Дискова херния - 16

• 196 274
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Профенид и Милгама на инжекции за 5 дни, след няколкодневна пауза ми предписа Уримил по 1 капсула дневно за около 3 месеца курс на лечение. И сякаш вече от него започна да ме отпуска нерва...или е комплексно, не зная. Но ми назначиха и кални процедури на болния крак /имам ишиасна болка/ - ботуш, но до коляното, кръста не са го мазали. Дано да задържа така, много амбициозен и съвестен лекарски екип, искрено ми се радваха като ходех на контролен преглед, даже ми хванаха високо кръвно, няколко дена го следиха, та сега трябва да мина и на кардиолог в София, иначе ми предписаха и хапче за кръвно още там. Това миналата година в Севтополис го нямаше, колкото и луксозно и скъпо да беше. Докторът ме прегледа в началото, определи процедури и до там. Рязък контраст, факт. Но иначе битовите условия са далеч от желаното, десет дена не ми почистиха стаята и банята. Спално бельо и кърпи - след настоятелно напомняне на петия ден смениха. Ако се задържи положителния ефект, ще ходя там редовно обаче въпреки неуредиците.

# 76
  • На планетата земя
milittana,какви други процедури освен кал ти бяха изписани?

# 77
  • София
Чудесни неща прочетох, milittana, стискам палци така да се задържи.  Отивам и аз, в средата на този месец съм направила резервация, някъде е към 20.10 нямам точен спомен, но я имам на хартийка.  Wink Това което прочетох за доктора ми направи много добро впечатление, интересно. Браво!  За хотела..... ми.... ми.....какво да кажа, добре че ми сподели какви са условията на почистване, да си взема и една метла с мен  Sad и хавлии повечко , то да ти писне от такива, които изобщо не могат да правят туризъм, независимо какъв е, здравословен, отпускарски... не става и не става от нас нищо. Добре че тук, у нас само ми се налага да ходя на здравословен туризъм. Това което прочетох за кръвното предполагам и се надявам,  че е  хванато в началото и това ще се оправи и ако имаш нужда от съвестен и изключително читав доктор ми се обади, ще те насоча към такъв.
 Hug

# 78
Утре заминавам в Павел Баня, ще бъда в ПРО по НОИ. Миналата година и тази пролет бях в Дианамар, минимален ефект.
Навремето в ПРО ме вдигнаха на крака....
Та...четейки Milittana приготвих една чанта хавлии, печка и ел.кана Simple Smile
Другата седмица ще дам отзиви.

# 79
  • София
Утре заминавам в Павел Баня, ще бъда в ПРО по НОИ. Миналата година и тази пролет бях в Дианамар, минимален ефект.
Навремето в ПРО ме вдигнаха на крака....
Та...четейки Milittana приготвих една чанта хавлии, печка и ел.кана Simple Smile
Другата седмица ще дам отзиви.
Ел. кана няма нужда, там поне топла вода шурти на воля. Печка.... ми може, вероятно климатик там няма, а може и да има.... newsm78, ама ти вземи за всеки случай.

Milittana, там в Баня, в хотелчето имаше ли климатик, кажи да си зная и ако няма да си взема една духалка, че то времето си стана студено. За храната ... ми то вече ми е ясно, че отново  ще съм на солетки и кисело мляко. Не мога да разбера тези хора там, с какво се хранят, какво пазаруват, какво готвят...не ходят ли насам натам пък да видят и да се научат , че така не става, че хората понякога се ядосват или на подигравка ги избива, като мен. Страшно започвам да се ядосвам наистина и то най-вече след като се прибера от почивка, от някъде си, и съм видяла как се хранят, какво похапват, какви вкусотии се предлагат само и само да купиш и да не отминеш , всеки се стреми да е по, по и най-най- хубавото да извади. Големи сме леваци на тема туризъм. Такива и ще си останем. Не става!

# 80
Отговарям накуп на вашите въпроси момичета, дано не изпусна нещо, ако е така - напомняйте. Процедурите бяха водна гимнастика /още имаше външен басейн и всъщност беше голяма жега/ пет процедури физиотерапия на нещо ...което не запомних какво беше - гъделичкаше ми кръста, после смениха пет процедури физиотерапия диадинамик, пак на кръста е, освен това имах пет перлени вани и пет тангентора с минерална вода. Тоест процедурите са доста разнообразни и прецизно подбрани /пак за разлика от Севтополис, където каквото в началото - това до края/. Ходих в Банчето, потресох се - миризми, мизерия, къпещи се от особени етнически групи и ...издържах около три минути там. На откритото калолечение не отидох, така или иначе имах кални процедури на крака в хотела, реших да се доверя на лекаря. За него - изключително приятен и отзивчив невролог - д-р Желев, който след близките срещи със софийските печалбари ми се видя невероятен, а и големият плюс е, че те проследява /е, платих си 25 лв за допълнителна консултация, но това както се сещате е нищо/. Но останах с впечатление, че и останалите по НОИ не ги претупва, защото доста си почаках в началото. Въобще добре е там да се отиде в деня на настаняване сутринта, а не както сме свикнали в хотел за почивка - след 14 часа, за да има време за спокоен преглед и процедури същия ден.
До момичетата с предстоящо балнеолечение - носете си чаршаф за процедурите по физиотерапия, защото там няма и лежите върху кушетката, върху която са лежали и предишните, като мен, дето не си носех. Марчева, в стаите, където си платено /не по НОИ/ има климатик, който е добър, ама аз го ползвах за охлаждане, но има и затопляща функция естествено. А стаите са такива кутийки, че няма проблем климатик да се справи. За останалите е по  желание по 2 лв на човек на ден или нещо такова. Ресторантът - тези хора не знаят защо са там. Следете си менюто отвън, защото пляскат върху масата каквото им падне, след това възниква казус кой изял плода на този с диабетично меню, пък кой салатата на този с вегетарианското, тоест сервират преди ти да седнеш на масата и кой каквото завари. Може да се поръча допълнително нещо от меню, но забележете - два или три часа преди храненето и пак го слагат на масата преди теб и пак може някой друг да го хапне. Опитах няколко пъти хранене навън - ми почти същата работа, само са по-любезни. В Царска баня им се скапала системата за поръчки и си отвисяхме за едни шишчета час и половина, ама после пък ядохме торта и пихме дижестив като комплимент от ресторанта де.... Желязна скука е наоколо, носете си книги, и таблети. Има добър нет обаче и по стаите и в целия хотел. Аптеката работа в събота до обяд и то не винаги, на мен ми се наложи да търся лекарствата си в Карлово - има аптека Марешки, която има добро работно време. Съпругът ми ме закара и си тръгна, после дойде да ме вземе, хубавото е, че не взеха пари за него при положение че нощува при мен, тъй като плащам за цялата стая и е удобно така. Мястото има страхотен потенциал, има един Лесопарк Калето, който е голям почти колкото Южния ни парк, но е запуснато и неподдържано, жалко. Царският дворец същата работа. Ако нещо съм пропуснала, питайте допълнително. Пожелавам успех на тези, на които им предстои балнеолечение тепърва.

# 81
  • София
Профенид и Милгама на инжекции за 5 дни, след няколкодневна пауза ми предписа Уримил по 1 капсула дневно за около 3 месеца курс на лечение. И сякаш вече от него започна да ме отпуска нерва...или е комплексно, не зная. Но ми назначиха и кални процедури на болния крак /имам ишиасна болка/ - ботуш, но до коляното, кръста не са го мазали. Дано да задържа така, много амбициозен и съвестен лекарски екип, искрено ми се радваха като ходех на контролен преглед, даже ми хванаха високо кръвно, няколко дена го следиха, та сега трябва да мина и на кардиолог в София, иначе ми предписаха и хапче за кръвно още там. Това миналата година в Севтополис го нямаше, колкото и луксозно и скъпо да беше. Докторът ме прегледа в началото, определи процедури и до там. Рязък контраст, факт. Но иначе битовите условия са далеч от желаното, десет дена не ми почистиха стаята и банята. Спално бельо и кърпи - след настоятелно напомняне на петия ден смениха. Ако се задържи положителния ефект, ще ходя там редовно обаче въпреки неуредиците.

И на мен Милгамата ми действа много добре. След отпуската влачех десния крак и ми изтръпваше дясната ръка, от две седмици пия по 4-5 таблетки на ден и не ме боли! Flutter

# 82
В интерес на истината казаха, че Милгамата е най-добре да се приема на инжекции и на системи. Аз съм по-доволна сега от Уримила, той ми е предписан по една таблетка на ден и ми е по-удобно приемането.

# 83
  • На планетата земя
Банчето вярно не е за хора със слаби нерви,и на мен самата ми действа доста подтискащо,но е факт, че само там водата е минерална и изобщо не се разрежда за разлика от ваните.Обикновено вечер към 18.00 вече няма хора и контингента си е отишъл. Mr. Green

# 84
Банчето вярно не е за хора със слаби нерви,и на мен самата ми действа доста подтискащо,но е факт, че само там водата е минерална и изобщо не се разрежда за разлика от ваните.Обикновено вечер към 18.00 вече няма хора и контингента си е отишъл. Mr. Green
Няма хора, защото и в санаториума, който си провежда процедурите там, и в малоумния ресторант на БХ Стряма вечерята е от 18 часа ! А банята работи до 19, тоест време няма достатъчно хем да вечеряш, хем да тичаш до Банчето, то пък и след ядене не е добре за бани, то пък едно ядене, вече писах по въпроса де..... Вярно е, че действа подтискащо, аз едвам издържах, почна да ми се гади и излязох скорострелно. Щом има надпис, че е забранено боядисването на коса, пране на дрехи и БРЪСНЕНЕТО, /забележете в дамския сектор/, си представете кое е наложило необходимостта от подобни предупреждения. Колкото и да е разредена, водата в балнеохотела пак си е минерална, чистичко е в сектора за водолечение и въпреки че и там чистят с каналин, няма такава гадна миризма, каквато в Банчето. На въпросното има направен ремонт и съблекалните са в добро състояние, но фактът, че определени хора си го използват за хигиенна баня и много-много не са виждали такава дни наред, а се събличат голи до теб и сядат така на пейките не е особено утешаващ за съжаление. Съжалявам за детайлите, обаче още ми държи.

# 85
  • На планетата земя
Всичко,което казваш е точно така за съжаление.Само че  в санаториума вечерята е просто абсурд да я ям,и тъй като изобщо не ходя отивам по това време на банчето.А водата тъй като е постоянно течаща се сменя постоянно и слава богу нищо от там не съм хванала,а вече ходих два пъти и сега през ноември ще ми е третия,та...гледам да се възползвам колкото и да ми е неприятно в действителност.А гадната миризма според мен си е точно от водата.

# 86
  • Варна
Леле, на мен само от написаното взе да ми се обръща стомаха, много лесно ми става лошо от миризми 🤢 ММ винаги е твърдял, че съм хрътка 😁
Аз си мечтая някой да направи санаториум в Шабла - там до морето има и минерална вода, и кал( много трудно можеш да намериш, някой да ти извади ... ). Понеже съм израснала там, при баба и дядо, майка ми каза, че съм 4-тото поколение, което се надява на подобно нещо ... Жалко, много жалко Sad Такава природа имаме там!

# 87
Ох, и не само там за съжаление....в Кюстендил например няма свестен и достъпен СПА хотел за лечение. Или е много скъпо и лечението куца, или е супер мизерия. В Марикостиново същата работа. Господ ни е дал природа, обаче акъл не за съжаление.

# 88
  • София
milittana, много ти благодаря за разясненията.  Hug Говори ми, моля ти се, за да мога да си взема всичко което ми е необходимо. Аз ще бъда в самостоятелен апартамент, такава ми е резервацията, пътувам си сама с колата и мога да изнеса цялата си къща,  какво освен хавлии да си нося, разбирам ,че халати не раздават както в Павел баня, ще взема и това, климатик разбирам, че ще имам да не нося духалка, суха храна поне за три дни също , един -два чаршафа , това за т.н. банче направо ме втрещява, то най-добре било там, ама как ще вляза.... мисията е невъзможна по това което споделяш. Басейн вероятно вече външен няма да има , а вътрешен дали имат? Да му се невидяло, природата да им дава, те да не искат да го ползват с най-голямо желание... мърльовци сме.  Втрисам се, и не е от каприз, просто съм си такава и както разбирам повечето сме си такива. Обичам да си плащам, но и да получавам. Вече съм настроена зловещо... #Cussing out Ще се влача с най-голямо нежелание.
Да се допълня и да попитам, ясно ми е че това не е хотел с 5 звезди, а вероятно с три, поне на три дни не се ли сменя спалното бельо, че ако и това не правят да си взема допълнително от София да мъкна.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 12:42 от marchеva14

# 89
milittana, много ти благодаря за разясненията.  Hug Говори ми, моля ти се, за да мога да си взема всичко което ми е необходимо. Аз ще бъда в самостоятелен апартамент, такава ми е резервацията, пътувам си сама с колата и мога да изнеса цялата си къща,  какво освен хавлии да си нося, разбирам ,че халати не раздават както в Павел баня, ще взема и това, климатик разбирам, че ще имам да не нося духалка, суха храна поне за три дни също , един -два чаршафа , това за т.н. банче направо ме втрещява, то най-добре било там, ама как ще вляза.... мисията е невъзможна по това което споделяш. Басейн вероятно вече външен няма да има , а вътрешен дали имат? Да му се невидяло, природата да им дава, те да не искат да го ползват с най-голямо желание... мърльовци сме.  Втрисам се, и не е от каприз, просто съм си такава и както разбирам повечето сме си такива. Обичам да си плащам, но и да получавам. Вече съм настроена зловещо... #Cussing out Ще се влача с най-голямо нежелание.
Да се допълня и да попитам, ясно ми е че това не е хотел с 5 звезди, а вероятно с три, поне на три дни не се ли сменя спалното бельо, че ако и това не правят да си взема допълнително от София да мъкна.
Марчева, за там ще ти трябват хавлии и халати, защото не предлагат и не дават и под наем даже. Чаршаф за процедури - има едни от нетъкан текстил в санитарните магазини - нещо такова, което после да хвърлиш  и да си го носиш при физиотерапиите. Чехли ако имаш калолечение и то на крака като мен също повече от един чифт, защото там се понацапват и аз тези, с които бях ги хвърлих след процедурите.  Бански също повечко вземи, да има време на съхнат. Вътрешен басейн няма, аз затова резервирах така, че да мога да ползвам външния през септември, той е доста приятен, макар и не много голям. Банчето е гнус, съжалявам за което, обаче това ми е мнението. За суха храна няма смисъл - има един магазин срещу аптеката от веригата "Моят магазин" и там има хубави неща за хапване, вкл. и десерти и диетични неща. Ресторант не мога да препоръчам - не случих на читав. Добре е, че ще си в апартамент, стаите са много клаустрофобични. Това за трите звезди и чаршафите го изтъкнах при настоятелното напомняне за смяна, ама другите по НОИ мълчат като риби и ми обясняват, че "тука сменят на пет дни". Докато не свикнем да си търсим правата, ще е така. Нет както вече разбра много добър и съм доволна от това, че ми трябваше определено.  Храната е кофти, на мен в Севтополис мног оми харесваше. Тук има три менюта - редовно, диабетично и вегетарианско. Препоръчвам ти да си пишеш вегетарианско, защото има повечко пресни салати в него. Съветвам те ако в деня на настаняване е дежурен не д-р Желев, а д-р Хронева, задължително да си платиш после една консултация точно с него, няма да съжаляваш от прегледа и препоръките, които ще ти направи. И последно - горе главата и аз отидох с предубеждения, там съм се дразнила от много неща, обаче.....съм по-добре, факт и май ще повторя живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт