност си правела, когато си го търсела за разговори, а той гордо е гледал унижението ти. И още нещо никакви угризения не изпитвай, че сега той те издържа. Ти плащаш апартамент и по този начин също издържаш децата. Не изпитвай угризения, че не си тръгваш и го използваш за пари. Направи така, че за това време да се подсигуриш още по-добре финансово и като дойде момента се наслаждавай на победата си. Дано тоя след това си научи урока и не си позволи със следващата да я натиря в ъгъла като парцал, а да си има едно на ум.
И още нещо Vermilion, не размахвай толкова високо пръст, че не се знае съдбата един ден в каква ситуация ще те изправи и какви решения ще трябва да вземеш. Когато става въпрос за собственото дете, такива неща като аз съм честна, независимо от всичко, няма. Ако трябва да избираш между страдание на детето и чистата си съвест спрямо някой, който така или иначе е постъпил подло с теб, какво би избрала?

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 09:12 от fiolio

# 301
  • град-държава
Затова, защото разполагаш с реален ресурс, както и с жилище, в което да си подслониш главата при форсмажорни обстоятелства се репчиш така.

Ако ги нямаше всички тези условия щеше да си малко по-смирена.

Първо: ресурса съм  го изкарала с труд.
Второ: с ресурса мога да си позволя квартира, режийни и т.н. на първи план.
Трето: имам работа
Кое от тези три неща липсва при авторката преди да купи жилище? Задавате ми хипотетичния въпрос, какво бих направила в нейната ситуация, отговарям хипотетично разбира се, но с реален план и реални възможности за действие.
Коя жертва на насилие тръгва да купува жилище и то близо до насилника си? 😂
И да, темата определено е показатена кой какъв е и защо такъв е. За мен със сигурност. 😉

# 302
  • София
Искам да вмъкна, че психическият тормоз е по-трудно разпознаваем от жертвата в сравнение с физическото насилие. Като ти удари мъжът ти един шамар, веднага може да ти светне лампичката, че нещо не е наред. Обаче, ако години наред ти вади душата с памук уж за твое добро и защото така е по-правилно за семейството, тогава е трудно да се различи тормоза.
А и в България точно битува мнението, че когато мъжът си носи заплатата, не пие, не ходи по жени и не бие жена си, значи всичко си е наред. Какво повече може да иска една жена? Thinking

# 303
  • София
Не мога да защитавам мъжа.
На първо място той не е искал да сключи брак с жената  (това го казвам,  защото в над 90% от случаите съжителството без брак е по желание на мъжа . Жените генетично са доста по-отговорни към създаването и отглеждането на поколение). Хипотетично неговият ангажимент към "семейството" след евентуална раздяла, ще са 100лв издръжка и то след 1г дело.
На второ място, какъв комплексар трябва да си , да гониш (или заплашваш с изгонване) майка с две деца,  като със сигурност знаеш , че няма къде да отидат. Ако отношенията са непоправимо развалени,  въпрос на достойнство е да кажеш: "Миличка не се получават нещата, давам ти няколко месеца да си стъпиш на краката,  ще поема еди какъв си разход за детето ни и по живо по здраво".
Той я контролира и я подчинява,  държи я в зависимост с две малки деца и покрив.
Постъпила е правилно. Ако трябва да избереш дали да си честен с такъв мъж или да осигуриш покрив и спокойствие на децата си, не знам дали има място за размисъл.
Сега са се сдобрили и тя се надява нещата да се оправят. Нормално е да опита още веднъж. Нормално е да иска децата да имат дом и баща. Едно преместване ще е невероятен стрес за децата, да не говорим в малък град как се о(б)съждат такива деца.
Горкият мъж, плащал тока и водата. Жив да го ожалиш.
Авторката може и трябва да сподели за покупката без никакви скрупули. Това няма как да се крие дълго , просто трябва да вдигне глава и да осъзнае, че първо е майка, после е партньор в това "семейство".

# 304
Затова, защото разполагаш с реален ресурс, както и с жилище, в което да си подслониш главата при форсмажорни обстоятелства се репчиш така.

Ако ги нямаше всички тези условия щеше да си малко по-смирена.

Първо: ресурса съм  го изкарала с труд.
Второ: с ресурса мога да си позволя квартира, режийни и т.н. на първи план.
Трето: имам работа
Кое от тези три неща липсва при авторката преди да купи жилище? Задавате ми хипотетичния въпрос, какво бих направила в нейната ситуация, отговарям хипотетично разбира се, но с реален план и реални възможности за действие.
Коя жертва на насилие тръгва да купува жилище и то близо до насилника си? 😂
И да, темата определено е показатена кой какъв е и защо такъв е. За мен със сигурност. 😉
Ама ти да не си мислиш, че стотици жени, които бъхтят на работа като гламави за 500 лева имат ресурс да си вземат шапката барабар с децата? Или че те работят по-малко от теб?

# 305
  • град-държава
Аз какво мисля вече го казах, няколко пъти дори. А ти нали не мислиш, че жилище се купува с една изтеглена застраховка, било и с кредит?

# 306
Защо да не се купува? Особено в провинцията. На цената на едностаен в София мога да купя етаж от хубава къща с част от двора в центъра на градчето на майка ми.

# 307
Постоянно повтаряте как тя спала на пода и как той я е гонил. Ама ако наистина я гонеше нямаше да му виси на врата цял месец, а щеше да изтегли парите от застраховките по-рано и да се изнесе с децата на квартира. В малките градове квартирите, обзаведени, са до 200лв. като не говорим за лукс.
Да сте скарани цял месец, да не искаш да говориш с майката на детето си и да я търпиш в леглото си не става ей така заради едни неизпрани чорапи. Очевидно причината е била сериозна и щом авторката е правила опити да се оправят ввероятно и вината за спането на пода е била нейна. А той с какво е виновен? Че не я е изгонил директно, а я е оставил все пак в апартамента?
Какво значи 'как ще гониш майката на детето си'? Разведените от вас зщо не живет с бившите си мъже, против желанието си да речем? Все пак те са били 'разделени' месец. Надали някоя от вас би търпяла екс-мъжа си цял месец в леглото си, защото видиш ли той няма къде да отиде, а и е свикнал да го издържате ...

# 308
А той с какво е виновен? Че не я е изгонил директно, а я е оставил все пак в апартамента?
О, било е много мило от негова страна, че я е оставил да спи на пода в детската стая. Представям си какъв незабравим спомен ще остане у неговото дете как мама си постила да легне пода. Браво на тате!

# 309
Като не иска да се изнася да я търпи до него ли? Малко ли е, че цял месец е продължил да я издържа? А тя спокойно е можела да спи на едното легло, а децата на другото, нали? Искала е да демонстрира тежко положение и е успяла, вероятно и за това нейния все пак е омекнал ... Точно, защото вижда, колко е зависима от него и не иска детето му да мизерства из квартири, които тя уж не може да си позволи.

# 310
  • София

Да сте скарани цял месец, да не искаш да говориш с майката на детето си и да я търпиш в леглото си не става ей така заради едни неизпрани чорапи. Очевидно причината е била сериозна и щом авторката е правила опити да се оправят ввероятно и вината за спането на пода е била нейна. А той с какво е виновен? Че не я е изгонил директно, а я е оставил все пак в апартамента?

Тия двамата уроди дето в последните седмици убиха жените си /застреляна и наръгана/ мислят по същия начин Sick

# 311
И аз мисля по този начин ама не съм убила никого, както и много други не са или са убили жените си ама без да имат същите мисли в главата си Wink

# 312
Зизу, как ще сгъчкаш две деца на едно легло цял месец? Не се излагай.

# 313
  • град-държава
Ако желае да разкара изрода-надилник, може и тя да го изгони. Има право да остане с децата в неговия апартамент, ако семейното жилище е единствено.

# 314
  • ВАРНА
 Има разлика,защото екс мъжете си вземат дрешките и спокойно напускат жилището.Докато екс жените имат един или повече прикачени файла,за които да се грижат.Щом държавата не разполага с качествени механизми за защита на децата при раздяла,то майката има право да се погрижи за тях по един или друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт