Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 654
  • 471
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И как точно ще я осуети, че не се сещам?

# 346
Като ѝ падне на колене, извини ѝ се и едновременно с извиненията, сто пъти повтори колко много я обича и това повече няма да се повтори. Както и че може да разчита напълно на него, не ѝ трябва жилище и особено кредит и т.н. Ето, той пак се е извинил, но след това и авторката вече изпитва вина, че е купила жилище. Та, ако се беше извинил преди това, тя със сигурност нямаше да изтегли кредит.

# 347
Не мисля, че трябва да му казва. Това ще бъде груба грешка.
+1.
Но само ако иска да си останат заедно при същите условия както досега. Което не изглежда кой знае колко зле и нетърпимо.
Ако беше се прежалил и паднал на 1 коляно и помолил за ръката й "докато смъртта ни раздели..." може би би заслужил да знае всичко и можеше и да му се каже за имота. И за някои други неказани неща, предполагам.

Ако му каже сега - има вероятност той директно ще я изпрати със все децата в новия й имот. И ще си вземе "по-бедна" и не толкова отворена, силна и независима жена, а добричка и послушна.... и кротка.

# 348
Само не разбрах,  защо го изкарахте насилник човека? Имали са сдърпване, няма как той да отиде да спи при децата, ноже да са момичета, а едното не е и негово. 
Не виждам да го е направила от страх от насилие, а по-скоро от притеснение, че връзката им не върви. При всички случаи, имот е по-добро вложение като застраховки живот на децата.  Ще му каже, ще се посдърпат и ще си продължат. Той явно няма проблем с това, че дава повече пари в домакинството, а ако успеят и под наем да го датат ще е добре.

# 349
Да, жената е отклонила пари от семейния бюджет, но това е съпоставино например със ситуация, при която мъжа има любовница.
Не е същото, защото в случая на авторката тя е давала пари само за застраховките на децата, а мъжа й е поел всички останали разходи. Реално нейните пари са си нейни, а на мъжа й - общи/семейни. А мъжа с любовницата все пак в повечето случаи дава нещо за семейството, а не чака жена му да издържа него и двете деца, едно от които е само нейно Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 11:54 от _Зизy_

# 350
Здравейте,
Скрит текст:
изключително ми е зле, защото изтеглих скришно от мъжа, с който живея на семейни начала от 10 години, кредит. Кредита е на фирмата ми и с него купих малко жилище.
Връзката ни не вървеше никак гладко и тъй като имам две деца, имам нужда от сигурност, че ако ми стане непоносимо да живея с него, няма да сме на улицата. Живея в малък град и не съм сигурна ще мога ли да отдам жилището под наем, докато не го ползвам.
Чувствам се подла.
Цялото финансово бреме е носил и продължава да носи той. А аз вместо да помогна, го отежнявам. И най- странното е че в момента се разбираме прекрасно и се обичаме.
Но до скоро отношенията ни бяха напрегнати. Той ме гонеше от жилището си и аз около месец спях в детската стая при децата, на земята. Тогава взех това решение... След това ми се извини, искрено и ми обясни всичко. И аз му простих.
Скрит текст:
Но вече процедурата беше задействана. Сега нямам смелост да му кажа.
За момента мога спокойно да си плащам вноската, но като цяло ми е тревожно и ми е много зле.
Много често съветваме жените, които не се разбират с мъжете си да се подготвят тихомълком за момента, в който ще се разделят с мъжете си, но на практика това е някак си нечестно.
Дайте ми съвет, моля ви.
Имам ли право да му кажа и да му стоваря още притеснения?
Много лошо ли постъпвам?
Мен това ме втрещи....     Shocked   
Що за човек ще ме остави да спя толкова време на земята и после ще ми се кълне в любов?!    newsm78
Мисля, че ако някой се отнася с мен като с куче, не бих имала никакви скрупули по отношение на него.
След като е толкова двуличен, няма как да знаеш какво да очакваш "утре" от него.
И въпреки, че съм категорично против всякакви тайни в семейството, при такъв "мъж" до теб, разбирам постъпката ти.
Дали да му кажеш?Идея нямам....много зависи как реагира на "изненади" и дали е склонен да "затваря очи" или почва "да мете стаите с теб".

# 351
Да, жената е отклонила пари от семейния бюджет, но това е съпоставино например със ситуация, при която мъжа има любовница.
Не е същото, защото в случая на авторката тя е давала пари само за застраховките на децата, а мъжа й е поел всички останали разходи. Реално нейните пари са си нейни, а на мъжа й - общи/семейни. А мъжа с любовницата все пак в повечето случаи дава нещо за семейството, а не чака жена му да издържа него и двете деца, едно от които е само нейно Simple Smile

Мисля, че изместваш фокуса на разговора. Но благодаря за отговора.  bouquet

[/quote]
Що за човек ще ме остави да спя толкова време на земята и после ще ми се кълне в любов?!    newsm78
Мисля, че ако някой се отнася с мен като с куче, не бих имала никакви скрупули по отношение на него.
След като е толкова двуличен, няма как да знаеш какво да очакваш "утре" от него.
[/quote]

И за мен това е главно и определящо - хората се отнасят с нас, както им позволим. Какво прави авторката там тя си знае.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 12:10 от Moon Flower

# 352
  • Sofia
Ако беше се прежалил и паднал на 1 коляно и помолил за ръката й "докато смъртта ни раздели..." може би би заслужил да знае всичко и можеше и да му се каже за имота. И за някои други неказани неща, предполагам.
Може и да се е бил прежалил някога, но тя да не е искала втори брак. Или предварително да си е казала, че не би искала и той да се е отказал от брак.
От една непълно предадена случка се правят изводи за 10 години държание, кой какво бил/не бил направил, за какво се прежалил и за какво не.

# 353

Според мен жената е постъпила разумно в този случай. Задействал се е инстинктът за самосъхранение. Сега е моментът да му обясни без много емоции за закупеното жилище, като го представи за актив/какъвто всъщност е/, който все пак е за децата. В зависимост от реакцията му да решават на момента как продължават - заедно или по отделно.
Само да вметна , че към момента този имот не е никакъв актив , а един огромен пасив и нищо друго . И не знам защо постоянно повтаряте , че авторката е купила апартамент за децата си . Нищо подобно . Към момента авторката си е осигурила единствено едно 15-20 годишно робство за нея и децата ѝ , към една шибана банка . Щеше да им е купила апартамент , ако го беше платила в брой . Към момента този имот е собственост единствено и само на банката , същата тая банка , която ще може да си играе с живота ѝ , и тозина децата ѝ , както си поиска в следващите 15-20 години .
  Само да попитам , ако поради някакво заболяване авторката изгуби работоспособността си за примерно 3 месеца , какво става с тоя огромен актив , и кой следва да плаща вноските по кредита ?

# 354
Само не разбрах,  защо го изкарахте насилник човека?
Тя обясни, че е силно контролираща личност и се опитва да я подчини.
Като не му изнася я гони на улицата.
За мен това е насилие.

# 355
.....  Само да вметна , че към момента този имот не е никакъв актив , а един огромен пасив ...
В провинцията апартаментите са евтини - предполагам не повече от 40-50к. Това се изплаща за 10 години безпроблемно и то с малка месечна вноска. Какво робство какви 15-20 години.... Тя жената каза, че имала печеливш бизнес.

# 356
Имотът ще се самоизплати с наема Никакъв пасив не е.
Много добре е направила жената, предвид това, че едното дете не е от този мъж и ако нещо се случи силно се съмнявам той да се загрижи къде ще се подслони.

# 357
Ами аз не видях чак такива неща, а и човек, в момент на афект поукрасява. Не е нужно да се засилват нещата. Тя и преди не е внасяла тези пари, а той е нямал против. Гледат си децата и се карат от време на време. Чак апокалипсис не виждам.
Постъпката и може да е некоректна, но е оправдана, защото няма сигурност, но не е само заради него, защото той и да не я беше гонил (което вероятно е направил в състояние на афект), обстоятелствата пак не са на нейна страна.

Смятам, че много се прибързва със съвети да се спасява и да се изнася. Имали са спор, който е прераснал в цупене. Почти съм сигурна, че тя се е фръцнала, в което няма лошо понякога. Просто не смятам, че той я притиска, ако е искал да я изгони или "накаже" е щял да спре да плаща. да и събере багажа и да я чака да се върне, молеща го.

Такова ми е усещането, но няма как да знаем подробностите.

# 358
  • гр.Пловдив
Цитат
Скрит текст:
Ти пропускаш, че тя не е взела това решение, докато са били в мирни отношения. Това не прави авторката нечестна.Тя е спала един месец на пода. Опитвала се е да говори с него, а той не е искал. Вместо това я е гонел. Тя е очаквала във всеки един момент той да и каже, утре да си събере багажа. Няма как да стои послушно и да се надява, че на господина ще му мине и изведнъж ще се влюби пак. Ти това ли очакваше да направи авторката? Послушно да стои и да чака окончателно да я изритат на улицата, за да се сети да се спасява. А и да седне да му се обяснява, че купува апартамент и подсигурява подслон на децата си. От къв зор. Теб ако те изритат и ти наистина нямаш къде да отидеш, ще си търсиш варианти ли или ще му се обясняваш на твоичкия и ще питаш за разрешение? Не мисля. Момента пък с наемането на жилището е още по-тъп. Ти знаеш ли, че жилище не се намира току така за под наем. Ако я изгонят авторката, тя къде да спи, докато си намери жилище? Сега има сигурен подслон и по всяко време може да отиде там. А с варианта наем, тя го няма този подслон и ще трябва те първа да го търси. Сама с две деца, кое е по-добре според теб? И да, има насилие към авторката , която е притисната ама точно в ъгъла. Той силен и вилен я подчинява, защото знае, че в случая тя е била зависима от него. Да имала е работа и доходи, но не е имала на-важното, покрив над главата си. Т.е. той се е възползвал от това. Познавам от близо такъв човек и повярвай ми има много такива. Държат жената зависима от едно или друго, за да си правят с нея каквото си искат и да знаят, че няма къде да иде. Авторката обаче ми прави впечатление на много умен човек. Не стига, че е инвестирала с идея и без да ощети никого, ами дори е изтеглила потребителски кредит, а не ипотечен. Шапка и свалям. И какво значи тя не дава пари в момента в домакинството? Тя ги дава за апартамент, който ще остане за децата. Това малко ли е? Напротив инвестирала е много разумно.
Към авторката. изобщо даже не му казвай. Следващият път като те изгони, просто си събери багажа и се прибери в новото си жилище. Бас ловя, че ще гледа с чене до земята. Той ще очаква, че няма да има къде да идеш, ще се гърчиш и молиш, както всъщност си правела, когато си го търсела за разговори, а той гордо е гледал унижението ти. И още нещо никакви угризения не изпитвай, че сега той те издържа. Ти плащаш апартамент и по този начин също издържаш децата. Не изпитвай угризения, че не си тръгваш и го използваш за пари. Направи така, че за това време да се подсигуриш още по-добре финансово и като дойде момента се наслаждавай на победата си. Дано тоя след това си научи урока и не си позволи със следващата да я натиря в ъгъла като парцал, а да си има едно на ум.
И още нещо Vermilion, не размахвай толкова високо пръст, че не се знае съдбата един ден в каква ситуация ще те изправи и какви решения ще трябва да вземеш. Когато става въпрос за собственото дете, такива неща като аз съм честна, независимо от всичко, няма. Ако трябва да избираш между страдание на детето и чистата си съвест спрямо някой, който така или иначе е постъпил подло с теб, какво би избрала?

Изключително добре издържан пост на friolio,подкрепям Peace

Следя темата с интерес,изключително интересна и поучителна ситуация  Naughty

# 359
  • София

Само да вметна , че към момента този имот не е никакъв актив , а един огромен пасив и нищо друго . И не знам защо постоянно повтаряте , че авторката е купила апартамент за децата си . Нищо подобно . Към момента авторката си е осигурила единствено едно 15-20 годишно робство за нея и децата ѝ , към една шибана банка . Щеше да им е купила апартамент , ако го беше платила в брой . Към момента този имот е собственост единствено и само на банката , същата тая банка , която ще може да си играе с живота ѝ , и тозина децата ѝ , както си поиска в следващите 15-20 години .
  Само да попитам , ако поради някакво заболяване авторката изгуби работоспособността си за примерно 3 месеца , какво става с тоя огромен актив , и кой следва да плаща вноските по кредита ?

Ето друг поглед- актив е, защото
- кредитът е потребителски, та никаква собственост на банката не е имота

Ако авторката се разболее, ако е на квартира, хазяинът ще я изрита на следващия месец.

Ако изплаща собственото си жилище, ще изпадне в забава, но ще има възможност или да предоговори, или да обяви жилището за продан и тъй като цените се вдигат, няма да го продаде на загуба.

И същите пари да му вземе, пак ще вземе нещо, а няма да ги е хвърлила зад гърба си............

Общи условия

Активация на акаунт