Какво ви се работи?

• 97 590
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 255
Нямам никакви религиозни наклонности, харесва ми идеята за пеш преход през страхотни места в Португалия, Франция и Испания  (всъщност има няколко начални точки, само крайната е катедралата Сантяго де Компостела, най-кратката е от Португалия).

Няма лошо, туризмът е супер, но за мен най-хубавото в туризма е откъсването от хората, контактът с природата, тишината и спокойствието, а това изглежда неприятно:

https://i.avoz.es/default/2017/07/06/00121499293381609559826/Foto/S05L7135.jpg

Вече отдавна е загубило всякакъв чар. Не ми допада и подмяната на значението - от смирение и християнска благочестивост към Его-пътешествие със снимки в Инстаграма и тупане по гърдите колко някой е духовен.

# 256
Според мен проблемът не е толкова в работата, колкото в свободното време.
Която и работа да работите, колкото и да ви харесва, ако се работи минимум 40 часа на седмица, рано или късно намразвате и сте немотивирани. Човек се изморява и не може да презареди. Ако работи по-малко часове, работата му е много по-качествена.
И аз и съпругът ми сме в сферата на ИТ. До скоро работехме на пълен работен ден. Сега и двамата си намалихме часовете на 4 дни в седмицата. И вече и двамата ходиме с по-голямо удоволствие на работа. Свободните дни си взимаме в различни работни дни. Така липсваме и двамата само 3 дни в седмицата на децата и всеки си има един свободен ден за себе си, който прекарва сам с децата. И те се радват, и ние сме много по-отпочинали.

# 257
Поздравления за чудесната тема!
Аз имах много мечти, първата и май-голяма  беше да съм танцьор и хореограф, да имам свой танцов състав и да правя народни танци . Танцувам от малка и това е една голяма, голяма моя любов. Не се осъществи професионално, сега танцувам за удоволствие.
Втората голяма мечта беше да съм екскурзовод, опря ми се географията нещо.
Третата и реализирана бе да стана начален учител - учих, изучих, постъпих в училище и системата и колегите набързо ми "помогнаха" да се насоча в друга сфера.
Повече от десет години работя в голяма автомобилна фирма - продажба на части, изготвяне на разни документи и т.н.

Но най-осъзнатата и желана мечта и цел е да работя за себе си, да се развивам и да помагам на другите да успяват, да пътувам и да се срещам с различни хора и места. Тази възможност намирам в една мрежова компания.
Реално е на път да се случи, но все още работя по въпроса Simple Smile

Слънчев, усмихнат и пълен с мечти ден!

# 258
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Според мен проблемът не е толкова в работата, колкото в свободното време.
Която и работа да работите, колкото и да ви харесва, ако се работи минимум 40 часа на седмица, рано или късно намразвате и сте немотивирани. Човек се изморява и не може да презареди. Ако работи по-малко часове, работата му е много по-качествена.
И аз и съпругът ми сме в сферата на ИТ. До скоро работехме на пълен работен ден. Сега и двамата си намалихме часовете на 4 дни в седмицата. И вече и двамата ходиме с по-голямо удоволствие на работа. Свободните дни си взимаме в различни работни дни. Така липсваме и двамата само 3 дни в седмицата на децата и всеки си има един свободен ден за себе си, който прекарва сам с децата. И те се радват, и ние сме много по-отпочинали.
Хубаво, ама не може всички по света да са ИТ и да работят по 4 часа. Как ще отреагираш, ако през свободните ти други часове не можеш да си купиш хляб например, или едно кафе няма къде да седнеш да изпиеш защото съответните продавачи са си изработили техните 4 часа и е затворено? Или пък, недай си боже, ти трябва лекар, ама и той се е наработил? Въпросът е съвсем хипотетичен, но професиите с възможно подобно свободно избираемо Wink работно време сигурно се броят на пръстите на ръцете и едва ли са безкрайно необходими. Все пак човечеството е просъществувало хилядолетия и без тях. Peace

# 259
  • София
Тъкмо си представих моите в офиса да са на 4 дена и ми се опъна физиономията.

# 260
Добрите лекари имат много малко приемни часове. Записваш се.

По принцип може да се работи и на 4 часа, има си начини. И доста повече професии могат да го правят.

# 261
Щеше да е много хубаво, като постъпваш на дадена работа да си избираш за колко часа на ден ще работиш - 4,6,8. Аз работих в една такава фирма, но бяхме  доста хора.

# 262
  • София
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?

# 263
  • София
Добре, че направиха един филм, не помня с кои звИзди беше, та народът да разбере за Камино! Поредната туристическа атракция, но с духовен привкус именно за его-кризи-на-средна-възраст-за-добре-обезпечени-хора. Все същата работа като всичко останало. Както се кказва, да им имам проблемите на тези с Камино-то.

Какво за добрите лекари? работели по 4 часа? А останалите часове? Те не си отварят един красив кабинетт да си приемат пациенти за 4 часа и да мятат после крак връз крак, а имат и друга рамота - я в някоя болница, я преподават в МУ, я се занимават с научна работа. Добрите лекари често са много работливи и креакивни, те затова са станали толкова добри.

# 264
Тъкмо си представих моите в офиса да са на 4 дена и ми се опъна физиономията.
Twisted Evil  Рядко ще видиш големи концерни в Германия например, които да имат 40 часова работна седмица, повечето са на 35-часова, това като пример.
А Порше в производството са на 32-часова без изключение.

Щеше да е много хубаво, като постъпваш на дадена работа да си избираш за колко часа на ден ще работиш - 4,6,8. Аз работих в една такава фирма, но бяхме  доста хора.
Това наистина би било супер, както и семействата да имат сплитинг и да работят заедно по-малко часове, за да прекарват повече време с децата си.

Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Ах, то ако се чака на държавната пенсия в която и да е държава, с тези пари не може човек да си покрие никакви разходи. А и не се знае до тогава дали няма да им скимне на политиците да увелича з пенсийките до 70 години, или дали избощо ще има ресурси за пенсии.
Пенсионните осигуровки не се спестяват, а се позасяват на момента за пенсиите за актуалните пенсионери. Преди е имало пенсионен фонд, но сега няма нищо.
Ние работим към интернационална фирма и имаме фирмени пенсии.
Е, ако фирмите фалират, тогава става лошо. Но в този живот- гаранция-Франция.
Според мен най-добрата инвестиция е в образованието на децата и недвижими имоти, за да се дадат под наем и така да се компенсира пенсията.

# 265
Не съм гледала филма, нито съм религиозна. Привличат ме други неща. Не мога да разбера на вас какъв ви е проблемът, че някой искал да отиде на някъде? 
Цитат
Как ще отреагираш, ако през свободните ти други часове не можеш да си купиш хляб например, или едно кафе няма къде да седнеш да изпиеш защото съответните продавачи са си изработили техните 4 часа и е затворено?
А ако работиш в магазин, как ще ти се струва да работиш по всички празници и до 10 вечерта?
Навремето в Германия магазините в събота работеха до 16ч в събота. В неделя всичко беше затворено. През седмицата до 20ч. Не са умрели хората от липса на хляб.

# 266
  • София
Това Камино стана същото туристическо събитие като да отидеш в Париж или в Непал, или където там е модата в момента. А тези с духовен привкус са ми най-неприятни. Що не вземе някой да тръгне като едновремешните с някоя власеница, торба за подаяния и да се подпира на сопа от гората, а тръгва с кредитна карта, билет за самолета и спи в уютни малки хотелчета? Айде, молим, така духовни пътувания и търсения не се правят, ако човек изобщо е наясно с идеята за духовното възраждане, търсене и т.н. Туристи, обикновени туристи, ама някак по-духовно да им звъни.

# 267
  • София
Ако ние не плащаме високи осигуровки сега, сегашните пенсионери ще взимат по-ниски пенсии...да ги плащаш е въпрос на социална отговорност към собствените родители. Или благотворителност.

# 268
  • София
всъщност не е съвсем така, макар да се пробутва идеята за отговорността към родителите. В нормативните документи си е описано - осигуровките са данък и няма "не искам", щом имаш договор или си собственик на фирма. Няма никакви морални измерения.

# 269
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Цитат
Как ще отреагираш, ако през свободните ти други часове не можеш да си купиш хляб например, или едно кафе няма къде да седнеш да изпиеш защото съответните продавачи са си изработили техните 4 часа и е затворено?
А ако работиш в магазин, как ще ти се струва да работиш по всички празници и до 10 вечерта?
Навремето в Германия магазините в събота работеха до 16ч в събота. В неделя всичко беше затворено. През седмицата до 20ч. Не са умрели хората от липса на хляб.
Това - за идиотския труд по 10-12ч. поне 6 дни в седмицата съм го коментирала преди известен брой страници в темата.
В случая давах пример как има професии и сфери, в които не може да се работи само 4 часа. Все едно някой животновъд да зареже кравите неиздоени, щото 4 часа вече ги е хранил и поил. Те естествено ще проявят разбиране  Mr. Green. Както и онези, дето няма да дочакат да консумират мляко и млечни продукти, докато си почиват. Wink

Ако ние не плащаме високи осигуровки сега, сегашните пенсионери ще взимат по-ниски пенсии...да ги плащаш е въпрос на социална отговорност към собствените родители. Или благотворителност.
Абсолютно си права.  Peace
И не важи само за пенсионните осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт