Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 668
  • 471
  •   1
Отговори
# 330
На такива провокативни изказвания, че сме заедно, за да делим наема, няма да отговарям

# 331
  • на правилното място, в точното време
А тя си седи още  при "насилника"... Защо? Нали си има жилище вече, да се спасява. Ааа, на "кърваво червено" е...
Като кажеш "а", трябва да можеш да кажеш и "б".

# 332
Редно е да му каже за апартамента и да вземат решение какво правят натам. Според мен ще е грешка да продължава да мълчи.
От друга страна, жената е купила дом, който един ден ще е за децата и, не е изпила парите все пак.

# 333
  • София
И развод имам зад гърба си, и деца имам, и обикновено почти винаги съм на страната на жената в подобни конфликти, но в случая не мога, просто не мога.
Първо, историята за спането на земята за мен е абсолютно измислена или поне пресилена на 90%, с цел да изкара мъжа насилник. Нищо в тази история не се връзва. Един мъж, който иска да изгони жена от дома си, я гони, не си играе на шикалки. А жена, която се чувства толкова притисната до стената, съвсем не действа така - за този един месец тя е успяла да се организира да си КУПИ жилище. Хайде кажете ми, ако вас психически насилник ви тормози и гони, дали ще постъпите така, или за същото време ще си наемете жилище и ще се изнесете с децата?
Аз също нямаше къде да отида, когато се развеждах. Казах на мъжа ми, че искам да се разделим и предпочитам той да се изнесе от семейното жилище, защото детето започваше училище в съседство. Той първоначално не искаше да се разделяме, затова аз тръгнах да търся квартира за мен и детето. Когато видя, че съм сериозна, той се изнесе все пак, но аз бях в готовност да тръгна и това не беше номер, а съвсем реално си действах. Така че обясненията как нямало къде да отиде .... айде айде.
И второ, никой не казва, че е лошо, че жената е купила жилище, хайде моля ви се. Лошото е, че го е направила тайно и подмолно, което просто не й прави чест. Какво й пречеше от ден първи да каже на мъжа, че си купува жилище? Ама сериозно, кое е това, което й е пречило? Аз знам - пречило й е това, че е била съвсем наясно, че прави нещо нередно. Ако е толкова редно и правилно и нормално, няма причина да се крие, той не може да й попречи все пак.

# 334
Аз не видях някой да написа, че е редно това, което е направила. В нормалните семейства тези решения се взимат и осъществяват заедно. Жената, за да пусне тема, също е наясно, че не е много редно това, което е направила. Но с две деца от двама различни мъже и без собствен дом, това е, което е могла да вземе като решение в момента. Да му казва час по - скоро и да решават какво ще правят в зависимост от това той как ще приеме новината

# 335
  • София

Съвсем не твърдя това. Нека си стои щом я устройва ама да не се прави на чак такава жертва. Спала е на пода, защото е стигнала до там. Не вярвам мъжа й да е виновен за скандала, а тя да се извинява за неговите грешки. Щом е стигнал до там да не я иска до себе си цял месец явно, както вече писах, проблема е бил сериозен.

Всъщност, тя не се прави на жертва- не го описва като изверг и мъчител.
Вярно, крие причината, поради която той се е държал така, което навежда на мисълта, че имат проблем, който не е от вчера и който него го " боде", но това не можем да разискваме, освен ако не искаме да минем в сферата на волните интерпретации.

# 336

Да сте скарани цял месец, да не искаш да говориш с майката на детето си и да я търпиш в леглото си не става ей така заради едни неизпрани чорапи. Очевидно причината е била сериозна и щом авторката е правила опити да се оправят ввероятно и вината за спането на пода е била нейна. А той с какво е виновен? Че не я е изгонил директно, а я е оставил все пак в апартамента?

Тия двамата уроди дето в последните седмици убиха жените си /застреляна и наръгана/ мислят по същия начин Sick

Точно това си помислих и аз - мисленето дори на жените в България е робско, в други по-западни страни мъжа щеше да спи на земята. А тук даже има мнение, че тя си го ЗАСЛУЖИЛА. Ама той после й се ИЗВИНИЛ и се заобичали отново.

# 337
  • София
Скрит текст:
И после защо има мъже, които се държат зле с жените? Че те да не би да не усещат, че са ползвани като дойни крави?

Скрит текст:
И спането на земята, си го е избрала тя. Съвсем умишлено. За да изманипулира мъжа си. Стар женки подход от време оно. И действа. И доста бързо. Смятайте какво се е случило, че този мъж не е поддал цял месец. Оттук нататък, авторката дори и да пише каква точно е била причината, не съм склонна да й вярвам, защото ще извърти нещата, както й е угодно.

Оставил я е да си "играе с два неуспешни бизнеса". Насилник, казвате?

Тука един ЧОВЕК си позволява жилище, защото друг ЧОВЕК поема всички други разходи. Неморално е! Точка! Никакви други условия не ме интересуват.

Споменах и назад в темата. Ако бях оставяла приятеля ми да плаща целия наем в продължение на толкова години, аз щях да съм спестила прилична сума а той щеше да е назад с немалко пари. Но аз реших, че не е честно спрямо него. А така, и двамата успяхме да си купим апартаменти, за които се твърди, че са наследствени. И ми е спокойно, че не съм го ощетила за сметка на моя собственост. Но видя се колко хора в темата биха постъпили по този начин в това положение. Без деца. Но оправдание винаги ще има. В случая ще е, мъж е, нека плаща....

И стига с това: нямаш деца още. Това е до манталитет и светоусещане. Както казах, оправдания винаги се намират лесно.

