Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 089
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Моят син вчера донесе първата самостоятелна работа по - Четене с разбиране ...и се е справил сравнително зле. Искам да ви попитам ползвате ли някое помагало и да сте доволни. Разгледах в нета има няколко и се чудя кое да избера, към момента се спрях на това https://www.book.store.bg/p210563/chetene-s-razbirane-uchebno-po … enekedzhieva.html  но бих искала да чуя ако имате лични впечатления от някое.
Имаме го това помагало. Хубаво е според мен. Но все още не сме стигнали и до него.

# 616
При нас много се набляга на четене с разбиране. Работят допълнително по помагалото на Просвета, което беше дадено малко по-горе, но и по текстовете от читанката. Според мен и без помагалото биха се справили добре, ако са обяснени основните неща. При нас забелязвам, че госпожата е обяснила за ключовите думи. Във всеки текст, към който има въпроси, има и подчертани или извадени ключови думи. Има думи, които са обяснени допълнително какво означават и са им дадени синоними. Поне веднъж в седмицата работят нещо във връзка с четене с разбиране. Моето се справя много добре на самостоятелните работи в тази връзка.
За сметка на това все още не съм видяла да е предадено как се прави преразказ, не са и правили самостоятелно такъв. До този момент съм видяла само преразказ, който са направили по предварително зададени въпроси т.е. прочетен е текста, отдолу има помощни въпроси и те по тях трябва да възпроизведат текст. Но и това е 3-4 пъти. При вас пишат ли се преразкази?

# 617
  • София
Преразкази не пишат. Пишат описание- на врабче, на ученическа раница, на есента.
По четене с разбиране изобщо не работят в клас- изключително като домашна самостоятелна работа, която класната проверява веднъж седмично.

# 618
А моята внучка снощи се изтърва как госпожата ги наказва. Ако класа е бил непослушен и шумен в час, наказанието е да нямат физическо или рисуване, а пак български или математика. И по мое време / преди сто години/ "другарката" до четвърти клас в час за физическо ни четеше книжки, ама мислех, че тези времена са отминали.

# 619
И нашите ги наказват така понякога...
Какво четене с разбиране, какви преразкази, нашите само преписват и преписват...  ooooh!

# 620
И в нашия клас са по помагалото на Просвета "Четене с разбиране" + преразкази още от септември месец, всяка седмица. Отделно госпожата им принтира текстове с контур - за подобряване на краснописа, като тези: http://umeia.com/tracing-text/

# 621
И в нашия клас са по помагалото на Просвета "Четене с разбиране" + преразкази още от септември месец, всяка седмица. Отделно госпожата им принтира текстове с контур - за подобряване на краснописа, като тези: http://umeia.com/tracing-text/
Много добра идея  Peace

# 622
  • Кърджали
Четене с разбиране имат 1 път седмично, работят по помагало, но кое - не се сещам сега
 Преразкази май не правят. Има време.

# 623
  • София
Ще има нови карти  "умножение без уморение" след Нова година. Точно навреме за нашите деца Simple Smile

# 624
Какви са тези карти? Откъде се купуват?

# 625
  • София
malinkap,
Скрит текст:
Tака изглеждаха в първото си издание. Идеята - играеш на война с детето, печели този с по-голямо произведение. Хем се забавлявате, хем тренирате таблицата. Имаше ги из книжарниците, ще пиша като ги пуснат.

# 626
Много благодаря! Hug

От понеделник синът ми ще е в нов клас в друго училище. Посрещнаха го чудесно всички деца,а  госпожата е млада , усмихната и много позитивна, нахъсана да се докаже като учител .  Пожелавам му да се чувства по-добре на новото място и да получи много знания и умения Flowers Four Leaf Clover

# 627
Много благодаря! Hug

От понеделник синът ми ще е в нов клас в друго училище. Посрещнаха го чудесно всички деца,а  госпожата е млада , усмихната и много позитивна, нахъсана да се докаже като учител .  Пожелавам му да се чувства по-добре на новото място и да получи много знания и умения Flowers Four Leaf Clover
Страхотна новина , дано всичко е наред вече  Hug

# 628
  • София
Ооо, пазя ги от каката и скоро ще ги извадя Simple Smile.
А и книжката я имаме - много е забавна и малката си я чете и препрочита.

# 629
  • София
Marsia_K, успех!!!

Нашите имат вече преразкази, имат и помагало. Признавам си, че нямам сили да следя в детайли. Срвн прилично се справя, дано и занапред да е така.

Общи условия

Активация на акаунт