Какво ви се работи?

• 97 154
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 120
  • Монреал
Работи ми се помощник капитан на огромен круиз-кораб. Не баш-капитан, защото там има много политика и гадни решения.

# 121
На мен честно казано ми се работи като фармацевт, обичам да чета лекарствата, да давам акъл какво да се пие при определени болести......завършила съм близка специалност и бих могла за година, две да се преквалифицирам, естествено не за магистър, а за помощник.....последните години сериозно се замислям над това!
Едно време в Медицината в София изкарах 5.98 по биология и 5.00 по химия, с тези оценки не ме приеха......стигаше ми за другите медицински университети в страната, тогава пък нашите не ме пуснаха от София да ида там, но сега  не съжалявам, като гледам и лекарите на какъв хал са!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 16:39 от mimi.7299

# 122
В антикварен магазин за мебели Simple Smile
Но не в българските, тук няма интерес към този вид, който на мен ми харесва.
Обаче пък не бих живяла извън България, така че няма как.

Като дете много исках да работя на касата на магазин, още ми е интересно като гледам маркирането на продуктите Joy

# 123
  • София
то едно ли беше желанието ми! Направо на клъстери ги карах. Инженер, изобретател. Билогог, изследовател (нещо като втори Дарвин), генен инженер.  Нещо средно между социолог, философ, биолог и психолог (после се оказа, че имало антропология, социална антропология и социална психология). И да имам поне две деца. И да направя нещо свое (тогава не знаех, че му се казва предприемачество). В общи линии всичко това се смесва малко по малко, да видим каква манджа ще се получи. Някакъв гювеч вероятно. Надявамсе да стане вкусно.

# 124
  • София
Преди години мечтата ми беше да работя като писател, частен детектив или преводач. Последното го осъществих, но с времето осъзнах, че не е изцяло моето призвание.
Сега бих работила нещо, свързано с обзавеждане, ремонти, интериорен дизайн.
Допада ми и мисълта за лаборант или лекар, но не хирург или в спешното. Но там съм изпуснала влака.
Най-съкровената ми и голяма мечта е генното инженерство  Simple Smile

# 125

Най-съкровената ми и голяма мечта е генното инженерство  Simple Smile
Да, само че точно в България няма къде да го работиш, отдавна института в Костинброд крета.....а и заплатите сааааа.......аз се занимавам с ГМО, на контролна длъжност, интересно е....!

# 126
  • Монреал
Като малък исках да стана космонавт, или пожарникар. Космонавти много не се търсеха, та станах пожарникар , ама и това се оказа дестинска професия.

Впоследствие разбрах, че космонавт е най-шибаната професия на света. Нищо общо с романтичния образ създаден от НАСА и СовиетКосмос.

# 127
  • София
Детски невролог. Също така и психиатър.

# 128
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Като малка исках да стана /пускам късата листа  Wink/:
- фигуристка,
Скрит текст:
и да ме окичват с медали по състезания, които естествено винаги щях аз да печеля. Липсата на ледени пързалки в българската провинция осуети тази мечта. За сметка на това що сухи съчетания в хола са изгледали мама, тате и родата!  Crazy Склонна бях да мечтая за скромно олимпийско злато и в други спортове. Blush
- певица и артистка.
Скрит текст:
Родата пак участва. Mr. Green + Говорителка по телевизията, от едновремешните. Това частично го реализирах в гимназията, като по линия на художествената самодейност играх говорителка по телевизията в представление на класа. 2 в 1, кой кат` мен!  Grinning bowuu
- стюардеса,
Скрит текст:
тук нещата бяха много сериозни, но някак ръстът ми беше на долната граница, заобленостите в повече, а чуждите езици на онова време не се изучаваха както сега и се разминах с летенето по целия свят. Rolling Eyes
- геолог,
Скрит текст:
много ме тегли към скъпоценните камъни. hahaha
- археолог,
Скрит текст:
Индиана Джоунс и Лара Крофт се пръкнаха доста по-късно на бял свят. Много преди тях бях претръскала потайностите на няколко пирамиди в мечтите си. Wink
Последните две професии са свързани с ровене, което може да се каже, че реализирам всеки ден  Wink. Ровя в петдесетина саксии с цветя и в купища документи ежедневно.  Mr. Green Въпросът какво намирам е друга бира.  Laughing
- фотография /фотожурналист/,
Скрит текст:
това даже тръгнах уж да го уча за висше  hahaha. После се оказа, че имало печатна грешка в обявеното наименование на специалността  Mr. Green и не било точно това, ама след изкарана успешно цяла една учебна година реших да довърша каквото съм записала. И до ден днешен цял живот работя, това което изучих без да съм го искала. Но някак, си заобичах професията и станах страхотен експерт.

Опитах и да не работя  bowuu. Много е хубаво, но трудно се оцелява.

В момента бих искала да работя нещо, в което резултати да се постигат бързо и заплащането да ми позволява прилично качество на живот. Още не съм го открила, но като го намеря, непременно ще си сменя професията. Laughing

# 129
ООООх, таз зимна пързалка и на мен ми е голямата мъка, карах кънки, много добре, имам лични, животът ме запрати от София на морето, а тук пързалки няма Sad.....така се разделих с един спорт, с едно хоби, с което съм израснала и съм се забавлявала около десет години.....! Sad

# 130
  • София
а легендите говорят, че сме трудолюбив народ...
пък на никой не му се работи, но срещу голямо заплащане Thinking
после и въпроси се задават "'що така в тая държава?"
странна работа...
 Wink

# 131
  • София
И аз съм от отбора на неуспешните кандидат-стюардеси. Явих се на конкурс в първи курс студентка, на медицинския преглед първо ме отсвири хирурга (била съм прекалено висока и прекалено слаба - 179 см на 59 кг, щели да ми "виснат" бъбреците, че от слаботия съм била нямала мастни възглавнички под тях), а после и очния лекар - той само погледна очилата и каза "дотук си". А исках да стана стюрадеса, за да пътувам по света, това беше още по времето на соца. Слава богу, дойде капитализма, и сега вече можем свободно на пътуваме.

# 132
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
странна работа...
 Wink
Това, което виждам, е как масово на хората им се дават унизително ниски заплати за работа по 10-12 часа на ден, поне 6 дни в седмицата. Логично в такъв случай е човек да иска да му се случи обратното. Непрестанното тръбене, че работните заплати не могат да се вдигнат защото ни била ниска производителността на труда обслужват интересите на работодателите, не на цялото общество. Но тази тема не е затова, нали? Wink

# 133
Да, тази тема не е за това. На всички ни е ясно какво е положението за работа, и не само, в иначе така прекрасната ни родина!
Има много голямо разнообразие от професии, които изброиха някои съфорумки. 😊 Има и много сбъднати и не сбъднати мечти за дадена професия. Не наблягайте на това, че на хората не им се работило. Работи им се, НО...

# 134
странна работа...
 Wink
Това, което виждам, е как масово на хората им се дават унизително ниски заплати за работа по 10-12 часа на ден, поне 6 дни в седмицата. Логично в такъв случай е човек да иска да му се случи обратното. Непрестанното тръбене, че работните заплати не могат да се вдигнат защото ни била ниска производителността на труда обслужват интересите на работодателите, не на цялото общество. Но тази тема не е затова, нали? Wink
Абсолютно права си.....българинът е трудолюбив, амбициозен.....НО не и при сегашните условия на работа....не е нормално да се работи по десет часа на ден.....да се взимат такива заплати, да не говорим, че доста често се налага и в събота.....колкото и да обичаш една работа, когато не ти остава време за нищо друго, когато претрепан от блъскане накрая не можеш да се платиш сметкитие и да си позволиш една нормална почивка от десет дни .....е как да ти се работи тогава! Как да ти се работи като хора с две образования и то завършени не сега , а когато наистина имаше образование и западен език карата такси, работят в магазин ..........как да ти се работи! Затова ли родителите са ги издържали, затова ли са чели пет години, затова ли са влагали мозък и усилия.....!

Общи условия

Активация на акаунт