Не, не стига! Naughty
Когато имаш деца, ще разбереш какво означава да отговаряш за живота, здравето и битието на някого, който е напълно безпомощен без твоята грижа!
И тогава ще разбереш и друго- че си готова на всичко, само и само да ги защитиш.
Точка!
Много сте еркек, когато се грижите само за собствените си персони.
И когато живеете като съквартиранти години наред, за да си делите наема, че по- лесно да спестите всеки за собствено жилище, след което си вдигате шапките и кой- откъдето е!

+1

Ще го разберат, когато го преживеят.

Малко ще оспамя темата, но да обясня различното мислене на майките, ще ви разкажа следната случка:
И мен не ме подминаха телефонните измамници. Делничен ден е, преди обед около 10 часа и звъни домашният телефон. Чувам ревящ глас:Мамо, катастрофирах мамо .... Нататък няма да разказвам сценката на измамника. Много хора са я чували. Точно за стотни от секундата мозъкът ми веднага започна да щрака къде са децата. За щастие, най-големият, който тогава беше на 17 и би могъл да е катастрофирал без аз да присъствам там, беше в съседната стая и учеше. След това мозъкът ми помисли за средния. Той беше първокласник и на училище. След това регистрирах, че малкият е в детската градина. Осъзнах, че децата са ми в безопасност и че съм жертва на измама и вдигнах адреналина и така му нашоках ряпата на измамника, че синът ми дойде от другата стая да разбере на кого крещя.
Така. После поразмислих над ситуацията, си дадох сметка какво точно е да си майка. В спокойно състояние никога не бих допуснала, че малките деца биха могли да станат жертва на катастрофа и да ми се обадят по телефона за помощ, защото до този момент никога не бяха ходили някъде сами без нас. Въпреки всичко майчиният ми инстинкт сработи на секундата и в момента, в който някой ми каза, че мое дете може да е в беда, аз трескаво мислех къде са и какво правят. След като установих, че и те са в безопасност, аз се успокоих. Нелогично е нали, да си мислиш, че дете в детско-градинска възраст може да е катастрофирало и да ти се обажда по телефона. Още повече, че най-малкото ми дете е с увреждане и не може да борави с телефон, нито пък че може да отиде някъде само. Но аз се успокоих, след като се сетих къде точно е той.

Та така за това дали има или няма значение дали си майка, за да разбереш Стефани. Смятам, че има.  Била съм без деца и с деца и знам разликата.

# 338
  • София
На такива провокативни изказвания, че сме заедно, за да делим наема, няма да отговарям

Аз и не очаквам да отговориш- само ти показвам как може да бъдат тълкувани фактите в зависимост от наличието или липсата на елементарна емпатия и способност да влезеш в обувките на другия. Peace

# 339
  • София
То за разбиране и аз я разбирам. За одобрение обаче - не я одобрявам. И имам деца, стига сте я повтаряли тая мантра, сякаш с раждането на децата трябва да ми се промени морала и да спра да смятам измамата за грешна.

# 340
  • София
Бърди, сигурно е имало и други начини да реагира, но тя се е сетила за този, преценила е, че е добър и е действала. Освен това жилището е негово и тя няма как да му каже той да се изнесе. Тъй като връзката е била трудна (в първия пост пише), тя е преценила, че не е добре да му казва. Може да се е притеснявала, че той може да я разубеди и тя да остане пак в зависимост от него. Аз купуването на жилището го разбирам като първа стъпка за извоюване на независимост.

И моля ви, не ѝ казвайте да внася подробности около случката, защото някой може да я разпознае и да си навлече повече проблеми.

# 341

Аз и не очаквам да отговориш- само ти показвам как може да бъдат тълкувани фактите в зависимост от наличието или липсата на елементарна емпатия и способност да влезеш в обувките на другия. Peace

Ох, моля ти се, тук не уцели човека с емпатията. Ако има човек, който е по-съчувстващ от мен... До такава степен съчувствам на хората, че чак не е здравословно...

# 342
Да, жената е отклонила пари от семейния бюджет, но това е съпоставино например със ситуация, при която мъжа има любовница или скъпо хоби. В такъв случай обаче ССФ съветва жената да се разхубави, да говори с него и да разбере как да продължат с любов напред.
Авторката е постъпила така, защото се е почувствала застрашена и защитава себе си и децата си. Така е преценила, така е постъпила - като на война е, нямаш много време за размисъл.
Не знаем естеството на техните разногласия, затова и тя трябва или да разкаже малко повече, или сама да реши дали да му каже.

# 343
Да, много щеше да е достойно да му беше казала преди покупката - тъкмо да има възможност да я осуети.

Тогава щяха вкупом да я глозгат колко е недалновидна, направо тъпа.

Не е от децата, аз нямам. Не е и от зависимостта от мъжа - и такава нямам.
Честен и глупав  просто в един момент стават синономи, и човек е принуден да направи избор. Адмирации на всички, на които не се е наложил такъв, но заслугата до голяма степен не е само ваша, не се самозабравяйте.

# 344
Да, много щеше да е достойно да му беше казала преди покупката - тъкмо да има възможност да я осуети.

Тогава щяха вкупом да я глозгат колко е недалновидна, направо тъпа.

Не е от децата, аз нямам. Не е и от зависимостта от мъжа - и такава нямам.
Честен и глупав  просто в един момент стават синономи, и човек е принуден да направи избор. Адмирации на всички, на които не се е наложил такъв, но заслугата до голяма степен не е само ваша, не се самозабравяйте.

Напълно споделям.

Общи условия

Активация на акаунт